Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Freelander въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Freelander въпроси

Напълно бос съм на тема офроуд и никога не съм разбирал тези,които си купуват джипове (по-високи разходи,по-малка маневреност,по-лоша возия ,тромави,по-скъпи гуми и консумативи и т.н. от на леките коли) ,но напоследък ми се налага да карам повечко извън пътя и джиповете започнаха да ми се осмислят .
    Обмислям закупуването на 4х4 до 5000лв.Естествено не очаквам да е чудо на проходимостта за тези пари,но толкова позволява бюджета ми.Насочuл съм се към Daihatsu Feroza,Lada Niva ,но най-вече към към Land Rover Freelander 1.8i 120к.с. 98-99 година .Интересува ме подходящ ли е този джип за лек офроуд и има ли блокажи на диференциалите ? Ще може ли да изкачи 30 градусови хълмове с трева и да прекосява кални локви?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:11.0 КБ
ID:5955432
    Последно редактирано от stypkata; 11-01-12, 20:52.

От: Land Rover Freelander въпроси

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
    ...Интересува ме подходящ ли е този джип за лек офроуд и има ли блокажи на диференциалите ? Ще може ли да изкачи 30 градусови хълмове с трева и да прекосява кални локви?
    Това за лошата возия и маневреност е доста далеч от реалността, ама не е тук мястото да го разискваме.
    На въпроса - Фрилендъра няма блокажи. Има ТС, което работи не лошо, но и не блести с нищо.
    Хълмовете с трева не са проблем, стига да не са мокри или заснежени. Тогава са проблем дори и за доста по-сериозни машини.
    Локвите - зависи колко са кални и колко са дълбоки. Фрилендъра не харесва агресивните гуми и това може да се окаже проблем, ако калта е повече от 5-6 см, съчетано с някой неприятен наклон.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Благодаря.TC тракшън контрол ли означава?И липсата на блокажи прави ли го по-малко проходим от Лада Нива?А за маневреността- паркирал съм Freelander -това завива като кораб

Коментар

Благодаря.TC тракшън контрол ли означава?И липсата на блокажи прави ли го по-малко проходим от Лада Нива?А за маневреността- паркирал съм Freelander -това завива като кораб
        ТС е тракшън контрол, да, но са разлика от този при леките автомобили, работи без да ти рита газта обратно.
        Сравнението с Нива е неуместно - двете нямат нищо общо и да, с Нивата ще минеш на доста места, където Фрилендъра ще се предаде. Фрилендъра е по-скоро братовчед на Голф синхро.
        За маневреността определено нямах предвид Фрилендъра, както и за возията. Най-маневрената, като радиус на завой, кола, която съм имал, е Чероки XJ. Като возия също заема едно от челните места.

Коментар

30 градусов наклон и ФрийЛендър=запален съединител.За баирите си има джипове с понижаващи предавки.За тия пари можеш да си потърсиш Спортиж ,Витара или Фероза.
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            30 градусов наклон и ФрийЛендър...
            Едва ли става дума за нещо повече от 12-15%. Преценката за наклон на повечето хора е доста... пресилена

Коментар

Насочи се към Kia Sportage. Фриилендъра е паркетник(лека коля с повишена проходимост), и не е за 30% наклони. За такива ти трябват бавни. Sportage ги има...
              Иначе и аз не ги разбирам хората, как могат да карат гоуф-ове бмв-та и други такива. То мани, че все едно караш скеитборд седнал върху него, ниско, друса при всяка неравност, ако си по-голям тругно се влиза и излиза, завали ли сняг я стигнеш до някъде я не....

Последно редактирано от Glow; 12-01-12, 04:35.

Коментар

Така е,въпреки че всяко правило си има и изключение.Особено Голфа...

Коментар

Всъщтност - цената от 5000 лв. не е ниска, ако тъсиш проходимост Ако трсиш удобство е друго.
                  А защо си се спрял на Фрилендър - за тези пари един Рейндж Ровър и знаеш, че имаш перфектен джип както за магистралата, така и за гората.
                  Фрилендъра добре се държи и на наклони и извън пътя, но не му е съвсем там мястото - миналата година имаше един симпатяга, който доста караше с нас и учудваше всички с това какво прави Фрилендъра му. Ферозата винаги (в купето) ми се е струвала като конструктор - твърде минималистична, за нивата и руската техника няма какво да кажем.
                  В Рейнджа ще се чувстваш удобно, ще минаваш на доста повече места от Фрилендъра и ще можеш да го караш където, когато и както поискаш. И това без доработки.
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

За такива пари се продадоха няколко Класика и то бензинови.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      А защо си се спрял на Фрилендър - за тези пари един Рейндж Ровър и знаеш, че имаш перфектен джип както за магистралата, така и за гората.
                      Спрял съм се на Freelander-а ,защото шефа ми имаше такава,карал съм я и ми харесва като концепция ,а и му имам доверие относно автомобилите (доста ги разбира) и съм сигурен,че няма да вземе нещо случайно.Също така може да се сложи АГУ ,което е важно за мен,защото немога да поддържам джип,който гори 9/100 нафта извънградско и 13-14 градско което прави 27л/100км газ градско - ако гори 27 на газ няма да мога да ходя с него на работа и т.н.Не казвам ,че ще слагам газ на дизела,а че паричната равностойност на 13л/100 нафта е 27л/100км газ.
                      А за Спортиджа - предпочитам Land Rover пред китайските и корейските коли,без да разбирам от джипове...

Коментар

...А за Спортиджа - предпочитам Land Rover пред китайските и корейските коли,без да разбирам от джипове...
                        Без да се обиждаш,ама определено не разбираш.Дано да не изляза лош пророк,но с Фрий-то те чакат много скъпи часове в сервиза...Успех все пак...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                          Без да се обиждаш,ама определено не разбираш.Дано да не изляза лош пророк,но с Фрий-то те чакат много скъпи часове в сервиза...Успех все пак...
                          Ти пък ако разбираше, вече щеше да си продал корреца и да караш Роки!
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Шефът ти не ги разбира много, според мен.
                            Бензиновият Freelander 1 има доста повече конструктивни недомислици от дизловия вариант, но имай предвид, че дори и при него те не са 1 или 2...
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                              Шефът ти не ги разбира много, според мен.
                              Бензиновият Freelander 1 има доста повече конструктивни недомислици от дизловия вариант, но имай предвид, че дори и при него те не са 1 или 2...
                              Кое е доста повечето? Единствения сериозен минус на бензиновия спрямо дизела е сбърканата гарнитура на главата, която все ще трябва да е сменена при пробег над 100000км. Останалото не бих казал че е минус при дадената концепция на автомобила. Бензиновият мотор тежи поне 40% по-малко от дизеловия, преценено "на око" според мястото, което заемат под капака.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X