Здравейте. Струва ми се, че трябва да допълня климатроника в фреон. Моля, препоръчайте ми майстор (име, адрес, телефон).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Допълване на климатроник Land Rover Discovery 2 Td5
Свий
X
-
От: Допълване на климатроник
Аз ходя при едни познати в дружба. 6лв за 100гр и отделно май към 30лв е източването на останалото количество, прочистване на маслото (машината си го прави), проверка за течове вакумиране и такива неща. Има и по-евтини, но им нямам доверие. На едната ми кола така се наложи да подменя почти всички гумички по системата, но вече климатика работи на 6. Адреса е Амстердам N4 в двора на Технострой. Петър се казва.LR Discovery 300Tdi 1996
Subaru Outback 2.5 1998
Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(
-
От: Допълване на климатроник Land Rover Discovery 2 Td5
Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнениеВсе е тая къде ще отидеш.Общо взето има и доста ваучери по сайтовете за групово пазаруване.Важно е какъв фреон и какво масло се използва, защото има нЕкви еФтини китайски, а има и немски
.Фреона се разбира какъв е, като се погледне металната бутилка отзад отдолу в корпуса на клим. машина.Препоръчвам клиента да стои по време на процеса и да види какво максимално налягане се достига в системата преди да се вкл. вентилатора за охлаждане на радиатора на климатика(дали е климатик, или климатроник няма значение
), старото масло много ли е черно?
От значение е и кой работи с клим. машинамного автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение... старото масло много ли е черно?. Как да проверя маслото? Сменя ли се, долива ли се, каква марка е? В офертомата предлагат тоя ремонт за 12 лева + 8 лв./100 г фреон, при нужда за дозареждане. Това добре ли е?
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеНе знаех, че климатикът има масло. Как да проверя маслото? Сменя ли се, долива ли се, каква марка е? В офертомата предлагат тоя ремонт за 12 лева + 8 лв./100 г фреон, при нужда за дозареждане. Това добре ли е?
Във фреона има около 10% масло(добре е да е синтетично-ярко зелено е на цвят).Климатикаджийската машина може да го отдели и да го налее в прозрачно съдче, за да му се види дереджето
, и да го смени с ново, или да върне старото
Фреона е там някъде-около 10лв./100гр., а маслото е малко по-скъпо.Но понеже аз съм крайно недоверчив държа лично да присъствам на всички процеси, касаещи возилото, което препоръчвам на всички!
От 4 години нямам кола с климатик и забравих марката на фреона и маслото, но съм виждал такива немски, като казах, че фреона е в метален съд(като за туристически газов балон), на който ясно си пише марката и къде е произведен.Маслото е в метални туби, около 1кг. Както казах има евтини китайски течности на 1/3 от цената на качествените, което не пречи да си платиш, като за скъпи качествениА, компресора е много натоварен агрегат и си иска своето.
И недей по стара българска традиция да гледаш къде е по-евтино, защото качествено и евтино няма, и няма и да има!Както и добър специалист няма да работи евтино!
Ако няма да ползваш услугите на добър познат задължително присъствай, гледай и оглеждай!много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеТи пък-хубава работа!...
. Ето какво предлагат:
- [*=left]"Ваучерът покрива преглед на климатичната система на автомобила ви с автоклиматична машина и филтриране.
[*=left]Източеното количество фреон и масло се връщат в автомобила.
[*=left]При нужда от допълнитено зареждане се доплаща на място 8 лв. за 100 гр.
[*=left]Профилактиката е напълно автоматизирана и се извършва с модерна комбинирана автоклиматична станция.
Процедурата включва:
Изтегляне на останалия фреон в климатичната система (ако има такъв) и неговото рециклиране,
- [*=left]Изтегляне на маслото от системата,
[*=left]Създаване на вакуум и премахване на конденза в системата,
[*=left]Задържане на вакуум за определен период от време и проверка за пропуски в системата."
[*=left]Щото аз и да гледам,... сещам се за една поговорка за теле и железница
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
- [*=left]"Ваучерът покрива преглед на климатичната система на автомобила ви с автоклиматична машина и филтриране.
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеСрам-м-м. Ето какво предлагат:
[*=left]Източеното количество фреон и масло се връщат в автомобила.
[*=left]При нужда от допълнитено зареждане се доплаща на място 8 лв. за 100 гр.
[*=left]Профилактиката е напълно автоматизирана и се извършва с модерна комбинирана автоклиматична станция.
Процедурата включва:
Изтегляне на останалия фреон в климатичната система (ако има такъв) и неговото рециклиране,
- [*=left]Изтегляне на маслото от системата,
[*=left]Създаване на вакуум и премахване на конденза в системата,
[*=left]Задържане на вакуум за определен период от време и проверка за пропуски в системата."
[*=left]Щото аз и да гледам,... сещам се за една поговорка за теле и железница
Дори и да не разбираш те откъде да го знаят-стой там и гледай строгоМоже хората да са съвестни, но аз съм голям песимист по въпроса...
Горещо ти препоръчвам старото масло да не се връща в системата, а да сложиш ново(ако е качествено)!То, ако му видиш цвета на старото веднага ще се съгласиш
Все още жегите не са започнали, та засега не се налага да се записва ден и час за месец напред при климатикаджиямного автомати-слаби резултати!
Коментар
-
... Но понеже аз съм крайно недоверчив държа лично да присъствам на всички процеси, касаещи возилото, което препоръчвам на всички! ...
Интересно, да не си бил в сервиза, в който аз ходих, и който иначе някои го хвалят във форума.
Понеже два пъти не можаха да ми оправят климатика, накрая ме заплашиха с бой и ми казаха да не съм стъпвал повече при тях. След директните заплахи си бих камшика и с мръсна газ изчезнах от "частния" им имот, както ми казаха
Както се казва, климатик се оправя, потрошени кокали - НЕ!
Иначе продължавам да търся читав сервиз в София.
Коментар
-
Привет, аз по същата процедура във Варна с ваучер попаднах на много свестни момчета и останах доволен. Допълниха ми съвсем малко.Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
LZ2РSD
Коментар
-
Първоначално публикуван от LR2014 Преглед на мнениеПонеже два пъти не можаха да ми оправят климатика, накрая ме заплашиха с бой и ми казаха да не съм стъпвал повече при тях. След директните заплахи си бих камшика и с мръсна газ изчезнах от "частния" им имот, както ми казаха
Просто да знаем да ги заобикалямеКолкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
Коментар
-
Записах час за утре. Ще ви държа в течение. За всеки случай ще нося пищов, 2 ловни пушки и самурайския меч на дядо миЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Нямаше нищо за гледане. Техникът зави два маркуча - за маслото и фреона, и включи апарата. Машината си извъртя програмата за 5 минути, доля 250 мл фреон. Тествах климатика, работи, но нямаше разлика от преди профилактиката.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Прекалено малко време. Процесът вакумиране при мен продължи 2 минути. После докато източи фреона (от 700г имах към 200), после маслото да мине филтрация.. По спомен към 15-на минути беше всичко. След тези 250мл, сега лятото ще ти духа с една идея по-хладно. В момента не е толкова студено навън че да усетиш разлика според мен, но като дойдат жегите по 30 градуса ще усетиш сигурно.LR Discovery 300Tdi 1996
Subaru Outback 2.5 1998
Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(
Коментар
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеНямаше нищо за гледане. Техникът зави два маркуча - за маслото и фреона, и включи апарата. Машината си извъртя програмата за 5 минути, доля 250 мл фреон. Тествах климатика, работи, но нямаше разлика от преди профилактиката.
250 гр. фреон не са малко от общото количество фреон-предполагам, че при теб е 900гр.(пише го на табелка, или лепенка), така че би трябвало да усетиш осезаема разлика.много автомати-слаби резултати!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар