Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Система за студен старт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Система за студен старт

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
    Беше ми на езика. Ама късно видях темата. Това е на-вероятно при скоро сменени свещи.

И една препоръка: Не подгрявайте много, еле пък 2 пъти. Противопоказно е за свещите. Подгрява се веднъж. Ако случайно не запали, второто подгряване е за по-кратко /преди лампата да изгасне/.
    Аз лично не подгрявам никога до край и свещи не съм сменял, и джипката си пали и на -20 от раз на 1/4 оборота.
    Да. Да се подгрява 2 пъти е съвършено ненужно. Все едно да се завира вече завряла вода. Така или инъче, температурата от 850 градуса /колкото е по книжка/ е достигната. Инъче, свещите бяха на 3-4 месеца. Въобще сериозно не допусках, че са фирясали.

Коментар

И в този мотор,както и в много други дизели,свещите продължават да работят и след стартиране на мотора,с намалена мощност(тока им минава през някакъв резистор).Продължителността на работата им,се определя от таймер в релето.Също така,работата им зависи от положението на педала за газ(поне във вариантите на ГНП,с датчик за празен ход или електронните).
      ПП:Прочетох го в ръководството.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

То че греят и след изгасването на контролната лампа е ясно,но какво общо има педала на газта

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
          То че греят и след изгасването на контролната лампа е ясно,но какво общо има педала на газта
          Така пише в ръководството....
          Въпроса е че при определени условия,това доподгряване се изключва.След угасване на лампата,свещите греят(по-слабо –тока им минава през някакъв резистор) ако е натиснат,педала за газ-поне това разбрах аз,от описанието в ръководството.
          За сигнал се ползва датчика за празен ход(за EGR-a)или от потенциометъра на педала за газ,при електронните помпи(там може и да минава през компа).
          На някои двигатели,свещите работят и след запалването.И се изключват над определени обороти.
          Имаше писано в една тема,за различните дизелови двигатели,как,защо и колко остават включени свещите,след запалването на студен двигател.
          Последно редактирано от cecoa1; 31-01-10, 13:08.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Така пише в ръководството....
            Въпроса е че при определени условия,това доподгряване се изключва.След угасване на лампата,свещите греят(по-слабо –тока им минава през някакъв резистор) ако е натиснат,педала за газ-поне това разбрах аз,от описанието в ръководството.
            За сигнал се ползва датчика за празен ход(за EGR-a)или от потенциометъра на педала за газ,при електронните помпи(там може и да минава през компа).
            На някои двигатели,свещите работят и след запалването.И се изключват над определени обороти.
            Имаше писано в една тема,за различните дизелови двигатели,как,защо и колко остават включени свещите,след запалването на студен двигател.
            За да не разводняваме още повече темата ще кажа само че не съм съгласен с почти нищо от написаното.При следващите студове може да разчоплим темата за подгряването при Дискавъри.

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
              За да не разводняваме още повече темата ще кажа само че не съм съгласен с почти нищо от написаното.При следващите студове може да разчоплим темата за подгряването при Дискавъри.
              Няма как да разводним тема "Система за студен старт" с обяснения на системите за студен старт-стана ясно,че термокапсулата,за която се питаше,я няма в мотора с електронна помпа.

Написах,че "така пише в ръководството" и ако там е грешно или аз съм сгрешил,е добре да бъда поправен навреме и по подходящ начин,за да не се заблуди някой.
              Следващите студове не са далече,добре е да се вземат мерки преди тях.

Мисля,че може би тук съм сбъркал
              Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              ...или от потенциометъра на педала за газ,при електронните помпи(там може и да минава през компа).
              защото вероятно е,електронната система да си управлява паленето без намесата на водача.
              Последно редактирано от cecoa1; 31-01-10, 13:36.

Коментар

Доклад:
                Днес при -10 запали. Вярно - на втория път и с принудително въртене на стартера, но запали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X