Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LandRover 300Tdi или TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В интерес на истината зимата в Дифендър си е студено, независимо дали е 300tdi или Td5.

Като се поизолира джипа става по-добре. А най-добре едно Webasto или Ebershpaher!

Коментар

утре ще дърпам 3т. ремарке с него до шкорпиловци, имам огромни съмнения, че ще стигнем същия ден и се чудя изобщо дали ще издържи техниката ... днес бях на кантар да намеря някоя пътна помощ да свърши работата.

някой дърпал ли е такива товари с дифендер или диско
      drive alive

Коментар

ама и ти си 1 странен...

не се ли научи, всичко зависи от задкормилното устройство...

аз съм се научил, че ако подхождам със съмнение кум нещо, или ще го прецакам така, или няма да го започна изобщо...

Коментар

Ние сме имали следния случай:

Discovery 300Tdi влачи ремарке с Defender 110 (1990 г.) от Търговище до София. Направи го нормално и без последствия.

Мисля, че общото тегло надвишаваше 3 т.

Т.
          Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Не се излагайте.. Ленд Ровър са едни от най-добрите towing vehicles. Според мен няма да има никакъв проблем Дифендър-а да извлачи 3 тона на 500км.

Коментар

аз се замислих... над историята на машината ЛР...

колко живота са отнети и спасени благодарение на него

ама е работен кон, както и другите си сдревни събратя...

и после идва Рендж, и хоп, ето ти СУВ...

или инак казано, спортен "джип", цивилен вседеход

аз мисля че е добре да се направи тест с друга по-мощна машина и да се сревнят резилтатите...

ама реално атовете не са за това и остава само някой немощен работен кон с изгмнили зъби да дръпне каманака

Коментар

сега се върнах, ровъра се справи добре, единствения проблем е много ниската средна скорост която постигнах, пътувах 7 часа

на прохода обзор беше много интересно нагоре с 30 - 40 км/ч повече неможе, но най - страшното беше надолу.

иначе никакви грижи, не загря не му се повдигаше задницата, доволен съм
                drive alive

Коментар

Е ти к`во искаш, като тир да хвърчиш?
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

дори и най - дръгливите камиони ме изпреварваха
                    drive alive

Коментар

Е, поне си си закалил нервите
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

300tdi естествено е по доброто решение за БГ, колкото е по стара разработката на всяка кола по принцип по малко се срапва, няма ненужни електронни боклуци, модулчета и сензори, само механика, до колкото знам мотора е разработка на Перкинс, които от край време това правят, мислех преди време да зимам ЛРДиско300, и колегите от сервиза казаха че проблеми давал само някакъв вал, не помня кой е, на опашката ли, на раздатка ли, просто шлиците се замазвали мо се наварявал и после с малък флекс се рециклира в домашни условия, та дори и в сервиза го правели...
                        Disco II td5
                        2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                        planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir
                          300tdi естествено е по доброто решение за БГ, колкото е по стара разработката на всяка кола по принцип по малко се срапва, няма ненужни електронни боклуци...
                          Принципно е добре да е само механика, въпреки, че до момента td5 не дава никакви сигнали за проблеми в условия като нашите.

...до колкото знам мотора е разработка на Перкинс, които от край време това правят...
                          Грешите, точно 300тди няма нищо общо с Перкинс. Старите дизели на ЛР (преди 90г.) са Перкинс-ови.

...мислех преди време да зимам ЛРДиско300, и колегите от сервиза казаха че проблеми давал само някакъв вал, не помня кой е, на опашката ли, на раздатка ли, просто шлиците се замазвали мо се наварявал и после с малък флекс се рециклира в домашни условия, та дори и в сервиза го правели...
                          Става дума за изходящия вал от СК към РК. Съмнявам се, че се оправя с домашния флекс... Този проблем се появява при всички ЛР (всички full time версии, от 82г. до днешния Дифендър), като дори при td5 по-бързо (по-'напънат' мотор), но пък и кара страшно много време преди да се чуе за последно...

Коментар

Не бой се Сава!!

Аз съм търкалял конска каравана с два огромни коня, които блъскат напред-назад, отделно на завоите жребеца се опитваше да и пробие пода, общо с ремаркето към 2,5 тона, не я усетих 400 км. през Родопите, Доспат, Батак и по дупките...
                            Лошото е че къса гумите в дупките, затова тръгнах с две резервни и пристигнах без такива!

Коментар

Пичове, в новия брой на списанието Ицо говори за смяна на Дифендъра 2007 и дори има снимка на нещо като Фрийленър...
                              Стареца щели да го спират 2010!!
                              Моля ви, ако някой нещо знае по въпроса да го пусне!!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                                Пичове, в новия брой на списанието Ицо говори за смяна на Дифендъра 2007 и дори има снимка на нещо като Фрийленър...
                                Стареца щели да го спират 2010!!
                                Моля ви, ако някой нещо знае по въпроса да го пусне!!
                                Споко! Те и Г-то го спират вече 5 година !
                                RB Patrol Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X