Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Белият носорог най-сетне паркира пред блока... : )))

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Белият носорог най-сетне паркира пред блока... : )))

Относно т.3, 4 и 5.
    Задължително е да провериш маслата в СК, РК, двигател и диференциали. Има предвид, че маслото в скоростите е за автоматици (АТF).

Това чаткане е от износване на шлици на вала от скоростната кутия към раздатката. Няма Ленд Ровър, който да го няма. При мен (навремето) това се появи на 30-тина хил. км. (LR Defender 110, Td5) и до 140.000км. си чаткаше. Ремонта в днешно време не е особено скъп, но като за джип, казвам го, защото споменаваш, че си карал само леки коли до момента.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Има предвид, че маслото в скоростите е за автоматици (АТF).....
      лошУ, ей сега мина покрай мен, и проверих маслото в СК, на цвят и мирис ми се стори трансмисионно (не че съм се задълбочил в анализа, но го проверих набързо само за ниво.) нека L.R.Ентусиастите да кажат ако е с такова какво би се скапало, освен това съединителя ми се стори малко твърд, за разлика от тампоните на скоростната кутия които позволяваха клатене без особенни усилия и на ръка, а и предния кардан има луфт, ама не съм наясно от къде е, все пак мразя черната механика - двигател, трансмисия, окачване и не съм натрупал достатъчно опит в диагностиката и
      Последно редактирано от дядо владо; 02-11-09, 14:25.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

На първо време долейте масло в казанчетата на спирачната и амбреажната помпи.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Това чаткане е от износване на шлици на вала от скоростната кутия към раздатката. Няма Ленд Ровър, който да го няма.
          Успокоително. И моите си думкат - особенно 90-ката я карам
          така 5-6 година. Плавното пускане на съединителя помага.
          Не зная обаче какъв е критерият за ремонт ? Може би като ме
          остави в гората ?
          LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
          LR Defender 110 - 2003, TD5
          Honda CR-V II - 2004, 2.0
          тел. 0887 581 738

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            лошУ, ей сега мина покрай мен, и проверих маслото в СК, на цвят и мирис ми се стори трансмисионно
            На Диско 1 с 300tdi двигател /не знам с коя ръчна скоростна кутия са/ изрично се посочва ATF Dexron IID за употреба в скоростната кутия - ръчната. В автоматичната - също. В хидравликата - тоже. Демек - безогледно от типа скоростна кутия, както и в хидравликата - ATF Dexron IID. Приблизителна цена - 10-12лв/л.
            Janko, И НЕ КАЗВАЙ "ЧЕРВЕНО МАСЛО" на продавача, а си виж спесификацията!!! Че съм налитал и на по-неуки от мен, а аз колко съм неук... Всички,които ме познават, ще потвърдят.

Коментар

лошУ, ей сега мина покрай мен, и проверих маслото в СК, на цвят и мирис ми се стори трансмисионно ...
              Маслото трябва да е ATF.

...освен това съединителя ми се стори малко твърд, за разлика от тампоните на скоростната кутия...
              Съединителя на всички Td5 е твърд. Нормално е, освен ако не е извънредно твърд.

Първоначално публикуван от nedon Преглед на мнение
              Успокоително. И моите си думкат - особенно 90-ката я карам
              така 5-6 година. Плавното пускане на съединителя помага.
              Не зная обаче какъв е критерият за ремонт ? Може би като ме
              остави в гората ?
              Най-често да. При ремонт, пак "отваря" след време.

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
              На Диско 1 с 300tdi двигател /не знам с коя ръчна скоростна кутия са/ изрично се посочва ATF Dexron IID за употреба в скоростната кутия - ръчната. В автоматичната - също...
              Ръчната кутия и при 300tdi и при Td5 е една - R380.

Коментар

Мдааа... значи на прав път съм бил в надеждите си и напразни са били терзанията ми, или горе долу както го описа Дядо Владо - "хипохондрията на младия и горд (това от мене) собственик".
                Сега остава максимално бързо да сменя маслата в кутиите и диференциалите, за да няма съмнения кое от кой вид е (имаше някъде в специализирана информация тема от Яро за течностите за Дефендър ако се нелъжа, та ще проверя да не станат грешки) и да придвижа смяната на уплътненията на сферите (тъй като при огледа Дядо Владо установи теч в дясната сфера : )
                Поздрави

Коментар

И аз имам теч в едната сфера, но след като сложих от синята, полутечна грес на шел, досега нямам проблеми.
                  Discovery I, 300 TDI

