Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 3-всичко което знаем за него-+++,-----,техническа информация..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 3-всичко което знаем за него-+++,-----,техническа информация..

Колеги,
    Нека в тази тема да споделим всичко,което знаем или научаваме за Land Rover Discovery 3.
    Дори в този форум http://www.disco3.co.uk/forum/ не можах да открия систематизирана информация за модела.
    За това предлагам тук в тази тема да споделим всичко,което знаем или научим за модела.
    2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

От: Land Rover Discovery 3-всичко което знаем за него-+++,-----,техническа информация

Като начало ето малкото,което аз знам/не знам.
    Конструкция-комбинация -истинска рама+интегрирана в купето рама(като на Гранд Чероки).В резултат на това собственото тегло варира от над 2500кг до 2700кг в зависимост от оборудване
    Окачване-независимо и на 4те колела,с двойни носачи,въздушни възглавници.Стандартно(долно положение) 180мм клиренс,максимално повдигнато-310мм клиренс(ама наистина ли и до каква скорост е възможно това?ами ако се джасна в трап или коловоз позасилен в това положение-какво се случва?)
    Има някои най-базови модели с пружини.Но без въздушното и увеличаващия се клиренс,си е чист паркетник?Дали?
    Двигател-2.7l,ТDI,V6,комън рейл,190к.с.Икономичен и пъргав.Има и 4,4 бензим,ама тоя го няма по нашите земи.
    Скоростна кутия-6 степенен автоматик,ама това е всичко,което знам.
    Раздатка-пълен мрак!Със зъбни колела или верига?Предавателни отношения?Централен диференциал,ама истински със зъбни колела или от модерните?
    Мостове-предавателни числа на главното?блокаж на задния диф-всички модели ли го имат?кога и как се активира?полуоски,карета-колко са здрави?
    Система 4Х4 -Terrain Response-със сигурност никой няма да ми даде програмата,ама как се управлява това чудо?има ли начин да му се вземе думата и да се мине на ръчно управление.
    Място за хора и багаж-очевидно е комфортно и просторно.За мен голяма и широка кола е тази,която може да побере 3 детски седалки на 2 ред без никакви затруднения.Диско 3 побира ли ги? 3ти ред седалки нормално използваеми ли са или са наказание дори за децата?Багажник-със/без 2ри и 3 ти ред седалки-обем,равен ли е пода,става ли за спане на 2ма души?
    Гуми-стандартно май са 30"-255/55/19.Побират ли се по-големи?Става ли да се сложат обикновени стоманени джанти 16"?
    Ремонтопригодност-наличие на литература и инструменти?

И по всички други въпроси,които вълнуват не само мен,включвайте се!
    2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

От: Land Rover Discovery 3-всичко което знаем за него-+++,-----,техническа информация

Ск. кутия е ZF.

Стават джанти 16 цола от БМВ. По-ранните модели 2005 -06 са стандартно с 18 цола джанти.

Окачването на Въздуха си е добре дори и за средно-тежък офроуд - на друсни полянка трасе се кара със 60 км в час. Има и един режим на който може да изцедиш още 2 или 3 см клиръс.

Разхода в града е 12- 14,5 л/100
      Извън 10.5- 11 при умерено натискане

3ти ред седалки (две единични) си стават отвсякъде - уникално удобни са и се прибират плътно в пода. Така може да вдигнеш само едната седалка и да имаш още място за багаж. При вдигнати задни седалки - има още малко място за багаж. При свалени седалки се ползва пре-спокойно от 3ма души (аз и две бубета ) наместо палатка.

УНИКАЛНИ Би-ксенони !! досега не съм намерил друга кола която е с такива добри светлини.
      Последно редактирано от Slick; 26-09-14, 21:49.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
        Ск. кутия е ZF.

Стават джанти 16 цола от БМВ. По-ранните модели 2005 -06 са стандартно с 18 цола джанти.

Окачването на Въздуха си е добре дори и за средно-тежък офроуд - на друсни полянка трасе се кара със 60 км в час. Има и един режим на който може да изцедиш още 2 или 3 см клиръс.

