Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светлините фаровете примигват на Рейндж Ровър П38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светлините фаровете примигват на Рейндж Ровър П38

Колеги, само моят ли се държи така или е нормално, когато в движение, на фарове натисна спирачката, без значение с каква сила, фаровете ми намаляват силата си за около секунда - две и после се оправя от само себе си, дори да държа педала на спирачката все още натиснат?!? Джоганчето е РР П38, 2,5ДСЕ, 1996г, автомат.
    Последно редактирано от sempetrovi; 04-02-10, 18:15. Причина: допълване инфо
    Ssangyong Rexton, MT, 2.9D, 2004
    Chrysler Grand Voyager 3.3, AT, 1996

До: светлините примигват на РР П38

Първоначално публикуван от sempetrovi Преглед на мнение
    Колеги, само моят ли се държи така или е нормално, когато в движение, на фарове натисна спирачката, без значение с каква сила, фаровете ми намаляват силата си за около секунда - две и после се оправя от само себе си, дори да държа педала на спирачката все още натиснат?!?
    Лоша връзка или проблем в стоповете.Твоят джип има все идиотски проблеми.

Коментар

До: Светлините фаровете примигват на Рейндж Ровър П38

"Боди кънтрол модюл" и сие простотии се шегуват и си кръстосват контактите, спри да се вторачваш в колата си и просто я карай....това си е моя "харе кришна" теория за духа на машината втора ръка и борбата и с текущия собственик, ама не е за писане, че е дълго.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колеги MUMBLER и ДЯДО ВЛАДО, май и двамата сте прави, ама ДЯДО ВЛАДО ...само донякъде!!! Купих колата от Варна от семейство англичани, имащи бизнес в България, а е поддържана от Владо от Д&Н-Варна - кой знае какво и се е случвало на колицата и какво са се опитвали да й правят. Хубавото е, че като я купих си беше с ляв волан и си говореше на английски (според Жоро от Мото пфое само двигателя, а скоростите на немски, ама това са подробности). Май MUMBLER е прав за идиотските проблеми, a ДЯДО ВЛАДО да не се дзверя толкова в дреболии, ама като ме е страх, че тези "дреболии" по някое време може дами създадат ОГРОМЕН проблем, 'щото то така се почва - това, онова и изведнъж ...БАМ...и 'айде в канавката. Та затова се чудя дали това или онова "дребно" нещо е нормално или да се мъча да го оправям, че като тръгнем нанякъде: дребния на 3г в столче, дребната на 6м в кошче, бабата до мен, а жената до децата и ако нещо стане...да съм сам - много важно, ама всички ....някак си не бива, а?
        Последно редактирано от sempetrovi; 06-02-10, 09:15. Причина: допълване

Коментар

.... ама ДЯДО ВЛАДО ...само донякъде!!! ...
          Така де, трябва си гледане, че по електросистемата на колата възможностите за "гаф" са 10001 при това с еднакви симптоми първоначално, и от клавиатура и комп не става "mumbler" беше скоро писал някаде за кабелен сноп който се притиска понякога от скоростната кутия и прави мизерии...ама го хванал след 100 опита , ...и аз си имам цяла кутийка с "автопатологични" образци, така че ако ти се копае в голям сняг може да идваш да му се пуля, и да му мислим това е единственото което мога да направя за сега

Коментар

Приятел, така е при всички спокойно. Това се получава от помпата на ABS-а при натискане на педала се задейства помпата за да направи (вакум или налягане). Като се сложи Xenon ги няма тези проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Георгиев Преглед на мнение
              Приятел, така е при всички спокойно. Това се получава от помпата на ABS-а при натискане на педала се задейства помпата за да направи (вакум или налягане). Като се сложи Xenon ги няма тези проблеми.
              Колега, благодаря за инфото, надявам се и колегата MUMBLER, и ДЯДО ВЛАДО да потвърдят "версията" ти! Честно казано, надявах се да е някаква такава, моментна увеличена консумация!

Коментар

Колега, благодаря за инфото, надявам се и колегата MUMBLER, и ДЯДО ВЛАДО да потвърдят "версията" ти! Честно казано, надявах се да е някаква такава, моментна увеличена консумация!
                На моя поне не помня да е имало такъв проблем. И други могат да кажат, но не мисля че е нормално. От друга страна освен леко дразнещия ефект не виждам нищо притеснително.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  На моя поне не помня да е имало такъв проблем. И други могат да кажат, но не мисля че е нормално. От друга страна освен леко дразнещия ефект не виждам нищо притеснително.
                  Определено не е нормално и за да не стане притеснително е редно да се провери това/онова.

Коментар

Човека е писал че леко премигват, а и моите са така. Ако угасят тогава незнам. Щом мислите че моето твърдение не е вярно нека да си изкл. помпата на спирачките и да провери.

Коментар

Лекото замижване на фаровете е нормално при превключване на всякакви електрически вериги в машината, АБС и сервото на кормилото са просто едни от мощните консуматори. Малко хора са наблюдателни достатъчно, за да го забележат.

Проблем няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        ... АБС и сервото ...
                        Прости невежеството ми, но кое точно серво е голям консуматор, като поне в РР аз не знам то да е ел.?

Освен това АБС-а има акумулатор, който задържа 10-ина натискания. Т.е. след 6-7 натискания на спирачките е възможно да се включи помпата и да допълни системата, но не при всяко натискане.

Ако изходим от последното и предположим, че помпата на АБС-а се включва при всяко натискане - значи има ПРОБЛЕМ, а не проблем
                        Заложбите ми на прохождащ медиум ми подсказват, че не е това, но по-добре човек да даде излишно пари, за да се убеди в изправността, отколкото да си спести такива и да стане беля.

Поздрави

Коментар

За да поохладим малко темата гледахме го, чесахме се по главите, и на малко по топло, ще се разкачат ред поред всички куплунги, че и мишо е гризкал, и си е старичка, и ТНТМ-та има малко, за сега е факт че при яко вглеждане действително се вижда понякога примигване, но акумулатора е наред, зареждането е добро, консумацията е в норми, АБС-то е наред
                          ....пари излишни за майстори които да кажат "Амииии незнам, но дължиш за диагностика200лв...." няма

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            За да поохладим малко темата ...
                            Извинявам се, ако от думите ми излиза, че съм се разпалил

Просто РР си има специфики, както всички негови собственици са се убедили

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                              ......ако от думите ми излиза, че съм се разпалил ....Просто РР си има специфики,
                              Не бе няма видим голям проблем и е добре да се зазими темата, да не го вкарваме човека в излишни черни мисли отзад има изведени два куплунга за теглич, и двата еднакви, та като нищо някъде там може да "прехвърля точец" като се намокри подобаващо....но като затопли ще му баем
                              Понеже това за спецификите е 100% вярно, даже аз му казах като реши да идва (ака реши) да викне и "ВалдиВлади" да гледаме на неговия кое къде е и да го правим същото, ама ако се наговорите може и ти да дойдеш, повече глави (и ръце по-добре) щот` при мен идват рядко, и то обикновенно за "последен шанс" и една с една джипките не си приличат Днес "Паджеро" дизел, утре "фероца" на бензин...докато научиш поне малко едната , и трябва да четеш всичко за следващата.....така че чувствай се поканен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X