Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Дискавари 2 ТД5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Дискавари 2 ТД5

Здравейте,
    Случи се следното, както си карам днес и изведнъж джипката изгуби мощност, при 70-80км , като дам газ започва леко да тресе и изобщо не ускорява.

Отидох в Мото Пфое Плевен чуха, как работи мотора и казаха, че нищо не могат да направят, защото нямали ТЕСТЕР за тези модели и не могат да установят дали проблема е механичен или някакъв друг. Казаха ми също, че някой от цилиндрите не работел и се съмнявали в регулатора за нафтата и накрая ме насочиха към Мото Пфое София.

Колеги да знаете някой в Плевен или района на, който мога да откарам джипката да я погледне?

От: Проблем с Дискавари 2 ТД5

Дай по-подробно:
    1. Автомат или Ръчни скорости?
    2. Само при 70-80 км/ч ли го прави или това е първия път и оттам нататък не отлепя и от място?
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Ръчни скорости е, прави го само при 70-80км/ч и нататък не отлепя. Докато се прибера минах един наклон, където по принцип минавам на 5-та без проблем но-днеска едвам го качих на 3-та скорост.
      От място също е много зор няма го ускорението, както преди .

Коментар

Значи най-вероятно е да имаш пробив по въздушните пътища или деламиниран маркуч, който се самозапушва (това не се забелязва отвън на маркуча).
        Вариант 2 - блокирал уейстгейт и пренадуване на турбината - компютъра като усети оувърбуст спира подаването на гориво и влиза в авариен режим. Тук разликата е, че след гасене и повторно запалване колата върви добре до следващото претоварване.
        Вариант 3 - проблем с горивото (или клапана или помпата), но тогава ще е мъка въобще да я запалиш.

Като се спихне и продължиш да я настъпваш пуши ли? Какъв цвят?

Коментар

Вчера след, като се появи проблема си палеше без проблеми. За пушека не съм много сигурен но мисля, че не пуши поне не можах да видя. Днес отидох да проверя и запали малко по-трудно от обикновено но не е фрапиращо. След, като запали първоначално не работеше добре (все едно не всички цилиндри работят) но, като поработи няколко минути и се оправи взе да си работи нормално.

Коментар

Димо, при мен липсата на охлаждаща течност. Също вкарва в авариен режим,ако почне да загрява. Дано не пиша глупости.
            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Колега а горивни филтри сменял ли си?
              Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
              тел. 0898327627
              Радослав

Коментар

Сменил съм всичко. Купих Диското лятото и му направих пълно обслужване в Мото Пфое Плевен

Коментар

Дебитомера
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от I.Belyov Преглед на мнение
                    Вчера след, като се появи проблема си палеше без проблеми. За пушека не съм много сигурен но мисля, че не пуши поне не можах да видя. Днес отидох да проверя и запали малко по-трудно от обикновено но не е фрапиращо. След, като запали първоначално не работеше добре (все едно не всички цилиндри работят) но, като поработи няколко минути и се оправи взе да си работи нормално.
                    Колко гориво има в резервоара? Ако е под половината може да засмуква въздух при определени условия. Провери дали има нафта под регулатора, но ме съмнява - ако проблемът е там, паленето става много трудно. Наско също има известно основание да подозира дебитомера - изключи го от куплунга и виж какво ще се промени.

Първоначално публикуван от Анастас Анастасов (rova) Преглед на мнение
                    Димо, при мен липсата на охлаждаща течност. Също вкарва в авариен режим,ако почне да загрява. Дано не пиша глупости.
                    Не са глупости - прегряването също вкарва в авариен, но то се вижда първо на стрелката, обикновено.

Коментар

При мен се получиха същите симптоми когато се развали горивната помпа. Няма тяга, над 2500 оборота не може да се форсира двигателя и повече от 80 не вдига.
                      O898595418 - Митко

Коментар

Колега, имах същият проблем.
                        Смених захранващите кабели на дюзите и всичко си дойде на мястото. На първо време откачи буксата към захранващите кабели и я почисти от масло и тем подобни глупости. Ще стигнеш до нея, като свалиш пластмасовия капак на двигателя и ще я видиш. Намира се отпред в ляво на главата.
                        Пиши какво е станало.
                        LZ1AID

Коментар

Провери за масло и в куплунга на ECU-то, до крика! Това масло тръгва по кабелите на дюзите и стига чак до края, а именно куплунгът на комп-а и прави подобни мизерии!
                          LR Disco II 99 - TD5
                          www.lre-bulgaria.org

Коментар

Маслото от куплунзите винаги е добре да се изчисти, но ако конкретния проблем беше от там, щеше да се проявява в по-голям диапазон от работата на двигателя, не само под определен товар.

Тъпото в случая е, че такива симптоми могат да се появят по няколко различни причини и дори и колата да се закачи на тестер и да се види, че примерно първа и втора дюза се сгъбичасват, това не значи нищо - примен имаше такава грешка като ми се сдуха Хоферската помпа и изчезна със смяната и...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                              Маслото от куплунзите винаги е добре да се изчисти, но ако конкретния проблем беше от там, щеше да се проявява в по-голям диапазон от работата на двигателя, не само под определен товар.
                              Никъде не пише, че има товар. Абсолютно същите признаци съм ги имал. И то къде - в Италия. Колата работи с 1 цилиндър по- малко. На място разглобих и почистих всички куплонзи от ECUто до дюзите и колцата си тръгна без проблем. В последствие смених кабелите.
                              LZ1AID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X