Разхода в града е 12- 14,5 л/100
        Извън 10.5- 11 при умерено натискане
        Това за 3-4 см допълнителен клирънс,съм чел или чувал не помня вече,само когато машината зависне диагонално на най-високото положение на възглавниците.Тогава някакви датчици разрешавали още един инч повдигане.Дори ми се струва,че гледах един клип,на който италианци предлагат/разбирай продават някакъв трик,така че това да може да се прави ръчно.

А от Ланд Ровър(по старите) джанти не стават ли или са сменили тотално размери,отвори и т.н?

Коментар

Ако не ме лъже паметта става и ръчно - правил съм го без да съм в ситуация партер (бат Марто да каже, че мойто беше преди 6-7 години вече). След поставяне на най-високо положение, задържаш лоста натиснат накъмто нагоре още 4-5 секунди. Не съм сигурен дали трябва датчиците да отчитат дали има нещо отдолу специялно.

Не съм пробвал от старите ровъри дали стават джанти - по-вероятно - нье. Тогаз ЛР си бъркаха нещо по дупките с БМВ и комай и по тез дупки (на джантите) също , та затова.

Терейн Риспонса не може май да се изслючи напълно, но ако изклочиш ESP-то си става почти добре работата (не блокира колелата и дава колкото може мощност към колелата без да активира АБС-а) - само трябва да се внимава, че стават бели - така замалко за прескоча един дувар като му раздадох ръчката.

Имах някъде май линк с хакове по Диското .. не помня откъде го изкопах. Може например да изключиш гадния зумер за коланите и да остане само светлинния сигнал.

П.П. за съжаление съм за критика - май аз бях първи от форума с такова (двенки 2006 и 2007) но така и не направих сборна тема. Ако имаш конкретни въпроси и зная отговорите - ще се включа. Със сигурност има и хора по-компетентни от мен по въпроса.
          Последно редактирано от Slick; 26-09-14, 22:30.

Коментар

От няколко месеца си мисля да сменя моя Д2 с Д3. Ще добавя два въпроса: има ли Д3 с ниво на фабрично оборудване (напр. HSE), което да има печка и ръчни блокажи на дифовете (на кой-кои)?
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Доколкото бях чел - при 'зависване' на диското - когато някои от колелата са 'във въздуха' (напълно 'разтоварено' окачване на даденото колело), и ЕСП усети продължително превъртане на колелата, тогава включва 'аварийното' повдигане...
              Да, със задържане на бутона също би могло да се влезе в този режим...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
                Като начало ето малкото,което аз знам/не знам.
                Конструкция-комбинация -истинска рама+интегрирана в купето рама(като на Гранд Чероки).В резултат на това собственото тегло варира от над 2500кг до 2700кг в зависимост от оборудване
                Окачване-независимо и на 4те колела,с двойни носачи,въздушни възглавници.Стандартно(долно положение) 180мм клиренс,максимално повдигнато-310мм клиренс(ама наистина ли и до каква скорост е възможно това?ами ако се джасна в трап или коловоз позасилен в това положение-какво се случва?)
                Има някои най-базови модели с пружини.Но без въздушното и увеличаващия се клиренс,си е чист паркетник?Дали?
                Двигател-2.7l,ТDI,V6,комън рейл,190к.с.Икономичен и пъргав.Има и 4,4 бензим,ама тоя го няма по нашите земи.
                Скоростна кутия-6 степенен автоматик,ама това е всичко,което знам.
                Раздатка-пълен мрак!Със зъбни колела или верига?Предавателни отношения?Централен диференциал,ама истински със зъбни колела или от модерните?
                Мостове-предавателни числа на главното?блокаж на задния диф-всички модели ли го имат?кога и как се активира?полуоски,карета-колко са здрави?
                Система 4Х4 -Terrain Response-със сигурност никой няма да ми даде програмата,ама как се управлява това чудо?има ли начин да му се вземе думата и да се мине на ръчно управление.
                Място за хора и багаж-очевидно е комфортно и просторно.За мен голяма и широка кола е тази,която може да побере 3 детски седалки на 2 ред без никакви затруднения.Диско 3 побира ли ги? 3ти ред седалки нормално използваеми ли са или са наказание дори за децата?Багажник-със/без 2ри и 3 ти ред седалки-обем,равен ли е пода,става ли за спане на 2ма души?
                Гуми-стандартно май са 30"-255/55/19.Побират ли се по-големи?Става ли да се сложат обикновени стоманени джанти 16"?
                Ремонтопригодност-наличие на литература и инструменти?

