Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В какво се състои приликата и разликата в Дискавъри 200 ТДИ и 300 ТДИ и бензиновите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В какво се състои приликата и разликата в Дискавъри 200 ТДИ и 300 ТДИ и бензиновите

От скоро съм собственик на Диско 1 93 година 2.5.Предстоят му някой ремонти.Извинявам се ако ви се струват тъпи въпросите ми но съм пълен лаик в тази област .Интересува ме окачването на разновидностите на диско 1 ( дизел и бензин) дали се различава и ако е така в какво.Има ли разлика в дължината на карданите , на дифовете и раздатката.И колко са им взаимосменяеми частите.
    Ford Bronco II 2.9 V6
    Уаз 469Б
    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
    0899846606

От: В какво се състои приликата и разликата в Дискавъри 200 ТДИ и 300 ТДИ и бензинови

Първо честита машина и много да те разва в гората.
    Искам първо да уточня ,че не съм някакъв специалист, но все пак ще опиша какво знам. Моделите преди 89-94 и 95-98 се различават по малко неща. Дизеловите двигатели са почти индентични, има разлика в скоростната кутия- при теб задна е до 1ва докато на феислифта е до 4та!Двата модела имат леки козметични корекции ,като маска ,броня, фарове,таблото. Като окачване мисля ,че няма разлики.
    Така като гледам почти нищо не съм написал ,но дано по запознати и знаещи да споделят
    "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура

Коментар

От: В какво се състои приликата и разликата в Дискавъри 200 ТДИ и 300 ТДИ и бензинови

Честито и много да те радва
      Най-общо казано - имат по 2 вида двигател, СК, раздатка, преден кардан, заден кардан. И почти всякакви комбинации помежду им
      Но споко - всичко се намира и на нормални цени.

По-добре пиши какво имаш и какво искаш да оправиш.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ами трябва ми преден кардан , а гледам в нета има доста части втора употреба , та ме интересува от кои модификации става .Имат ли разлика в дифовете на Бензиновите и Дизелите и каква е тя, понеже предният диференциал е удрян и заварян и искам да го сменя.Също така открих стружки в маслото на дифовете и това хич не ме радва.Трябват ми фарове за джип с ляв волан или по точно само стъклата отпред.Един куп тампони , семеринги и маншони. .За сега това съм установил , но сигурно ще има и още.

Съобщение от модератор:
        Моля, напишете си в профила от къде сте.
        Прочетохте ли това
        ...ЦЪК
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-03-12, 12:59.
        Ford Bronco II 2.9 V6
        Уаз 469Б
        0899846606

Коментар

Предните кардани имат разлика според раздатката - ако имаш Борг Уорнър раздатка (има само 3 положения на малкият лост - бързи, бавни и неутрално) тогава кардана ти е по-дълъг. Такъв имам един чисто нов за продаване.
          Ако раздатката ти е с блокаж (има освен горните 3 положения още 3 вляво от другите) - кардана ти е по-къс.
          Задните са индентични ако не са с гумено каре (в задният край - ще го познаеш като го видиш).
          Пиши от къде си (модераторите са прави), така ще знаем къде да те пратим някой да ти обясни различните работи
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Мерси за инфото явно кардана ми е от по дългите. Има ли разлика в дифовете на моя и такъв бензинов с двигател 2000 и ако има в какво се състои
            Ford Bronco II 2.9 V6
            Уаз 469Б
            0899846606

Коментар

Хайде де дайте едно рамо , някой все трябва да знае има или не разлика в предавателните числа на Диско 1 при бензиновия 2.0 и дизела 2.5.Трябва да сменям моя . Намерих си преден дифернциал от едно бензиново , не съм наясно с разликите
              Ford Bronco II 2.9 V6
              Уаз 469Б
              0899846606

Коментар

Разлики в дифа няма, има разлика между 200, 300 и 2000бензин само в предавателното число на раздатката на бързи 1.22 за дизела срещу 1.4 за бензина
                идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

От: 300 тд / ТД5

Питам в тази тема, да не пускам нова. Съседа ми гумаджия (който някои познават) опитал миналата седмица да дрифти с "Диското" на мокро и минал от двете страни на един стълб. Задна дясна врата , таван и прагове са отишли и го писахме "тотална...."
                  Тъй като "Диско" си е почти диагноза, днес се сдоби с ново....Питането ми е има ли взаимозаменяеми части от Д1 300ТД(умрелия) и Д2 ТД5(наследника) особенно по силовото предаване и ходовата част, че нещо отдолу при 80-100км/ч вибрира
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От: 300 тд / ТД5

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Питането ми е има ли взаимозаменяеми части от Д1 300ТД(умрелия) и Д2 ТД5(наследника) особенно по силовото предаване и ходовата част, че нещо отдолу при 80-100км/ч вибрира
                    Почти нищо по окачването. Ако стария е бил (би трябвало) с кутия R380, то някои части от трансмисията може и да стават (самата кутия е същата, но камбаната и входния вал са различни). Виж му гуменото каре.
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X