Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко въпросчета за Land Rover Discovery 2 TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Здравейте!Имаме ,,Диско,,2-td5

Благодаря за пожеланията!Голям кеф прави камиончето...вчера карах на ,,черно,,...супер е,поне за мойте цели.Първите проблеми,който видях -левия мигач мига в комбинация с десния стоп и прави впечетление за аварийни,централното прави каквото си иска,люковете не работят,днес ще го водя на електричар хайванчето,да видим кво ще излезе.След това ми предстой смяна на пистов ремък и ролка,масла и филтри..Ако,има някой от Русе с повечко знания по този автомобил ,ще се радвам да се видим...Поздрави на всички!

Коментар

Бравос , честито колега!Добро камионче - много да ви радва и слуша!
      Диско 300TDI
      Scott Purgatory
      0889 84 6161

Коментар

Първоначално публикуван от diod Преглед на мнение
        Благодаря за пожеланията!Голям кеф прави камиончето...вчера карах на ,,черно,,...супер е,поне за мойте цели.Първите проблеми,който видях -левия мигач мига в комбинация с десния стоп и прави впечетление за аварийни,централното прави каквото си иска,люковете не работят,днес ще го водя на електричар хайванчето,да видим кво ще излезе.След това ми предстой смяна на пистов ремък и ролка,масла и филтри..Ако,има някой от Русе с повечко знания по този автомобил ,ще се радвам да се видим...Поздрави на всички!
        За люковете ще си позволя да те посъветвам, преди да дадеш пари за ремонт оправи теча и при двата го има. Въпросните люкове спират да работят, когато моторите им се напълнят с вода а това е следствие на теч или запушване на отводнителните тръбички.
        Успех с машината има си достойнства но си трябва търпение и разбиране.
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Въпрос за Land Rover Discovery Td5

Интересува ме за Land rover Discovery td5 на кои диференциали има блокаж какви са му най честите проблеми като цяло?

Коментар

Здравей,

при моделите преди 2001 година на повечето Д2 има монтирам 100% блокаж на междинния диференциал, но не е изведен на лоста. Това се постига по няколко начина:
            -лягане под колата всеки път при нужда
            -Взима се лостовата система от Д1 и се сменя лоста за скоростите от Класик
            -има много китове в нета
            Д2 също така има и Тракшън контрол на мостовете, т.е. изравнява оборотите на колелата. При заключване на раздатката тракшъна автоматично се излючва. Ако искаш всичко да е "заключено", почети в нета, реже се една жица и всичко е ок. Аз карам така вече 2 години и има огромна разлика...
            Практиката показва че наличието на само една от двете системи не води до нищо положително, тъй като колата е много тежка и просто си и трябват всичките блокажи и подходящи гуми. Това разбира се води до прекомерно износване и счупени компоненти, ако се кара много, но пък кеф цена няма...

...Пропуснах за проблемите...
            Почти няма нещо, което да не съм сменил, но моята е 99 година, по-новите са по-надеждни... Но пък частите са евтини и се намират във всеки един английски интернет магазин, доставките не са проблем...
            Вазното е преди покупката колата да се прегледа много обстойно, но това си важи като цяло за всяка една кола...

Поздрави
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-06-11, 19:43.

Коментар

От: Въпрос за Land rover Discovery td5

Първоначално публикуван от achkob Преглед на мнение
              Ако искаш всичко да е "заключено", почети в нета, реже се една жица и всичко е ок. Аз карам така вече 2 години и има огромна разлика...
              Практиката показва че наличието на само една от двете системи не води до нищо положително, тъй като колата е много тежка и просто си и трябват всичките блокажи и подходящи гуми.
              Какво означава това?Че при отрязване на 1 жица централния диф си остава блокиран постоянно ли?
              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от stoianovm Преглед на мнение
                Какво означава това?Че при отрязване на 1 жица централния диф си остава блокиран постоянно ли?
                Не. Просто като го блокираш (след съответната подмяна на лоста) не подава сигнал към компа и не изключва АБС-а и тракшън контрола.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Колегата е прав, ако някой го интересува, в нета всичко е описано, ако има интерес ще пуна линк...

Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-01-12, 15:03.

Коментар

След сменени масло и филтри,и нови гуми ,,Ал терен,, навъртяхме към 2 хил.километра...много ни харесва машинката,направих и забежки по черни пътища,съвсем прилично се държи...но,дойдоха и болежките-светна лампата за еърбеците(SRS),после светна лампата за зацепен диференциал,и то както бях със 120км...интересно усещане...той се включва автоматично доколкото знам,но само на ,,бавни,,..и двете лампи мигат когато си искат,угасят и пак...вярно е като ,,дискотека,,...Въпроса ми е да карам така или да търся някакво решение?Благодаря предварително.

Коментар

Нищо не се включва автоматично на бавни - има достатъчно изписано из форума за тоя блокаж. Щом светва и гасне, проблемът е със сигурност в датчика и по-скоро в кабела му. И това го имаше описано в отделна тема. При всички положения е необходимо да ходите на диагностика заради другата лампа (SRS), но най-вероятно, щом и тя ту свети - ту не, проблемът ще се окаже причинен от някой теч и намокрени от него контакти.

Коментар

Благодаря колега,явно ще се ходи на диагностика,вече свети и TC и ABS...

Коментар

Първоначално публикуван от diod Преглед на мнение
                          Благодаря колега,явно ще се ходи на диагностика,вече свети и TC и ABS...
                          Нормално е да светнат и те - при сигнал за включен блокаж компютъра изключва тези с-ми. Ама и това е писано вече - съвсем идентичен случай имаше, заедно с цялото му проследяване и решение.

Коментар

Диско 2 ТД5 - километри?

Привет на всички,
                            Въпросът ми е колко е живота на мотора на Диско 2 ТД5?
                            Става въпрос за нормална експлоатация и поддръжка на колата - 500 000/ 600 000 км или реолноста е друга

Коментар

От: Диско 2 ТД5 - километри?

Първоначално публикуван от DDimov Преглед на мнение
                              Привет на всички,
                              Въпросът ми е колко е живота на мотора на Диско 2 ТД5?
                              Става въпрос за нормална експлоатация и поддръжка на колата - 500 000/ 600 000 км или реолноста е друга
                              Има доста изписано тук за ТД5. При нормална експлоатация и съвестна поддръжка едва ли тия 5-600000 ще са проблем за самия агрегат. Моят е на 250000 и се държи съвсем задоволително. Проблем обаче са всички други агрегатчета накичени около мотора, които не могат да се похвалят с такъв ресурс.

Коментар

От: Диско 2 ТД5 - километри?

Въпросът произтича от там, че 95% от продаваните коли по километраж са м/у 100 и 200 хил., а реално /според амортизацията на салона например и други/ те са поне на 300/ 400 хил.
                                От дълго време си търся Диско 2 /03/04г./ но това което се предлага на нашия пазар визирайки побликуваното в нета не става!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X