Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2 въпроса (мигачи)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ето я схемата. Тази, която ти трябва е долната, печелиш бонус още две схеми
    Не знам как си с английския, ще опиша кое какво е от нещата, които ти трябват:

1 - Акумулатор
    6 - Контактен ключ
    10 - бушон (след '93)
    47 - Ключ за аварийни и контролна лампа
    48 - Въпросното реле
    49 - Ключ за мигачите
    50 - Контролна лампа за мигачите
    51 - Контролна лампа за мигачи - ремарке
    52 - Леви мигачи (вкл. ремарке)
    53 - Десни мигачи (вкл. ремарке)

В3 и С8 са бушони - съответно В3 за мигачи, стопове, задна светлина и разни други работи - 15А и С8 за аварийни - 15А.

Цвета на кабелите е:
    В - Черно
    N - Кафяво
    W - Бяло
    - това няма да го правя бяло, че няма да го видиш
    R - Червено
    L - Светло
    P - Лилаво
    K - Розово

Например - LG\P е светлозелен кабел с лилави ивици
    Прикачени файлове
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      ...бушоните на око са ок сите ...
      Много несериозно гледаш! Провери ги с лампа.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

утре с мултицет, ще разкостя цялостно, щом има схема

Коментар

свалих ключето, но няма реле никаде наоколо. идея каде може да е? то май няма просто... ключето играе ролята на реле.стори ми се нещо не у ред като го мерих по пиновете, но не го отвирих от страх, че ще се разлетят поне 2 пружини и много пластинки...

Коментар

Коментар

Насов, и аз не го знам де е тва реле, ама като гледам схемата, опитай се да го засечеш по лилавия кабел от ключа за аварийни и светлозеления от ключа за мигачите - и двата трябва да отиват към релето...

Забравих - светлозеления, дето излиза от бушон С8...

Коментар

тея кабели ги проследих до дълбоко, но достъп много няма. отиват под таблото централно и стават на още по-голям збор кабели...ни помен от реле. може да е и под капака ... ех може да потърся настаро лост или някак да пробвамс друг...

Коментар

Re: 2 въпроса (мигачи)

Това реле трябва да се намира зад таблото с бушоните - има син конектор.Таблото се сваля лесно - държи се с едни дълги болтове.

Не бързай да отписваш лостчето, пробва ли да окъсиш пиновете и да чуеш цъка ли реле?

Коментар

не, как така да ги окъся?

не свалих бушоните, зад тях ми се мандахерца алармата, но не съм забелязвал реле.

утре пак ще диря. има ли шанс да е под капака в двигателният отсег?

Коментар

другото е, зе днес намерих вложка 54 и я взех. идва 1 идея голяма, сякаш трябва да е 53 нещо на инчове ми намирисва. не мога да го отпочна , но все пак, не превърта просто трябва да си намеря 1 по-бамбашка тръба. но само за проба беше днес. има шанс

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        не, как така да ги окъся?
                        не свалих бушоните, зад тях ми се мандахерца алармата, но не съм забелязвал реле.
                        утре пак ще диря. има ли шанс да е под капака в двигателният отсег?
                        Да ги окъсиш - имам предвид да съединиш жичките, които ключето събира - да разбереш дали ключето не прави контакт или проблема е някъде другаде.
                        Ако мигачите работят като събереш жичките, значи проблема е в ключето. Ако и тогава не работят, значи не зора в ключето
                        Релето според мен не би трябвало да е в двигателния отсек. Довечера мога да отворя моята машина и да се ослушам (няма да имам време да разглобявам ).

А за вложката - аз като си сменях маслото, знаеш ли как гнусно се изненадах от пробката на картера... Вече я бях качил на канала и като се опулих - аз такъв ключ нямам...
                        Давай до магазина, добре, че имаше един разбран продавач (пък и му се пушеше цигара ) - награбихме една шепа вложки и излязохме да мерим... Накрая се оказа, че една става - 29 номер...

Коментар

Ако е от ключето дефекта ще е или само при мигачи или само при аварийни,тъй като те се включват с различни ключета. Обаче дали релето е общо или също отделно нямам идея. Според мен не е ключе.
                          При мен пък понякога не свети лампичката за мигачите на таблото , а мигачите си светят , проверявал съм ги . В режим на аварийни таблото свети , на мигач като размърдам ключето понякога се оправя , моето може и да е от ключето , ама за твоето по-скоро не.

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло
                            Ако е от ключето дефекта ще е или само при мигачи или само при аварийни,тъй като те се включват с различни ключета. Обаче дали релето е общо или също отделно нямам идея.
                            Първоначално публикуван от Nightcrawler Преглед на мнение
                            Щом нямаш и аварийни, не е много вероятно да е от ключето за мигачите...Като пуснеш мигачи свети ли лампата на таблото и чува ли се реле да цъка?
                            Това му казвам и аз на Насов, щото много боли да сменяш лостчето - 195 кинта...

А релето е едно - виж схемата, която качих.

Коментар

Доколкото знам , при повече схеми мигачите минават през реле , като това реле може да бъде и в ключа за аварийните . Успех
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

то ключето е 1 за мигачи и аварийни. цъкането сякаш идваше от към него, ама са като не цъка и незнам как да го намеря. чудя се дали да не отворя самото ключе. те кабелите са в букса, но ще резна 1 парче кабел от някаде и ще бо пъхам по дупките, да видим дали ще се разцъка нещо. и зад бушоните ще гледам. за мигачите май беше Б3 а за аварийните Б4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X