Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за аварийно отключване на Discovery1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за аварийно отключване на Discovery1

Здравейте на всички. От този форум си изтеглих ръководството за Диско1 на БГ. В него има една глава за аварийно актиране на мотора чрез въвеждане на четиристъпков код с слюча от ключалката на шофьорската врата. Целта е ако си счупя или изгубя дистанционното да мога с този код който бил 4 цифри да деактивирам алармата и да мога да запаля мотора. Тука трябва да спомена че имам само една аларма и тя е оригиналната с едно дистанционно. Отидох днеска в Мото Пфое и срещу талон и лична карта ми дадоха 3 кода. Въпроса ми е кой от тези 3 кода в какви случаи и за какво се използва и най вече кой от тях е този за когото се пише в ръководството за обслужване. Единият код е Door Key Code / от 3 цифри /, другият е Ignition Key Code / от 4 цифри / и третият е Immobilization Code / от 4 цифри /. Дано никога не ми потрябват тези кодове, но ще сам много благодарен на този който е наясно с тази материя да я разясни че не се знае дали няма да опре човек до аварийни ситоации.
    [EMAIL="bsavtotr@abv.bg"]Тенко Марков - Discovery1 300TDI 98г.
    [/EMAIL]

До: Въпрос за аварийно отключване на Discovery1

При мен ЕКА кода е един /4 цифри/. Използвах го в началото на месеца за да активирам двигателя след смяна на акумулатора.
    Range Rover P38 2.5DT
    Audi A4 1.8T quattro
    [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Интересно защо на мен ми дадоха 3 кода та да се чудя сега кой за какво е. Аз също сменях акумолатор преди няколко дни, защото старият отказа, но след това си запалих най спокойно без код и без да ми се активира алармата нито при откачане нито при закачане на акумолатора.
      [/EMAIL]

Коментар

Аз бях два месеца без акумулатор и след това се шашнах като прочетох "engine disabled" . Винаги можеш да питаш МП кой код за какво точно е. Моят го дадоха по телефона
        Range Rover P38 2.5DT
        Audi A4 1.8T quattro

Коментар

В ръководството се пише как се въвежда кода през ключа.

3 цифрения код е кода на дистанционното който се предава за деактивиране на алармата.

Immobilization Code / от 4 цифри / въвежда се за деактивираш имобилайзера и трябва да можеш да запалиш

Ignition Key Code / от 4 цифри / въвежда се през ключа за да можеш да запалиш колата. (това е като превод)

само че нещо не се сещам защо имаш и игнишън код. би трябвало да имаш само 2. третия би трябвало да не се ползва защото след като деактивираш имобилайзера трябва да можеш да запалиш без проблем.

ще проверя в докментацията и ще пиша пак в какви случаи се ползва.
          LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
          LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
          [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Единия код е за механичната част на ключа(ако го поръчваш нарязан от дилъра) ЕКА кода(този за който питаш) е от четири цифри.Друг код(освен за радиото) този "аналогов" джип няма.

Коментар

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение
              В ръководството се пише как се въвежда кода през ключа.

3 цифрения код е кода на дистанционното който се предава за деактивиране на алармата.

Immobilization Code / от 4 цифри / въвежда се за деактивираш имобилайзера и трябва да можеш да запалиш

Ignition Key Code / от 4 цифри / въвежда се през ключа за да можеш да запалиш колата. (това е като превод)

само че нещо не се сещам защо имаш и игнишън код. би трябвало да имаш само 2. третия би трябвало да не се ползва защото след като деактивираш имобилайзера трябва да можеш да запалиш без проблем.

ще проверя в докментацията и ще пиша пак в какви случаи се ползва.
              И трите ли кода се въвеждат през ключалката на вратата ?
              3 цифрения код какво деактивира от алармата , само да не пищи сирената ли ? Това би трябвало да значи че първо въвеждам 3 цифрения код за да деактивирам пищялката, отварям вратата, после я затварям отново и въвеждав 4 цифрения - Immobilization Code който пък да деактивира запалването и третият код - Ignition Key Code става излишен ?

