Здравейте на всички. От този форум си изтеглих ръководството за Диско1 на БГ. В него има една глава за аварийно актиране на мотора чрез въвеждане на четиристъпков код с слюча от ключалката на шофьорската врата. Целта е ако си счупя или изгубя дистанционното да мога с този код който бил 4 цифри да деактивирам алармата и да мога да запаля мотора. Тука трябва да спомена че имам само една аларма и тя е оригиналната с едно дистанционно. Отидох днеска в Мото Пфое и срещу талон и лична карта ми дадоха 3 кода. Въпроса ми е кой от тези 3 кода в какви случаи и за какво се използва и най вече кой от тях е този за когото се пише в ръководството за обслужване. Единият код е Door Key Code / от 3 цифри /, другият е Ignition Key Code / от 4 цифри / и третият е Immobilization Code / от 4 цифри /. Дано никога не ми потрябват тези кодове, но ще сам много благодарен на този който е наясно с тази материя да я разясни че не се знае дали няма да опре човек до аварийни ситоации.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за аварийно отключване на Discovery1
Свий
X
-
До: Въпрос за аварийно отключване на Discovery1
При мен ЕКА кода е един /4 цифри/. Използвах го в началото на месеца за да активирам двигателя след смяна на акумулатора.Range Rover P38 2.5DT
Audi A4 1.8T quattro
[B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]
-
Интересно защо на мен ми дадоха 3 кода та да се чудя сега кой за какво е. Аз също сменях акумолатор преди няколко дни, защото старият отказа, но след това си запалих най спокойно без код и без да ми се активира алармата нито при откачане нито при закачане на акумолатора.[EMAIL="bsavtotr@abv.bg"]Тенко Марков - Discovery1 300TDI 98г.
[/EMAIL]
Коментар
-
Аз бях два месеца без акумулатор и след това се шашнах като прочетох "engine disabled". Винаги можеш да питаш МП кой код за какво точно е. Моят го дадоха по телефона
Range Rover P38 2.5DT
Audi A4 1.8T quattro
Коментар
-
В ръководството се пише как се въвежда кода през ключа.
3 цифрения код е кода на дистанционното който се предава за деактивиране на алармата.
Immobilization Code / от 4 цифри / въвежда се за деактивираш имобилайзера и трябва да можеш да запалиш
Ignition Key Code / от 4 цифри / въвежда се през ключа за да можеш да запалиш колата. (това е като превод)
само че нещо не се сещам защо имаш и игнишън код. би трябвало да имаш само 2. третия би трябвало да не се ползва защото след като деактивираш имобилайзера трябва да можеш да запалиш без проблем.
ще проверя в докментацията и ще пиша пак в какви случаи се ползва.LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
[IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]
Коментар
-
Първоначално публикуван от SG Преглед на мнениеВ ръководството се пише как се въвежда кода през ключа.
3 цифрения код е кода на дистанционното който се предава за деактивиране на алармата.
Immobilization Code / от 4 цифри / въвежда се за деактивираш имобилайзера и трябва да можеш да запалиш
Ignition Key Code / от 4 цифри / въвежда се през ключа за да можеш да запалиш колата. (това е като превод)
само че нещо не се сещам защо имаш и игнишън код. би трябвало да имаш само 2. третия би трябвало да не се ползва защото след като деактивираш имобилайзера трябва да можеш да запалиш без проблем.
ще проверя в докментацията и ще пиша пак в какви случаи се ползва.
3 цифрения код какво деактивира от алармата , само да не пищи сирената ли ? Това би трябвало да значи че първо въвеждам 3 цифрения код за да деактивирам пищялката, отварям вратата, после я затварям отново и въвеждав 4 цифрения - Immobilization Code който пък да деактивира запалването и третият код - Ignition Key Code става излишен ?
Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнениеЕдиния код е за механичната част на ключа(ако го поръчваш нарязан от дилъра) ЕКА кода(този за който питаш) е от четири цифри.Друг код(освен за радиото) този "аналогов" джип няма.[EMAIL="bsavtotr@abv.bg"]Тенко Марков - Discovery1 300TDI 98г.
[/EMAIL]
Коментар
-
Изтеглил си ръководството, което аз съм качил. Кодът, който отключва врата изключва защитата и на имобилайзера, демек - палиш безгрижно. Най-лесно е да го изпробваш, когато всичко ти е наред, за да можеш в случай на неуспех да си отключиш с дистанционното. От МП ми казаха, че при 3 грешно въведени кода Диското престава да възприема кодове от ключа за около 15мин. Така че - не чакай неволята, а го въведи пробно, когато всичко е наред
Коментар
-
При мен на рейнджа трябваше да чакам 30 минути и след няколко опита накрая стоплих, че в Rave говорят за Английски ровър - тоест съм въвеждал в обратна посока/все пак те въвеждат комбинацията от нашата дясна врата/.
Range Rover P38 2.5DT
Audi A4 1.8T quattro
Коментар
-
Първоначално публикуван от velio Преглед на мнениеИзтеглил си ръководството, което аз съм качил. Кодът, който отключва врата изключва защитата и на имобилайзера, демек - палиш безгрижно. Най-лесно е да го изпробваш, когато всичко ти е наред, за да можеш в случай на неуспех да си отключиш с дистанционното. От МП ми казаха, че при 3 грешно въведени кода Диското престава да възприема кодове от ключа за около 15мин. Така че - не чакай неволята, а го въведи пробно, когато всичко е наредза което благодаря и ако трябва ще почерпя
. Значи според теб само един код е достатъчен и върши цялата работа, само че ще ми кажеш ли кой от трите които сам изброил е ? Ще те послушам да го отренирам момента докато всичко е изправно, но понеже в неделя заминавам на Банско ще изчакам като се варна тогава да експерементирам че да не взема да се размина с почивката като си блокирам сам колата
.
[EMAIL="bsavtotr@abv.bg"]Тенко Марков - Discovery1 300TDI 98г.
[/EMAIL]
Коментар
-
Първоначално публикуван от fishermen Преглед на мнениеПри мен на рейнджа трябваше да чакам 30 минути и след няколко опита накрая стоплих, че в Rave говорят за Английски ровър - тоест съм въвеждал в обратна посока/все пак те въвеждат комбинацията от нашата дясна врата/.
Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнениеДискавърито с електронна помпа ли е?
Коментар
-
Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнениеДискавърито с електронна помпа ли е? За сведение-при три грешни опита системата блокира за 30 минути.В МП жена ли ти даде толкова кодове?, не сам хич добре технически, Диското е 98 год. 2.5ТДИ. Мъж ми ги даде кодовете там където са приемчиците и той отговарял за Ровърите. Но и той не знаеше кой код за какво е, поне не беше убедителен, даже ми каза че имало и някакъв 16 или 17 цифрен код който така и не разбрах за какво е.
[EMAIL="bsavtotr@abv.bg"]Тенко Марков - Discovery1 300TDI 98г.
[/EMAIL]
Коментар
-
Първоначално публикуван от velio Преглед на мнениепресмяташ според гореописаното, споменаваш нечия майка и започваш.При все, че и от МП мислеха и четоха внимателно откъде се започва. Поне си поговорихме по телефона.
Range Rover P38 2.5DT
Audi A4 1.8T quattro
Коментар
-
Първоначално публикуван от bsavtotr Преглед на мнениеТова с въпроса за помпата направо ме затрудни, не сам хич добре технически, Диското е 98 год. 2.5ТДИ. Мъж ми ги даде кодовете там където са приемчиците и той отговарял за Ровърите. Но и той не знаеше кой код за какво е, поне не беше убедителен, даже ми каза че имало и някакъв 16 или 17 цифрен код който така и не разбрах за какво е.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар