Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Дискавари 2 ТД5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Дискавари 2 ТД5

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
    Никъде не пише, че има товар. Абсолютно същите признаци съм ги имал. И то къде - в Италия. Колата работи с 1 цилиндър по- малко. На място разглобих и почистих всички куплонзи от ECUто до дюзите и колцата си тръгна без проблем. В последствие смених кабелите.
    Напротив:

Първоначално публикуван от I.Belyov Преглед на мнение
    Ръчни скорости е, прави го само при 70-80км/ч и нататък не отлепя.
    Това е точно специфично натоварване на двигателя, при което в режим на ускорение на 5-та предавка се очаква да сработи уейстгейт модулатора и уейстгейта да започне да се отваря. Не казвам, че е единствената възможност, но смея да твърдя, че вече натрупах не малък опит с тая машина и всичко, което пиша ми се е случвало лично с мойта кола. Има дребни нюанси в симптоматиката, които навеждат на една или друга диагноза, ама е доста трудно де се доловят от клавиатурата... Затова изреждам повечето възможности, за да може да се отхвърлят една по една, като започнем с нищо или малко струващите.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
      Колега, имах същият проблем.
      Смених захранващите кабели на дюзите и всичко си дойде на мястото. На първо време откачи буксата към захранващите кабели и я почисти от масло и тем подобни глупости. Ще стигнеш до нея, като свалиш пластмасовия капак на двигателя и ще я видиш. Намира се отпред в ляво на главата.
      Пиши какво е станало.
      Днеска направих точно но нямаше никаква промяна.
      При мен се форсира до 3000 оборота повече не може, и при форсирането пуши сиво но не е много нормално си е. Резервоара е пълен тъкмо го заредих на следващият ден ми предстоеше пътуване и, когато тръгнах след около 30км. се появи проблема.
      Днеска записах час за понеделник в Мото Пфое да видим дали че успеят да го прочетат и да установят, откъде е проблема. Ще пиша, какво е станало.

Коментар

Здравейте,
        Днеска най-после откриха проблема на Ленд Ровъра - горивната помпа (подкачваща). От Мото Пфое ми предлагат за 800 лева с една година гаранция.
        Аз намерих за 300 лева казаха ми, че няма проблем да я монтират но не дават никаква гаранция. Сега съм пред дилемата, коя да избера?

Коментар

Ако за 300 си намерил Хофер или Мийт&Дориа - бягай далече. Късмет е ако изкарат повече от месец. Най-евтината оригинална помпа към момента е от island4x4 - 167 паунда + доставка + ддс - приблизително 515 лева. Аз на твое място бих се възползвал от гаранцията, т.е. ако се окаже, че не са познали (не е рядко явление) да си берат те грижите.

Коментар

За съжаление е точно Хофер, лоша работа.

Коментар

Може да пробваш в Спектроматик (мисля че са в Пловдив) - имам впредвид самата помпа, без пластмасите. Някой беше купувал от тях преди доста време и не се оплаквал от тогава...
              LR Disco II, Td5

Коментар

От ebay.co.uk, предлагат само помпата за 60 паунда + 10 доставка = 160лв. с 2 години гаранция, и ще дойде за една седмица. Вообще не вижда дилема. Успех
                Land Rover Discovery TD5

Коментар

То помпи има и за по 30-ина паунда и пак с "гаранция". Всеки си преценява

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X