Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотор и скорости от Дискавъри 300TDI могат ли да се монтират на Defender 90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотор и скорости от Дискавъри 300TDI могат ли да се монтират на Defender 90

Здравейте колеги.
    От 4 месеца имам Ланд Ровър 90 2.5TD 89г. къса база
    .След няколко излета в гората/ловец съм/ стигнах до извода ,че този мотор е малко слабичък ако реша да експериментирам независимо от високата проходимост на джипката като цяло. Имам възможност да купя доста изгодно мотор и скорости от Диско 300TDI.
    Въпроса ми е : мога ли да запазя старата раздатка и диференциали. Трябва ли да се променя нещо по закрепването на двигателя.
    Предварително ВИ благодаря.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-03-12, 16:10.

От: Мотор и скорости от Дискавъри 300tdi можели да се монтират на Ланд Ровър 90

Всичко пасва, без стъпките на мотора към рамата. Вероятно.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Колега Тарга,благодаря за добрата новина.
      Сега остава да имам късмет и мотора да излезне читав и направо ще почерпя.

Съобщение от модератор:
      Моля, напишете си в профила от къде сте.
      ...ЦЪК

Коментар

Таргов забравяш положението на раздатъчния лост. Като кутии и болтови всичко пасва с изключение на положението на петите на двигателя.
        При Диско лоста на раздатката е пред скоростния а на Дефендър е отзад. Така че при монтаж да не се учудиш че единия лост ще е между предните седалки където
        се намира кутията или при някои малката седалка.
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

От: Мотор и скорости от Дискавъри 300TDI могат ли да се монтират на Defender 90

Колега - трябваше да си купиш цял донор - хем щеше да знаеш работи ли мотора, хем нямаше да плащаш луди пари някому за мотор (котка в чувал), хем всичко, което се чудиш дали ще стане ще има откъде да го земеш. После продаваш остатъците тънко и бързо и ти идва мотора по-евтино отколкото ти си платил сега.
          В момента тва го играя Сори, че не писах по-рано, ма сега смогнах.
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от tzvetan Преглед на мнение

Здравейте колеги.
            Въпроса ми е : мога ли да запазя старата раздатка и диференциали. Трябва ли да се променя нещо по закрепването на двигателя.
            Предварително ВИ благодаря.
            Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
            Таргов забравяш положението на раздатъчния лост. Като кутии и болтови всичко пасва с изключение на положението на петите на двигателя.
            При Диско лоста на раздатката е пред скоростния а на Дефендър е отзад. Така че при монтаж да не се учудиш че единия лост ще е между предните седалки където
            се намира кутията или при някои малката седалка.
            Нищо не съм забравил. Ти не четеш.

Коментар

хихих пише, че ще запази раздатката. А лоста на раздатката стои върху елемент който е монтиран върху скоростите и като сложи дисковите скорости....
              Както беше при мен с старите скорости от рейнджа.
              Ето как е на Дефендър:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STC1005E-V8-LT77-5-SPEED-MANUAL-GEARBOX-ASSY.jpg
Прегледи:1
Размер:19.8 КБ
ID:5354811
              И ето на Диско:

Име:Land_Rover_Discovery_1990-1994_V8_-_10th_Letter_Vin_G-L_Reco_LT77_Gearbox_only_-_Minimum_of_All_.jpg
Размер:119.3 КБ
ID:5354812
              И за да изпреваря следващия въпрос ето как е изпълнен механизма на скоростния лост при двете:

Име:RR_Back.jpg
Размер:15.6 КБ
ID:5354813и Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Def_Back.jpg
Размер:19.0 КБ
ID:5354814
              Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Land Rover 90 2.5D е най- вероятно със СК LT77. Land Rover Dicovery 300Tdi не е ли стандартно със СК R380? Раздатките им, може ли да се разменят?
                There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                No wahalla.

Коментар

Може, еднакви са.

Коментар

Благодаря на всички колеги за компетентното мнение и най вече на PinMaster за добрата идея дето ми даде.Късмет имах,че бях служебно ангажиран та не скочих в чувала......Наистина идеята с донора е добра,не се бях замислял ,че ще ми трябват и други неща при окомплектоването.Купя ли донор ще пиша.Поздрави.

Коментар

Някъде бях чел,че има няква врътка с колектора и турбото,щото в Дефендера има по-малко място и по-лесно се сади 200тди,ама който го е правил да каже.
                      M.P.

Коментар

На Дифендъра турбото е на нивото на главата. а на Диското виси надолу.

Коментар

Тук има доста снимки и описание на английски за насаждане на 300tdi от Disco в LR90:
                          http://www.landyzone.co.uk/lz/f7/300...ade-61619.html
                          Не знам какви допълнителни проблеми (или улеснения) ще има при ляв волан?
                          Само за информация- комплект от нужната карантия за смяна на двигателите:
                          http://www.steveparkers.co.uk/conver...0-110-LT77.php
                          Навсякъде препоръчват да се купи цяло Disco, а не само двигателя.
                          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                          No wahalla.

Коментар

Привет на всички колеги,бях писал, ч е като купя донорче ще се похваля.
                            Това вече е факт, имам прекрасно Диско 98г. много запазено леко ударено в задната врата.
                            До тук беше лесно, а сега започва прехвърлянето.

Коментар

Здравейте колеги.Двигателя вече е в коша и въпреки мненията до тук единственото което пасва е лапите на мотора.А сега едно малко проблемче.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01359.jpg
Размер:137.5 КБ
ID:5383569Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01360.jpg
Размер:78.6 КБ
ID:5383570

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X