Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълване на климатроник Land Rover Discovery 2 Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Допълване на климатроник Land Rover Discovery 2 Td5

Здравейте. Струва ми се, че трябва да допълня климатроника в фреон. Моля, препоръчайте ми майстор (име, адрес, телефон).
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

От: Допълване на климатроник

Аз ходя при едни познати в дружба. 6лв за 100гр и отделно май към 30лв е източването на останалото количество, прочистване на маслото (машината си го прави), проверка за течове вакумиране и такива неща. Има и по-евтини, но им нямам доверие. На едната ми кола така се наложи да подменя почти всички гумички по системата, но вече климатика работи на 6. Адреса е Амстердам N4 в двора на Технострой. Петър се казва.
    LR Discovery 300Tdi 1996
    Subaru Outback 2.5 1998
    Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

От: Допълване на климатроник Land Rover Discovery 2 Td5

Все е тая къде ще отидеш.Общо взето има и доста ваучери по сайтовете за групово пазаруване.
      M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
        Все е тая къде ще отидеш.Общо взето има и доста ваучери по сайтовете за групово пазаруване.
        Не съм съгласенВажно е какъв фреон и какво масло се използва, защото има нЕкви еФтини китайски, а има и немски.Фреона се разбира какъв е, като се погледне металната бутилка отзад отдолу в корпуса на клим. машина.Препоръчвам клиента да стои по време на процеса и да види какво максимално налягане се достига в системата преди да се вкл. вентилатора за охлаждане на радиатора на климатика(дали е климатик, или климатроник няма значение), старото масло много ли е черно?
        От значение е и кой работи с клим. машина
        Последно редактирано от mbenz; 16-06-14, 09:41. Причина: допълнение
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          ... старото масло много ли е черно?
          Не знаех, че климатикът има масло . Как да проверя маслото? Сменя ли се, долива ли се, каква марка е? В офертомата предлагат тоя ремонт за 12 лева + 8 лв./100 г фреон, при нужда за дозареждане. Това добре ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Не знаех, че климатикът има масло . Как да проверя маслото? Сменя ли се, долива ли се, каква марка е? В офертомата предлагат тоя ремонт за 12 лева + 8 лв./100 г фреон, при нужда за дозареждане. Това добре ли е?
            Ти пък-хубава работа!Във фреона има около 10% масло(добре е да е синтетично-ярко зелено е на цвят).Климатикаджийската машина може да го отдели и да го налее в прозрачно съдче, за да му се види дереджето, и да го смени с ново, или да върне старотоФреона е там някъде-около 10лв./100гр., а маслото е малко по-скъпо.Но понеже аз съм крайно недоверчив държа лично да присъствам на всички процеси, касаещи возилото, което препоръчвам на всички!
            От 4 години нямам кола с климатик и забравих марката на фреона и маслото, но съм виждал такива немски, като казах, че фреона е в метален съд(като за туристически газов балон), на който ясно си пише марката и къде е произведен.Маслото е в метални туби, около 1кг. Както казах има евтини китайски течности на 1/3 от цената на качествените, което не пречи да си платиш, като за скъпи качествениА, компресора е много натоварен агрегат и си иска своето.
            И недей по стара българска традиция да гледаш къде е по-евтино, защото качествено и евтино няма, и няма и да има!Както и добър специалист няма да работи евтино!
            Ако няма да ползваш услугите на добър познат задължително присъствай, гледай и оглеждай!
            Последно редактирано от mbenz; 16-06-14, 20:47. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              Ти пък-хубава работа!...
              Срам-м-м . Ето какво предлагат:
              • [*=left]"Ваучерът покрива преглед на климатичната система на автомобила ви с автоклиматична машина и филтриране.
                [*=left]Източеното количество фреон и масло се връщат в автомобила.
                [*=left]При нужда от допълнитено зареждане се доплаща на място 8 лв. за 100 гр.
                [*=left]Профилактиката е напълно автоматизирана и се извършва с модерна комбинирана автоклиматична станция.

