Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсано окачване на Диско 1- причини и решение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скъсано окачване на Диско

Нещо не разбрах за предницата, какво да не бутам?
    Аз смятам да започна от задницата (да си туря тенекийка... ), ако остане време, да сложа и предните конуси. По предницата засега не планирам кой знае какво, освен тампоните.
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Емо има впредвид да не слагаш тия цилиндри отпред засега, не ти трябват. Тампоните да, но друго отпред май няма нужда. Отзад слагай всичко налично и да видим как е.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Даже и от предните тампони няма нужда,там няма кои знае каква артиколация,даже с двоините тампони я намаляваш-ние тук не ги ползваме
        Емил-00356 99872043-Малта
        Defender-90

Коментар

Аз и за задните конуси смятах, че няма да ми трябват, ама...

Задачите вече са подредени по приоритет

Коментар

Ти си знаеш.След като имаш нещтата,слагаи ги.Имах предвид че много хубаво не е за хубаво
            Емил-00356 99872043-Малта
            Defender-90

Коментар

Ами те, тампоните много лесно се сменят с оригинални такива , а пък конусите не мисля, че биха пречили нещо. Ако имам време сега, ще ги сложа, ако не - когато стане.

Коментар

Ето го новото попълнение, утре трябва вече да си е на място

Малко встрани от темата, ама не мога да не се похваля. Тъй като скоро имам рожден ден, ето го и подаръка от приятелката ми

Още един път искам да благодаря на Пламен Петров, той знае защо. Хора като него правят хобито ни по-лесно (поне откъм резервни части и оборудване)!

Едно нещо за малко да ми развали кефа в цялата работа - явно за българските куриерски фирми това е нормален вид за доставка на стока. Без коментар...

Коментар

Я си представи, ако ти доставяха електроника. Чакам още снимки. А твоята любима жена цена няма, аз дори и на сън не мога да получа подобен подарък от моята.
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                    Опитите да извадя моите пружини продължават.:g[/IMG]
                    Давам уроци. Моите ги вадя 3/три/пъти. Сега съм решил да ги лекувам по системата на Злати Златев-теория от 2008г след Христа. А иначе казано с широки свински опашки. Много му се смях на Кътина ама, който се смее последен се смее най-добре. Получих просветление.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Е как успяваш да ги извадиш? Нали караш така, цитирам те: "...тука съвсем кротко трябва да се мине нагоре..."

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        ..................Е как успяваш да ги извадиш? Нали караш така, цитирам те: "...тука съвсем кротко трябва да се мине нагоре..."
                        Абе някакси ги вадя. Кротко. Както казва попът: " Не ме гледай к'во правя, а слушай к'во ти пея". И това вадене се случва в София. Не ми се мисли к'во ще е по къра.

Майтапа настрана. Вадя само дясната / щ'от не съм ляв, явно/. Няма симетрия. После влиза в употреба джекът и помощ от приятел.
                        Ще опитам с другата пружина скоро..
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Странно, аз на TJM-a нищо не можах да извадя и скъсам докато още пъплех, трябва да го стегна и да пробвам пак...

Коментар

Цецо, и аз 2 пъти вадя все дясната, и то без кой знае какво кълчене. Има нещо скрито в това дясно. А при мен свинските опашки са временно решение, докато струпам парици за Падокс.
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Днес извършихме програма "минимум"... Тоест, успях да монтирам само новия ам и конусите. Хубавото беше поне, че намерих много разбран човек със сервиз и си работих като бял човек - с подемник и всичко останало

Ето и първия конус, сложен на мястото си:

Пружината с конуса:

Гаден момент се оказа монтирането на първия конус. Гайката, която беше в комплекта, по никакъв начин не можеше да влезе където и е мястото... Наложи се да ходя да купувам гайки, но от лявата страна гайката си се намести спокойно.

Оригиналната гайка и купената + мястото, където трябва да се навре пущината:

Направих плах опит да сложа и удължените тампони, но се оказа, че трябва да се прави метална планка, която да държи новия тампон.

Другото, което не успях да направя, беше да сложа полиуретановите тампони на амовете... На книжка е написано много лесно, обаче горните тампони по никакъв начин не можаха да влязат в ухото на ама. Слагахме ги на менгеме, мазахме с грес, влизат донякъде и в момента в който се отпуснат челюстите на менгемето, тампоните си излизат мазно навън...
                              Поради тази причина се отказах да слагам полиуретанови тампони в долния край на ама, а за другите не остана време.

Убедих се нагледно в нуждата от колани за мостовете, само се чудя какъв е най-добрия начин да се определи дължината на коланите - дали да се вдига за гредите и за моста и после да се отпуска моста от единия край за да се определи къде трябва да се намеси колана, или да се кара на някоя поляна да се изкълчи моста и така? На мен като че ли първия вариант ми е по-разумен. Склонен съм и да си взема готови колани, обаче дали стандартните дължини вършат работа на всички машини, или е по-добре да се мери на място?

Коментар

Защо ми излиза пружината!?

Диско 1, TJM 2" прогресивна задна пружина излиза от леглото си на го гърчна малко, даже е на едно конкретно място сякаш. И не е много криво там. Направо недоумявам. Не за други, но вчера я оправих и изкокна пак. Или направо да поръчам конуси и да си махна задната щанга !?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X