Обява

Свий
Няма добавени обяви.

След автомивка RANGЕ ROVER P38 вече не ми пали!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• След автомивка RANGЕ ROVER P38 вече не ми пали!!!

Mоля за помощ всеки съфорумеец, който е имал подобен проблем да помага,просто джипа отказва да запали, стартера си върти и акумолатора е изправен, какво му стана внезапно до сега не го е правил!

До: След автомивка RANGЕ ROVER P38 вече не ми пали!!!

Първоначално публикуван от fenix Преглед на мнение
    Mоля за помощ всеки съфорумеец, който е имал подобен проблем да помага,просто джипа отказва да запали, стартера си върти и акумолатора е изправен, какво му стана внезапно до сега не го е правил!

Прегледай все що има по електрическата част........
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Това бензиново ли е?

Коментар

Паркирай /добутай/ няколко часа утре на слънце с отворен капак на двигателя. Може да е някаква команда /грешна поради водата/ от алармата.
        Тази земя, по която тъпча сега,
        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
        тази земя – не е моя земя,
        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Дизелов двигател е, пробвах помпата работи си идва нафта до филтъра, и също така и след него, стартера върти релетата и винтила си работят (щракат).
          Друго според вас,... нещо свързано с алармата, електронния блок!
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:05.

Коментар

А свети ли ти нещо на дисплея, защото имах подобен проблем и работеше на 2-3-4 цилиндъра, ама палеше и го оставих така 2 часа да работи и да загрее всичко и се оправи, най вероятно ти се е намокрила буксата на помпата и не подава качествено инфо или от водата може да ти е дало някое кабелче на подгряващите свещи на късо и да е изгорял бушона и сега няма палене ако не подгреят, и това ми се е случвало!!! Но оточни двигателя ли ми или колата???

И Колеги НЕ си миите двигателите, защото съм виждал какви ли не неща и проблеми след мивка на мотора, а и аз лично съм я правил тая грешка и се оттървах с много малко проблеми,но едно прителче ми така чисто нов Citroen и му изгоряха електронни блокове, и 100 др. работи и даде близо 2 бона за ремонт и проклинаше деня в които отвори капака и вкара тръбата на пароструйката!!!!

Коментар

Значи мих само купето без двигателя, закачихме го с компютърна програма за РЕЙНДЖ и показа грешка в електронния блок, който управлява двигателя-грешка имобилайзер и майстора каза, че е изгорял някакъв чип.
              Най вероятно или е нещо по интегралната схема? Утре ще се разделя с около няколко стотачки сигурно сигурно!!!
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:06.

Коментар

Не знам кой е майстора,ама защо не се консултираш и с някой от официалните представители/дилари преди да се разделиш с няколкото стотачки?
                M.P.

Коментар

Сега пич, не ходи по маистори няма смисал, ако искаш да ти давам наставления по телефона ми звани утре и ще го запалиш не си даваи парите напразно. Казвам се Явор Георгиев тел. за врЪзка 0888769688 след 14 чАса ми звЪни и ще ти обясня някои работи, не пипайте колата, да махате имобилаизери, ще направите грешка, по телефона ще ти кажа дали наистина е имобилаизера, но за мен проблема е елементарен. ЗвЪни ми мисля, че ще ти помогна по телефона.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:08.

Коментар

Първоначално публикуван от fenix Преглед на мнение
                    значи мих само купето без двигателя,закачихме го с компютърна програма за РЕЙНДЖ и показа грешка в електронния блок, който управлява двигателя-грешка имобилайзер и майстора каза че е изгорял някакъв чип най вероятно или е нещо по интегралната схема? утре ще се разделя с около няколко стотачки сигурно сигурно!!!
                    Ако си прал купето отвътре ги направил грешка.Тъй като под седалките е много концентрирано с електроника и влагата от мокета лесно стига до там.
                    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Да наистина изпрах я отвътре стелките само на пароструйка другото на прахусмукачка, не съм я много мокрил по принцип, но явно и малко е достатъчно за тази кола пълна с електроника, днес ще се чуя с колегата ЯВОР да видим той какво ще каже! За моя майстор проблема който отчете лаптопа му е в електонния блок на двигателя.

Съобщение от модератор:
                      И изреченията започват с главни букви, МОЛЯ.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:10.

Коментар

Колега, дойде ми на ум нещо... може и да не съм прав но дали си сменял батериите в ключа? Мисля си, че може и от това да е. Аз моите като си взех джипа ги смених.
                        Range Rover P38 2.5DT
                        Audi A4 1.8T quattro
                        [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Няма да навреди (ако зад теб няма никой) и едно навеждане зад предна дясна седалка.По автомивките работят брутални човекоподобни и нищо чудно със задна дясна стелка да е откачен някой куплунг или същото да е причинено от местенето на седалката в крайните положения.

Коментар

Значи какъв се оказа проблема, срещу 225 лева беше сменен някакъв интеграл(чип) в блока на двигателя,който според майстора е бил намокрен и изгорял впоследствие,въпреки че двигателя не съм го мокрил,било му дошло времето! Бушона се оказа здрав сега дали найстина е бил това проблема незнам,колата запали след поставянето на блока от първия път,само едно си мисля аджеба 175 лв. да струва този чип ,айде 50 труд съм съгласен! както и да е здраве важното е че работи! дано не ви се случват подобни неприятности и на вас!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X