Процедурата включва:
              Изтегляне на останалия фреон в климатичната система (ако има такъв) и неговото рециклиране,

1. [*=left]Изтегляне на маслото от системата,
                [*=left]Създаване на вакуум и премахване на конденза в системата,
                [*=left]Задържане на вакуум за определен период от време и проверка за пропуски в системата."
                [*=left]Щото аз и да гледам,... сещам се за една поговорка за теле и железница

Коментар

Срам-м-м . Ето какво предлагат:
                • [*=left]"Ваучерът покрива преглед на климатичната система на автомобила ви с автоклиматична машина и филтриране.
                  [*=left]Източеното количество фреон и масло се връщат в автомобила.
                  [*=left]При нужда от допълнитено зареждане се доплаща на място 8 лв. за 100 гр.
                  [*=left]Профилактиката е напълно автоматизирана и се извършва с модерна комбинирана автоклиматична станция.

Процедурата включва:
                Изтегляне на останалия фреон в климатичната система (ако има такъв) и неговото рециклиране,

1. [*=left]Изтегляне на маслото от системата,
                  [*=left]Създаване на вакуум и премахване на конденза в системата,
                  [*=left]Задържане на вакуум за определен период от време и проверка за пропуски в системата."
                  [*=left]Щото аз и да гледам,... сещам се за една поговорка за теле и железница
                Абе то хубаво предлагат, ама с какви течности работят? И, като не си там как да си сигурен какво-що, дали и колко...?
                Дори и да не разбираш те откъде да го знаят-стой там и гледай строгоМоже хората да са съвестни, но аз съм голям песимист по въпроса...
                Горещо ти препоръчвам старото масло да не се връща в системата, а да сложиш ново(ако е качествено)!То, ако му видиш цвета на старото веднага ще се съгласиш
                Все още жегите не са започнали, та засега не се налага да се записва ден и час за месец напред при климатикаджия

Коментар

... Но понеже аз съм крайно недоверчив държа лично да присъствам на всички процеси, касаещи возилото, което препоръчвам на всички! ...
                  Интересно, да не си бил в сервиза, в който аз ходих, и който иначе някои го хвалят във форума.
                  Понеже два пъти не можаха да ми оправят климатика, накрая ме заплашиха с бой и ми казаха да не съм стъпвал повече при тях. След директните заплахи си бих камшика и с мръсна газ изчезнах от "частния" им имот, както ми казаха
                  Както се казва, климатик се оправя, потрошени кокали - НЕ!
                  Иначе продължавам да търся читав сервиз в София.

Коментар

Привет, аз по същата процедура във Варна с ваучер попаднах на много свестни момчета и останах доволен. Допълниха ми съвсем малко.
                    Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                    LZ2РSD

Коментар

Първоначално публикуван от LR2014 Преглед на мнение
                      Понеже два пъти не можаха да ми оправят климатика, накрая ме заплашиха с бой и ми казаха да не съм стъпвал повече при тях. След директните заплахи си бих камшика и с мръсна газ изчезнах от "частния" им имот, както ми казаха
                      Най-доброто, което можеш да направиш за тях е да кажеш кои са / къде са
                      Просто да знаем да ги заобикаляме
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Записах час за утре. Ще ви държа в течение. За всеки случай ще нося пищов, 2 ловни пушки и самурайския меч на дядо ми

Коментар

Нямаше нищо за гледане. Техникът зави два маркуча - за маслото и фреона, и включи апарата. Машината си извъртя програмата за 5 минути, доля 250 мл фреон. Тествах климатика, работи, но нямаше разлика от преди профилактиката.

Коментар

Прекалено малко време. Процесът вакумиране при мен продължи 2 минути. После докато източи фреона (от 700г имах към 200), после маслото да мине филтрация.. По спомен към 15-на минути беше всичко. След тези 250мл, сега лятото ще ти духа с една идея по-хладно. В момента не е толкова студено навън че да усетиш разлика според мен, но като дойдат жегите по 30 градуса ще усетиш сигурно.
                            LR Discovery 300Tdi 1996
                            Subaru Outback 2.5 1998
                            Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Нямаше нищо за гледане. Техникът зави два маркуча - за маслото и фреона, и включи апарата. Машината си извъртя програмата за 5 минути, доля 250 мл фреон. Тествах климатика, работи, но нямаше разлика от преди профилактиката.
                              Пълната програма е 30-40 мин.-т.е. някои от нещата не са направени-маслото не е извлечено и отделено( и сменено), не е правен тест с вакуум.Няма маркуч за маслото-има вх. и изх. маркучи на системата.Имай предвид, че ако колата не е първа младост маслото на климатика си е за смяна.
                              250 гр. фреон не са малко от общото количество фреон-предполагам, че при теб е 900гр.(пише го на табелка, или лепенка), така че би трябвало да усетиш осезаема разлика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X