Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Ами доколкото знам ако променяш нещо. Аз свалих от раздатката , през виското и до задния диф всичко както си е и може би затова ми казоха ,че няма нужда да се бележи.
    А ти защо ще сменяш преден кардан ( от виското до раздатката)???
    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Според мен ако имаш къде и как е задължително да го направиш, ако обаче нямаш вариант...
      VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
        Ами доколкото знам ако променяш нещо. Аз свалих от раздатката , през виското и до задния диф всичко както си е и може би затова ми казоха ,че няма нужда да се бележи.
        А ти защо ще сменяш преден кардан ( от виското до раздатката)???
        Здравей,Priap
        Защото ухото на вилката на кардана беше ударено и при избиването на карето се откъсна парче,точно където ляга федерката,а ми казаха че не може да се оправя

Коментар

Ами поне като смениш пиши да разберем колко струва !
          [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
            Ами поне като смениш пиши да разберем колко струва !
            Той ще е втора употреба но като го взема и събера всичко ще ви пиша колко ми е излязло

Коментар

Вискомуфата нова ли ще е или втора употреба?

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                Вискомуфата нова ли ще е или втора употреба?
                Виското,опорните лагери и каретата ще са нови само предния кардан ще е втора ръка защото с нов ще ми излезе доста скъпо

Коментар

Аха... Да не забравиш само като го направиш да измериш! Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                    Аха... Да не забравиш само като го направиш да измериш! Успех!
                    Какво да измеря?

Коментар

Ами има една процедура при която се върти едната гума с нам колко си нютон метра....
                      Та не е лошо да знаем с колко се върти чисто ново виско! Защото си говорим и четем от форуми, но май няма колега, който да е направил теста с ново виско. А това ще е много полезно за всеки, който иска да се ориентира неговото как е. Според мен е важно да се знае и дали в завой чисто новото виско затяга! Тъй като това се дава като тест за спечено виско, а на мен ми се струва, че не е така - писано е по-назад в темата!

Коментар

Несъм 100% сигурен, но мисля, че в град КУБРАТ има завод за производство на кардани и те там имат стенд за баланс на кардана.
                        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Здравейте отново,
                          според мои познати щом не променям нищо по кардана като, скъсяване, удължаване и друго.
                          Не е нужно да се балансира, по принцип карданите са си балансирани.
                          Вие какво ще кажете.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-03-11, 18:37.

Коментар

Не е прав твоя познат,даже при смяна на каре трябва да се бележат двете части на кардана за да се сглоби после по същия начин.В противен случай може да се разбалансира и после да тресе.
                            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Зравейте, аз мога да ви дам един много бърз и елементарен начин за тест на виското на Фрии. Видях го в един клип. Моя Фреелендър в момент е в сервиз по други причини, но като го взема веднага ще му приложа теста, който се състой в това:
                              - Вдига се едното задно колело на крик
                              - На джантата на вдигнатото колело се прикрепя (може да се използват св. опашки) единия край на прът с дължина 1,2 метра, като края на пръта е точно в центъра на джантата
                              - На другия край на пръта се закача тежест равна на 8 кг.
                              - Пръта с тежаста трябва да е на 90 градуса спрямо земята
                              - Времето, за което пръта с тежеста достигнат земята трябва да е 25 секунди
                              Преди теста автомобила не трябва да е каран, защото както се знае виско муфата се блокира с превъртането й, което и покачва температурата й.

Надявам се този тест да Ви помогне.

Коментар

Колега, при този тест малко са в повече субективните фактори. Този прът под 90 градуса спрямо земята /който така и не е фиксиран като хората/ как ще завърти колелото?
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:l1.jpg
Прегледи:1
Размер:39.7 КБ
ID:5258942

Единствения достоверен тест, който немерих е този / писал съм го по-напред/
                                Тест с NM, който открих:
                                4. Повдигате предното колело откъм водача, изключена от скорост, с дръпната ръчна. Динамометричен клююч по посока на часовниковата стрелка с 30 (feet / pound) = 20.1590693 m / kg трябва да го върти бавно с постоянно усилие!

Ако имаме показания от ново виско ще можем да определим нашето къде е!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X