И по всички други въпроси,които вълнуват не само мен,включвайте се!
                Младене, за тоя паркетник знам почти всичко. Ще те допълня по зададените въпроси:
                Има комплектация с пружини. Колкото до това дали се намира на вторичния пазар е друг въпрос!
                Освен това което се каза, ДВГ е на Пежо и се монтира в модела 607.
                За АСК се каза всичко.
                Раздатката е с постоянен пълен привод - фул-тайм, двускоростна - тоест бавни - 2,93:1, с верига и диференциал с механизъм за принудилно блокиране.
                Диференциалите на автомобила с дизелов ДВГ и АСК са с предавателно число 3,54:1. Предния диф е отворен. Задния е в зависимост от комплектацията - отворен, или с принудителна блокировка.
                Друго .... кормилната система е с рейка ... и ако има други въпроси питай и ако знам с удоволствие ще споделям.
                Поздрави!

Коментар

Общо запознаване с модела:
                  https://www.youtube.com/watch?v=TVpVLH4M4R4
                  Рекламa:
                  https://www.youtube.com/watch?v=nKGLXnJfKwY
                  Реклама:
                  https://www.youtube.com/watch?v=QunqcDxP3Mw

Коментар

Номера с допълнителното повдигане не го знаех, след малко ще го пробвам и ще докладвам. Сигурно има такава опция.След сваляне от подемник колата е видимо по-висока от колкото в офф роуд режим и седи като Татра...

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    От няколко месеца си мисля да сменя моя Д2 с Д3. Ще добавя два въпроса: има ли Д3 с ниво на фабрично оборудване (напр. HSE), което да има печка и ръчни блокажи на дифовете (на кой-кои)?
                    Да, HSE е с печка,която се включва автоматично под 4 градуса. Колкото до ,,ръчните'' блокажи , избираш режим ,,рок кроулинг'' и междинния и задния диф се заключват.
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ще се уча тука.
                      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Пробвах да я вдигна допълнително.На паркинг нищо не се случва....
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Пробвах да я вдигна допълнително.На паркинг нищо не се случва....
                          След напъване на моъчната кутия да си смоня за въпросния допълнителен лифт - при мен сработи при доста и висока трева! Демек датчиците са отчитали че има нещо под хафтонобила. (без да съм се окантарвал)

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                            След напъване на моъчната кутия да си смоня за въпросния допълнителен лифт - при мен сработи при доста и висока трева! Демек датчиците са отчитали че има нещо под хафтонобила. (без да съм се окантарвал)
                            Твоите да не са били с някакви хакове ? При Спорта системата на окачването същата ли е ?

А това ,че стават 16'' джанти от БМВ сигурно пробвано ли е? Не пречат ли спирачните апарати ? По книжка дават минимален размер 17''. Аз съм с 19'' и бих ги разменил с удоволствие за 17-ки...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Една любопитна подробност за печката! Като се запали в пъврите секунди излиза синьо бял пушек закратко откъмто моторя - забавно е (да си видиш как чисто новата кола изпуска кълбета кат Икарус по наклон) - както и реакцията на околните.

Нямах хакове за вдигането. За Спорта не съм сигурен, но откъм окачване не би следвало да има разлики - нали на една база са правени.

Не всички комплектациии на модела идват с блокаж на дифовете - ако не ме лъже паметта - единия ми беше без, а другия - с електронен блокаж на задния диф.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-09-14, 21:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X