Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко въпросчета за Land Rover Discovery 2 TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диско 2 ТД5 - километри?

Първоначално публикуван от DDimov Преглед на мнение
    ..От дълго време си търся Диско 2 /03/04г./ но това което се предлага на нашия пазар визирайки побликуваното в нета не става!!
    Ти сам си си отговорил. Не става, защото всички коли тук по обяви са между 117 и 139 хиляди км.... Със салони (волани и т.н.) на 350.000+км.
    И няма как след като даден екземпляр с история и т.н. в Германия да струва 10.000 евро (примерно), тук да е 14.000лв... Иска ни се, но няма как... Ако искаш хубава кола, приготви се за реалната й цена и си я купи отвън (Германия, Швейцария). Друг е въпроса, че и там в момента трудно излизат добри коли на цени (т.е. на добри цени), освен ако не говорим за леки повреди/ удари и т.н.

Коментар

Реалните километри лесно се проверяват с тестера - вторият запис не е от лесните за манипулиране. И все пак - дъвкали сме го многократно - не километрите и годините са най-важното, а това, което са надробили предишните собственици. ТД5 има не-малко скъпи неща по окомплектовката, които са на всичкото отгоре изключително капризни към правилните си консумативи и импровизациите после болят.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От: Въпрос за Land rover Discovery td5

Привет колеги,
        С молба да пуснеш гореспоменатите линкове!

Коментар

Ако видиш моето ТД5,повече от 100 000 км няма да му дадеш,а е на 295 000.Няма нито един кусур по него.Нито по двигател,нито по салон,нито по трансмисия.Така,че километрите не са важни.Важното е как е стопанисван.Аз преди година обиколих цяла България да търся Диско2,нямаше нито едно читаво.Сега предполагам положението няма да е много по-различно.
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Привет и от мен колеги Моля за горе пожелания линк относно блокажа за ТД5

Съобщение от модератор:
            Моля, напишете си в профила от къде сте.
            ...ЦЪК
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-01-12, 15:03.

Коментар

Първоначално публикуван от playmaker Преглед на мнение
              Привет и от мен колеги Моля за горе пожелания линк относно блокажа за ТД5
              Diff Lock ... ЦЪК ... като започнеш да го правиш, ще споделиш с нас (и снимки) как става.
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Ето и тук конкретно: ЦЪК

LZ1AID

Коментар

От: Въпрос за Land Rover Discovery Td5

Първоначално публикуван от achkob Преглед на мнение
                  Здравей,

при моделите преди 2001 година на повечето Д2 има монтирам 100% блокаж на междинния диференциал, но не е изведен на лоста. Това се постига по няколко начина:
                  -лягане под колата всеки път при нужда
                  -Взима се лостовата система от Д1 и се сменя лоста за скоростите от Класик
                  -има много китове в нета
                  Д2 също така има и Тракшън контрол на мостовете, т.е. изравнява оборотите на колелата. При заключване на раздатката тракшъна автоматично се излючва. Ако искаш всичко да е "заключено", почети в нета, реже се една жица и всичко е ок. Аз карам така вече 2 години и има огромна разлика...
                  Практиката показва че наличието на само една от двете системи не води до нищо положително, тъй като колата е много тежка и просто си и трябват всичките блокажи и подходящи гуми. Това разбира се води до прекомерно износване и счупени компоненти, ако се кара много, но пък кеф цена няма...

...Пропуснах за проблемите...
                  Почти няма нещо, което да не съм сменил, но моята е 99 година, по-новите са по-надеждни... Но пък частите са евтини и се намират във всеки един английски интернет магазин, доставките не са проблем...
                  Вазното е преди покупката колата да се прегледа много обстойно, но това си важи като цяло за всяка една кола...

Поздрави
                  Колега, можеш ли да уточниш в твоя случай кое се износва прекомерно и се чупи при каране с включен межд.блокаж и работещ тракшън?
                  На места в австралийските сайтове пише за скъсани полуоски, а някои други пишат, че няма никакви проблеми.
                  LZ1AID

Коментар

От: Въпрос за Land Rover Discovery Td5

Ей, защо ли попитах. Сам си отговорих - счупено каре и от там смачкани шлици на полуоската. И то от никакъв напън. До сега съм я тормозил доста повече и не съм имал никакви проблеми. Хубавото е, че бях близо до населено място.
                    LZ1AID

Коментар

Land Rover Discovery 2 td5 автоматик или ръчка

Какви са плюсовете и минусите на двете скоростни кутии и каква е разликата в обслужването.

Съобщение от модератор:
                      Моля, напишете си в профила от къде сте.
                      Прочетохте ли това
                      ...ЦЪК
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-03-12, 19:59.

Коментар

От: Land Rover Diskovery 2 td5 автоматик или ръчка

Най-общо: ръчната е малко кекава, автомата е малко по-тромав и харчи малко повече. Експлоатационно, върху достатъчно дълъг период/пробег автомата е по-изгоден, с оглед на потенциалната заплаха да се наложи ремонт на ръчната, не особено евтината смяна на съединител и вероятността да се наложи и смяна на маховика.
                        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От: Land Rover Diskovery 2 td5 автоматик или ръчка

Автоматика за мен е за предпочитане. не си хабиш силите за натискане на педали и вкарване на скорости. Разхода на гориво си е в повече предполагам....
                          Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                          LZ2РSD

Коментар

Става ли този джип Land Rover Discovery 2 Td5

Привет колеги Ландровърджии!Бихте ли могли да ми дадете конкретна информация,характеризираща конкретния екземпляр.
                            Не съм наясно с Ланд Ровърите,тъй като карам Тойота ,където нещата са много по-прости и ясни!Та питането ми за този автомобил е-здрави ли са автоматиците!Въздушно окачване и на двата моста ли има и надеждно ли е!Каква е концепцията на 140-коньовия мотор ТД5/чия разработка е,Комън-Реъл ли е и степен на надждност/?Проблемни агрегати?Предварително благодаря за отговорите!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:78.7 КБ
ID:5355335 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:81.2 КБ
ID:5355336 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:76.9 КБ
ID:5355337 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:85.4 КБ
ID:5355338Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:85.1 КБ
ID:5355339 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Размер:87.9 КБ
ID:5355340 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:66.4 КБ
ID:5355341
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-03-12, 20:25. Причина: Снимки
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

От: Става ли този джип Land Rover Discovery 2 Td5

Това е твоята тема: ...ЦЪК
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: Става ли този джип Land Rover Discovery 2 Td5

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                                Привет колеги Ландровърджии!Бихте ли могли да ми дадете конкретна информация,характеризираща конкретния екземпляр...Та питането ми за този автомобил е-здрави ли са автоматиците!Въздушно окачване и на двата моста ли има и надеждно ли е!Каква е концепцията на 140-коньовия мотор ТД5/чия разработка е,Комън-Реъл ли е и степен на надждност/?Проблемни агрегати?Предварително благодаря за отговорите!
                                Като му гледам конкретния рег.№ - Диско е... Автоматът е надежден като полу-автомат, "с ръка го вдигаш - сам пада"...
                                По-странен въпрос до сега в този форум не бях чел. Надявам се, че отговорът е изчерпателен.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X