Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За майсторите, ремонтите, парите и други разсъждения...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За майсторите, ремонтите, парите и други разсъждения...

Имам значи проблем с помпата и отивам при уважаван във форума майстор.
    Той ми вкарва оферта дважди по-скъпа от нормалното но със гаранция.
    Аз се съгласявам, плащам лудите пари, със спокойствието, че е с гаранция, прави го той, настройва всичко и вика - готов е.
    Първо се счупи още същият ден (същата повреда де, не нещо друго).
    После след още седмица стоене пак го взимам - "вече оправен".
    След месец каране идва време за море - товарим джипа и аха да тръгнем - пак същият проблем.
    Оставям го, че трябва и на семейството да обръщам внимание поне по 2 седмици годишно - отидохме с другият ми жип.
    Връщам се, отивам пак при майстора - днес не може, утре ще ми се обади... Накрая го закарах и му го оставих.
    Пак припомням - помпата е гаранционна - 6 месеца.
    След седмица (днес) ми се обажда - готов е - ни дума повече.
    Отивам да го взема - вика - имаше ДРУГ проблем и ти смених умна дюза - дължиш ми 160 кинта...
    Ъъъъ - пара нямам в мен - викам утре ще ти ги дам.
    Не съм му го закарал за дюзата, а за проблема на гаранционната помпа, нито ме е питал искам ли да я сменя, нямам ли аз някоя дюза, немога ли сам я сменя и т.н.

Тааа - искам да чуя просто различни мнения - вие ако бяхте на мое място ще платите ли, кога и т.н.

Защо някой майстори си мислят, че ние парите ги копаме с лопати и когато и колкото и да ни поискат ние ТРЯБВА да сме готови?
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

От: За майсторите, ремонтите, парите и други расъждения...

Само искам да вметна... с един приятел сваляме алтернатора на поло. Беше говорл с един сервиз в квартала (Младост) и той беше казал, да ще го закача на стенда, нямаш проблем. След 15 мин. го взимаме и той вика дължите 30лв за четки. Питаме го защо нали зареждаше, ами четките са намалели и поне като сте го свалили и направо ги смених. Нито пита нито нищо, но този мой приятел каза искам си старите четки защото сега нито имам за четки нито от това му е проблема (трябваше freewheel шайбата да смени(защото имаше ключа).
    Та аз не бих (платил ако ме изненадат така и ще си искам старата дюза) нали все пак проблема е бил в помпата.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-10-13, 18:08.
    LR Discovery 300Tdi 1996
    Subaru Outback 2.5 1998
    Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
      Имам значи проблем с помпата и отивам при уважаван във форума майстор.
      Той ми вкарва оферта дважди по-скъпа от нормалното но със гаранция.
      Аз се съгласявам, плащам лудите пари, със спокойствието, че е с гаранция, прави го той, настройва всичко и вика - готов е.
      Първо се счупи още същият ден (същата повреда де, не нещо друго).
      После след още седмица стоене пак го взимам - "вече оправен".
      След месец каране идва време за море - товарим джипа и аха да тръгнем - пак същият проблем.
      Оставям го, че трябва и на семейството да обръщам внимание поне по 2 седмици годишно - отидохме с другият ми жип.
      Връщам се, отивам пак при майстора - днес не може, утре ще ми се обади... Накрая го закарах и му го оставих.
      Пак припомням - помпата е гаранционна - 6 месеца.
      След седмица (днес) ми се обажда - готов е - ни дума повече.
      Отивам да го взема - вика - имаше ДРУГ проблем и ти смених умна дюза - дължиш ми 160 кинта...
      Ъъъъ - пара нямам в мен - викам утре ще ти ги дам.
      Не съм му го закарал за дюзата, а за проблема на гаранционната помпа, нито ме е питал искам ли да я сменя, нямам ли аз някоя дюза, немога ли сам я сменя и т.н.

Тааа - искам да чуя просто различни мнения - вие ако бяхте на мое място ще платите ли, кога и т.н.

Защо някой майстори си мислят, че ние парите ги копаме с лопати и когато и колкото и да ни поискат ние ТРЯБВА да сме готови?
      Аз поради тази причина вече си правя Ровъра сам.

Коментар

Това са обикновените фокуси на "майсторите", вкл. на някои от този форум. Веднъж един от прехвалените ме прецака с тоя номер. Затова, когато си оставям колата за ремонт, им давам тел.№ и обяснявам ясно - да не правят нищо без предварителен договор. А от мото пфое се обаждат винаги, когато определят цената и питат дали съм съгласен да работят.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Е той номера ми го знае - от години, най-малкото ми се обади да ми каже да си го взема.

