Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За майсторите, ремонтите, парите и други разсъждения...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За майсторите, ремонтите, парите и други расъждения...

А може ли да чуем какъв е бил симптома?..
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Аз смятам, че е повече от необходимо да се споделят мненията от работата на форумните майстори, както отрицателните, така и положителните! Недопустима е анонимност в това отношение! Много добри примери има в други форуми, а именно "бял и черен" списък на майсторите!
      Арогантността и неграмотността, съчетана с неистова лакомия са явления, срещу които следва да се води безкомпромисна война.
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
        Преди години имах подобен случай.Карам си колата за реглаж на клапани и..............като отидох да си я взема се оказа че майсторът е преценил че, разпределителният вал не му харесва и го сменил.......,естествено без да ме уведоми.Платих му...... ,но от тогава на сам ми е обица на ухото.Пазърлъка предварително и никакви допълнителни пари не давам ако не е съгласувано с мен.Естествено при него повече кракът ми не е стъпвал
        Повече от 2/3 вероятност е бил : "добър втора употреба". Някога го имаше и такова-Абе , шефе , що не му оправихме колата както си трябва?-Ми той нали пак трябва да дойде ,бре. Аз си мислех , че вече ги няма тези явления. За другите-клиент и цар знам и тук. Ма някои от пътите на царя царството му е много за подмяна с друго

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
          Повече от 2/3 вероятност е бил : "добър втора употреба". Някога го имаше и такова-Абе , шефе , що не му оправихме колата както си трябва?-Ми той нали пак трябва да дойде ,бре. Аз си мислех , че вече ги няма тези явления. За другите-клиент и цар знам и тук. Ма някои от пътите на царя царството му е много за подмяна с друго
          Не ,чисто нов си беше.Случката е от преди повече от 14 години.Най -вероятно е бил за смяна ,не споря .Въпросът е че е направено без мое знание.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ми аз засега не мога да преценя дали е свършил работата - смяната на ГНП затва я пазарих за 6 месеца гаранция, че да я покарам малко.
            Ако не му платя някаквата дюза - ще ми отпадне гаранцията???
            Ако беше казал, че трябва дюза - ще си преценя разходите (че нова е около 200 паунда) и ще помисля дали да спра колата за месец и да си купя нова.
            Щот тва с чстите секънд хенд е куца работа - щях да си взема нова.
            А и знам две сгодни колици на части, дето за 100 кинта щяха да ми ги дадат и шестте, че и още нещо за бонус
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
              Наско,кажи поне кой е,а не "майстора"-та всички да го разберат що за стока е и дали изобщо да ходят при него.От край време има една приказка "Клиент се печели много трудно,а се губи за секунди" и е крайно време майсторите да почнат да се съобразяват с нея.
              Споко - точно за този джип всичко е записано.
              Като ми поостане време ще пиша за всичко едно по едно, че дори и със снимков материал.
              Че сега трябва да работя извънредно, че да може да има кинте за майстори.

Коментар

Днес минах и си платих - така моята съвест ще е чиста!
                Става въпрос за Митко Игнатов.
                Обяснението беше, че заради тази умна дюза не работила помпата - получих и уверение, че няма нито една грешка на ГНПто.
                Ма нали е БОШ и доста негови колеги имат софт - ха отгатнете имаше ли грешки или не...
                Не е като останалите компютри по П38ка и не само той може да ги чете.

Тук е мястото да отбележа, че Митко винаги е бил поучително-добронамерен не само към мен, но и към останалите членове на ЛРЕ.
                Никога не съм помислял, че някой ден ще се окаже, че целта е съвсем друга.

Дали пък да не си изкарам един документ от (примерно) Супер Дизел за състоянието на помпата и тогава да видя какво ще каже Митко...

Коментар

Лично аз не бих платил този ремонт.Когато оставям колата за ремонт обикновенно давам списък/или съставяме на място/, предварително се осведомявам за цената, оставям си телефона с уговорка да ми звъннат ако има нещо допълнително.Обикновенно не изпадам в крайности да си искам сменените части.А и обикновенно проверявам /или съм проверил/ цена на частите.Към момента /за щастие/ съм попаднал най накрая на читъв сервиз.Редно би било да ви звъннат и да ви уведомят за този ремонт.
                  Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                  GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Как е редно а как се прави в действителност е съвсем друга приказка.Споделям личен опит.Закарвам Ситроен Джъмпер във фирмения сервиз в Русе за смяна на една пеперуда дето сменя скоростите.По груби сметки сумата беше към 80 лева.Имат ми телефона и всякакви координати(имах няколко такива служебни коли и от сервиза ме познаваха).Уговорката беше да отида вечерта да взема колата готова.
                    Какво мислите видях?
                    Буса с разчекнати колелета и без скоростна кутия.
                    Обяснението.
                    "Ние сложихме пепрудата ама майстора като се качи да го покара и чу ,че много му вие кутията и я отворихме за смяна на лагери.Ремонта ще е около 2000 лева".
                    Обясних им по-най мекия начин да я зглабят така както си е била,че на сутринта буса ми трябва(часът е 17.00).А те наглите"ми ние не можим сега,то няма хора,то те си заминаха,кой ще им плати ако ги извикаме"
                    Във крайна сметка го взех на сутринта,платих въпросните 80 лева и нито лев повече а на буса си навъртяхме още много километри и така го продадох,след две години.
                    Излишно е да обяснявам ,че повече в този сервиз моите коли не стъпиха и следващите нови бусове бяха Фордове.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      ..А и знам две сгодни колици на части, дето за 100 кинта щяха да ми ги дадат и шестте, че и още нещо за бонус
                      Къде?Къде?Къде?Къде?Къде?
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                        Къде?Къде?Къде?Къде?Къде?
                        Колега виж BMW E38-725tds и BMW E39-525tds и открий разликите с твоя мотор

Коментар

Преди около една година "доволни" клиенти на Гурото на Роварите Д. Игнатов се бяха сбрали пред моят сервиз. Точно шест джипа бяха тръгнали да се качват до с. Бистрица да го бият. С триста зора ги спрях за което все повече съжалявам. След време пак един собственик опита да си търси правата , но тогава Гурото отново беше фалирал и работеше за Десо , тогава Десо го спаси. Казвам това защото това са неоспорими факти които смятам че трябва да се знаят. Който ме познава знае че няма да се продам или да съм солидарен заради една безплатна диагностика както правят доста хора. Сигурен съм че рано или късно всеки си намира майстора.
                          Човек никога не трябва да забравя то къде е тръгнал...
                          Land Rover Discovery XS 300tdi 1996 продаден
                          Land Rover Range Rover Р38А - 2,5 DSE 2001
                          Land Rover Freelander td4 2005
                          Land Rover Discovery td5 2002

Коментар

На теб точно не ти прилияга така да пишеш за който и да било

Коментар

Първоначално публикуван от sader Преглед на мнение
                              На теб точно не ти приляга така да пишеш за който и да било
                              +1
                              От Митко винаги съм бил много, много доволен.
                              Тази случка с PinMaster може да е било някакво недоразумение, нямам представа и не мога да го коментирам.
                              Но с приказките на Петър не мога да се съглася, най-малкото, че съм имал преки наблюдения върху начина му на работа, който е меко казано вандалски.
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

От: За майсторите, ремонтите, парите и други разсъждения...

Първият път помислих, че е недуразумение - помпата беше влезнала в "авариен режим" - каквото и да значи това - думите са на Митко.
                                Освен вторият път да е било пак недуразумение, а случйно и да не е видял грешките, които преди това си ги разпечата, а после само каза, че ги е нямало.
                                Ако разнищим думата "недуразумение" - мисля, че и друг път не съм разбирал неговата работа...
                                Взе ми 150 лв. (без материалите) за смяна на двата семеринга на предният мост. И ме увещаваше, че Десо искал още повече да ми вземе.
                                След 3 месеца като се оказа, че моста пак тече го отворихме (не с Митко) - с очите си видях, как главината не е сваляна от доста години. Семерингите се бяха разпаднали.
                                Парите поне бяха договерени, останалото...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X