Коментар

Здравей
                    Аз имам Диско 1 което като база си е като Дефендър.
                    Както казаха и другите колеги сменяй маслата. След смяна на моето на СК включването на скоростите стана много мазно и приятно. Преди това понякога при смяна хъркаше леко.
                    За думкането- както беше написано вала между СК и РК, Но не винаги. При мен вала си беше идеален, но подложните пластини под сателитите на междинния диф бяха заминали и от там и луфт в следствие на който се чуваше и моето думкане. Трябва си разглобяване. Моя съвет е ако имаш излишни пари или поне си болен на тема колата ми е супер... да си направиш rebuild на раздатката. В Ашкрофт кита с всички лагери, пластини, гарнитури и тн тн е 95 лири... След монтажа няма дум дум.
                    За съединителя- пробвай дали боксува. Пробвай срещу някой бордюр. Ако изпуска значи е време за нов. След РК и след смяната на съединителя ( и на прословутия демпфер на съединителя) всичко започна да работи меко и мазно.
                    Ако ги мениш тея неща ти остава само един комплект нови пружини и амове с тампони и вече колата е като нова
                    Успех
                    Последно редактирано от Yaro; 02-11-09, 19:35.
                    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                      ........... и вече колата е като нова
                      Успех
                      Точно в това "като" е ключът от бараката
                      Има едни убавци на Горубляне, дето всичките им коли са "като нова', "супер нова", "турбо-нова", няма да им правя реклама
                      Колата /в частност джипът/ или е нова или не е. Щото "като нова", звучи по същия начин, както "като стара".
                      И друго, което немога да си обясня: как Дифендър на 50000км е възможно да има каквито и да е проблеми, пък макар и в БГ, макар и служебен. Предполагам е видял доста по-малко черно и юркане от моето ДД /Дърто Диско/, както и по-малко километри. Все пак това е моделът-визия на марката. Незнам какво да мисля.
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Цецо, няма какво да мислиш. Повярвай ми случва се. На моя се качих за първи път, когато на километража пишеше 63км. и го продадох на малко под 140.000км. Луфтовете се отвориха още преди колата да направи 50К км.

Коментар

Луфтовете...Т'ва е щото едно време са яли доста бой от Луфтвафе
                          Ма пак добре, че не заваряват гайки на въженце в гредата на шасито

Коментар

Ама никой не спомена ще помогне ли да разбера това лесно люлеене на задния край на раздатката дали е нормално? Трябва ли да се сменят тампоните които държат скоростите към купето Като хвана задния кардан веднага след барабана на ръчната и се опитам да разклатя целия възел, има отклонение поне 2-3 см без особенно усилие....а за мен това не е нормално, но пък когато гледах от канала колата как се движи напред-назад, не видях мотора, кутията или кардана да удария някъде
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                              И друго, което немога да си обясня: как Дифендър на 50000км е възможно да има каквито и да е проблеми, пък макар и в БГ, макар и служебен. Предполагам е видял доста по-малко черно и юркане от моето ДД /Дърто Диско/, както и по-малко километри. Все пак това е моделът-визия на марката. Незнам какво да мисля.
                              Цецо, не си ги виждал некои от тия убавци дето карат служебни коли в БТК. То Дифендерите, са си много добре, аз какви примери мога да ти покажа. Та не е сигурно черно ли е бело ли е това дето са видели колите, щото водачите им не се знае дали въобще са гледали.
                              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                              lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                                Цецо, не си ги виждал некои от тия убавци дето карат служебни коли в БТК. То Дифендерите, са си много добре, аз какви примери мога да ти покажа. Та не е сигурно черно ли е бело ли е това дето са видели колите, щото водачите им не се знае дали въобще са гледали.
                                Ееее, ама какво им е на пичовете в БТК-то (което важи за почти всеки служител и служебния му автомобил, без обидени моля) - камиона на лизинг, ще се връща на лизингодателя като изтече договора, няма контрол в какво състояние ти е колата, няма условия в какво състояние трябва да е като се връща, нафтата без пари...
                                А и то при Яро се е появило думкането още на 30 000 км, въпреки че съм почти сигурен, че още тогава идеята за бъдещото придибиване на носорогчето е била родена... ей не се научи да кара тоя човек и никва милост към машините няма, за поддръжка и гледане да не съм чул...той затова ги сменя толкова често - не издържат...

А сега сериозно - конкретното камионче е наистина добре гледано (не са ми критерий спазените сервизни интервали...) като за служебно пък съвсем и няма ,ама наистина, нищо общо с повечето върнати баничарки и фокусници...
                                Защо се е появил този луфт и резултата от него - "думкането", не мога да отговоря. Явно си е конструктивно недоглеждане, а защо не е решено също не знам и това поражда и в моята глава разни въпроси, но пък любовта е силна и ги задушава...
                                С две думи знаех, че имат слабости в раздатката , почти нямат парно, друсат и се клатят... и го взех и не съжалявам ни най малко, напротив...
                                А по всичко личи, че сте настроени да помагате на драго сърце в разрешаване на породилите се въпроси, да ме потупвате приятелски по рамото и да ме дундуркате... и това прави радостта от покупката още по голяма...
                                Поздрави на всички

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X