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
              Единия код е за механичната част на ключа(ако го поръчваш нарязан от дилъра) ЕКА кода(този за който питаш) е от четири цифри.Друг код(освен за радиото) този "аналогов" джип няма.
              Въпроса е че има два 4 цифрени, според теб ЕКА кода кой е - Ignition Key Code или Immobilization Code ? А радио-касетофона не ми иска код сигурно не е оригинален.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 29-01-10, 19:01. Причина: Последователни публикации
              [/EMAIL]

Коментар

Изтеглил си ръководството, което аз съм качил. Кодът, който отключва врата изключва защитата и на имобилайзера, демек - палиш безгрижно. Най-лесно е да го изпробваш, когато всичко ти е наред, за да можеш в случай на неуспех да си отключиш с дистанционното. От МП ми казаха, че при 3 грешно въведени кода Диското престава да възприема кодове от ключа за около 15мин. Така че - не чакай неволята, а го въведи пробно, когато всичко е наред

Коментар

При мен на рейнджа трябваше да чакам 30 минути и след няколко опита накрая стоплих, че в Rave говорят за Английски ровър - тоест съм въвеждал в обратна посока /все пак те въвеждат комбинацията от нашата дясна врата/.
                  Range Rover P38 2.5DT
                  Audi A4 1.8T quattro

Коментар

Дискавърито с електронна помпа ли е? За сведение-при три грешни опита системата блокира за 30 минути.В МП жена ли ти даде толкова кодове?

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                      Изтеглил си ръководството, което аз съм качил. Кодът, който отключва врата изключва защитата и на имобилайзера, демек - палиш безгрижно. Най-лесно е да го изпробваш, когато всичко ти е наред, за да можеш в случай на неуспех да си отключиш с дистанционното. От МП ми казаха, че при 3 грешно въведени кода Диското престава да възприема кодове от ключа за около 15мин. Така че - не чакай неволята, а го въведи пробно, когато всичко е наред
                      Да наистина от твоето ръководство се ръководя за което благодаря и ако трябва ще почерпя . Значи според теб само един код е достатъчен и върши цялата работа, само че ще ми кажеш ли кой от трите които сам изброил е ? Ще те послушам да го отренирам момента докато всичко е изправно, но понеже в неделя заминавам на Банско ще изчакам като се варна тогава да експерементирам че да не взема да се размина с почивката като си блокирам сам колата .
                      [/EMAIL]

Коментар

Първоначално публикуван от fishermen Преглед на мнение
                        При мен на рейнджа трябваше да чакам 30 минути и след няколко опита накрая стоплих, че в Rave говорят за Английски ровър - тоест съм въвеждал в обратна посока /все пак те въвеждат комбинацията от нашата дясна врата/.
                        Най-лесно е да се мисли отзад-напред. Сиреч - последната фаза е отключване в посока отключване. От там - последната цифра в посока заключване, предпоследната в посока отключване... До заявката с ключа, че ще въвеждаш кода през ключа. А ако си на зор и не знаеш посоката на отключване - врът вляво, врът вдясно и което оключи. После БЕЗ ДА ОТВАРЯШ ВРАТАТА заключваш с ключа, чакаш няколко секунди, пресмяташ според гореописаното, споменаваш нечия майка и започваш.
                        Дискавърито с електронна помпа ли е?
                        Това не знам какво е. Механизма във вратата ли?

Коментар

Дискавърито с електронна помпа ли е? За сведение-при три грешни опита системата блокира за 30 минути.В МП жена ли ти даде толкова кодове?
                          Това с въпроса за помпата направо ме затрудни , не сам хич добре технически, Диското е 98 год. 2.5ТДИ. Мъж ми ги даде кодовете там където са приемчиците и той отговарял за Ровърите. Но и той не знаеше кой код за какво е, поне не беше убедителен, даже ми каза че имало и някакъв 16 или 17 цифрен код който така и не разбрах за какво е.
                          [/EMAIL]

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                            пресмяташ според гореописаното, споменаваш нечия майка и започваш.
                            Оооо споменах не само майката. След 5 неуспешни опита се чувствах най-щастливия човек на света При все, че и от МП мислеха и четоха внимателно откъде се започва. Поне си поговорихме по телефона.
                            Range Rover P38 2.5DT
                            Audi A4 1.8T quattro

Коментар

Първоначално публикуван от bsavtotr Преглед на мнение
                              Това с въпроса за помпата направо ме затрудни , не сам хич добре технически, Диското е 98 год. 2.5ТДИ. Мъж ми ги даде кодовете там където са приемчиците и той отговарял за Ровърите. Но и той не знаеше кой код за какво е, поне не беше убедителен, даже ми каза че имало и някакъв 16 или 17 цифрен код който така и не разбрах за какво е.
                              Обади се на МП в София.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X