Питането ми е по-скоро от моралната страна - досега съм си плащал на всеки каквото сме се разбрали (че и от горе), но такъв номер ми е за сефте.
          Затва имам някакви терзания и търся и други гледни точки...

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
            .... вие ако бяхте на мое място ще платите ли, кога и т.н. ...
            За съжаление договорките с тези "майстори" като обем, цена, срок на ремонта, резервни части (нови/втора употреба), гаранции стават без документ и това доста им помага да скубят безочливо и по единствен критерий "състояние на колата или външен вид на собственика".
            Това разбира се не значи, че документа оправя автоматично нещата, но в първия случай решението на проблема се свежда до "лично убеждение"

И все пак не разбирам защо винаги когато става въпрос за такива "уважавани във форума майстори" се спестяват имена адреси на сервизите (гаражчетата) та да имат възможност да набутат и други?

Коментар

Колеги , а обратната страна на медала ще разискаме ли. Просто , защото във форума има и други колеги , МАЙСТОРИ-професионалисти. Предлагам да се не поставяме в кавички , моля.
              Много пъти монтьорът гледа да угоди на клиента , за да направи по- малко разходи (компромис с техниката-хм , не бива) , някой път диагностиката е , меко казана неточна. Тогава се поемат разходите за грешката от изпълняващия. А понякога излизат скрити подробности...
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не съм казал, че ще премълча нещо - просто се чудя в мен ли е грешката.
                Жеко - чети внимателно - писал съм, че предпочетох два пъти по-скъпа помпа, за да може да е с гаранция. От него.
                ВИНАГИ когато съм оставал доволен от майстор съм писал за това тук - може да прегледаш темите, които съм започвал

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  ... Много пъти монтьорът гледа да угоди на клиента , за да направи по- малко разходи... някой път диагностиката е , меко казана неточна. Тогава се поемат разходите за грешката от изпълняващия. А понякога излизат скрити подробности...
                  Ами за това говорим:
                  - ако ще се "угажда на клиента за по-малко разходи" да се уточни ПРЕДИ да е започнал ремонта какво точно се прави, какви части се влагат и какво струва това в крайна сметка (пари и време).
                  - за възможните грешки от неточна диагностика съм напълно съгласен, въпреки че точно тук е ролята на добрия майстор в диагностиката и отговорността за решенията му, а в последствие клиента да решава кое как и кога да прави - и колата и парите са си негови.
                  - за това как разходите се поемат от изпълняващия не искам дори да коментирам - много дълга тема е.
                  - ако излязат "скрити подробности" не е ли редно да се съобщи на клиента ПРЕДВАРИТЕЛНО и да се пристъпи към ремонта чак след одобрението му (не знам 160 лв. какъв процент представлява от общата стойност на ремонта вече заплатена от клиента, но аз лично не бих го приел за ПОДРОБНОСТ). Освен това до колкото виждам никой не го е споменавал за необходим или допълнителен труд и части или не го е поставял като задача.

Кавичките са си точно на място за хората които живеят от такива тарикатлъци заради които страдат и останалите им колеги и клиентите.

Коментар

Момчета , не съм взел ничия страна. Смятам мнението си за допълнение , а не за окачествяване на някого. Дори и "при познатия другар в кварталното серрвизче" тези неща трябва да са регламентирани. Не е срамно да се пропусне в диагностиката-кофти е да се отстоява правота при грешка.

Коментар

"...а в последствие клиента да решава кое как и кога да прави - и колата и парите са си негови."
                      Има случаи , когато монтьорът трябва да повлияе за оптималния вариант!

Коментар

Преди години имах подобен случай.Карам си колата за реглаж на клапани и..............като отидох да си я взема се оказа че майсторът е преценил че, разпределителният вал не му харесва и го сменил.......,естествено без да ме уведоми.Платих му...... ,но от тогава на сам ми е обица на ухото.Пазърлъка предварително и никакви допълнителни пари не давам ако не е съгласувано с мен.Естествено при него повече кракът ми не е стъпвал
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Плащам и го отписвам завинаги, така бих постъпил. След като си оправи бакиите, разбира се. И мощна "реклама" пред възможно максимален брой евентуални клиенти.
                          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Наско,кажи поне кой е,а не "майстора"-та всички да го разберат що за стока е и дали изобщо да ходят при него.От край време има една приказка "Клиент се печели много трудно,а се губи за секунди" и е крайно време майсторите да почнат да се съобразяват с нея.

Коментар

Бффф ... съжалявам за случката. Предполагам всеки има поне една такава история за разкаже.
                              Аз бих го гонил докато не си оправи каквото е сътворил. Само дето ще му вися на главата за да видя какво прави. После го драскаш от тефтера .. и така до следващия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X