Mоля за помощ всеки съфорумеец, който е имал подобен проблем да помага,просто джипа отказва да запали, стартера си върти и акумолатора е изправен, какво му стана внезапно до сега не го е правил!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
След автомивка RANGЕ ROVER P38 вече не ми пали!!!
Свий
X
-
До: След автомивка RANGЕ ROVER P38 вече не ми пали!!!
Първоначално публикуван от fenix Преглед на мнениеMоля за помощ всеки съфорумеец, който е имал подобен проблем да помага,просто джипа отказва да запали, стартера си върти и акумолатора е изправен, какво му стана внезапно до сега не го е правил!
Прегледай все що има по електрическата част........Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
Паркирай /добутай/ няколко часа утре на слънце с отворен капак на двигателя. Може да е някаква команда /грешна поради водата/ от алармата.Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
-
Дизелов двигател е, пробвах помпата работи си идва нафта до филтъра, и също така и след него, стартера върти релетата и винтила си работят (щракат).
Друго според вас,... нещо свързано с алармата, електронния блок!Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:05.
Коментар
-
А свети ли ти нещо на дисплея, защото имах подобен проблем и работеше на 2-3-4 цилиндъра, ама палеше и го оставих така 2 часа да работи и да загрее всичко и се оправи, най вероятно ти се е намокрила буксата на помпата и не подава качествено инфо или от водата може да ти е дало някое кабелче на подгряващите свещи на късо и да е изгорял бушона и сега няма палене ако не подгреят, и това ми се е случвало!!! Но оточни двигателя ли ми или колата???
И Колеги НЕ си миите двигателите, защото съм виждал какви ли не неща и проблеми след мивка на мотора, а и аз лично съм я правил тая грешка и се оттървах с много малко проблеми,но едно прителче ми така чисто нов Citroen и му изгоряха електронни блокове, и 100 др. работи и даде близо 2 бона за ремонт и проклинаше деня в които отвори капака и вкара тръбата на пароструйката!!!!
Коментар
-
Значи мих само купето без двигателя, закачихме го с компютърна програма за РЕЙНДЖ и показа грешка в електронния блок, който управлява двигателя-грешка имобилайзер и майстора каза, че е изгорял някакъв чип.
Най вероятно или е нещо по интегралната схема? Утре ще се разделя с около няколко стотачки сигурно сигурно!!!Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:06.
Коментар
-
Сега пич, не ходи по маистори няма смисал, ако искаш да ти давам наставления по телефона ми звани утре и ще го запалиш не си даваи парите напразно. Казвам се Явор Георгиев тел. за врЪзка 0888769688 след 14 чАса ми звЪни и ще ти обясня някои работи, не пипайте колата, да махате имобилаизери, ще направите грешка, по телефона ще ти кажа дали наистина е имобилаизера, но за мен проблема е елементарен. ЗвЪни ми мисля, че ще ти помогна по телефона.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:08.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fenix Преглед на мнениезначи мих само купето без двигателя,закачихме го с компютърна програма за РЕЙНДЖ и показа грешка в електронния блок, който управлява двигателя-грешка имобилайзер и майстора каза че е изгорял някакъв чип най вероятно или е нещо по интегралната схема? утре ще се разделя с около няколко стотачки сигурно сигурно!!!В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Коментар
-
Да наистина изпрах я отвътре стелките само на пароструйка другото на прахусмукачка, не съм я много мокрил по принцип, но явно и малко е достатъчно за тази кола пълна с електроника, днес ще се чуя с колегата ЯВОР да видим той какво ще каже! За моя майстор проблема който отчете лаптопа му е в електонния блок на двигателя.
Съобщение от модератор:
И изреченията започват с главни букви, МОЛЯ.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:10.
Коментар
-
Колега, дойде ми на ум нещо... може и да не съм прав но дали си сменял батериите в ключа? Мисля си, че може и от това да е. Аз моите като си взех джипа ги смених.Range Rover P38 2.5DT
Audi A4 1.8T quattro
[B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]
Коментар
-
Няма да навреди (ако зад теб няма никой) и едно навеждане зад предна дясна седалка.По автомивките работят брутални човекоподобни и нищо чудно със задна дясна стелка да е откачен някой куплунг или същото да е причинено от местенето на седалката в крайните положения.
Коментар
-
Значи какъв се оказа проблема, срещу 225 лева беше сменен някакъв интеграл(чип) в блока на двигателя,който според майстора е бил намокрен и изгорял впоследствие,въпреки че двигателя не съм го мокрил,било му дошло времето! Бушона се оказа здрав сега дали найстина е бил това проблема незнам,колата запали след поставянето на блока от първия път,само едно си мисля аджеба 175 лв. да струва този чип,айде 50 труд съм съгласен! както и да е здраве важното е че работи! дано не ви се случват подобни неприятности и на вас!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар