Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бодилифт на Дискавъри 1 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бодилифт на Дискавъри 1 ?

Като сложа праговете, ще пробвам да видя как е без дупки и тогава ще му мисля
    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Дааа. И джанти, чедо, и джанти. Едни здрави стоманени модулари +8мм офсет. Поведението на и извън пътя е значително по-добро.

Коментар

Ето праговете, снимките са от телефон. Остава само да купя джек и да мисля къде да правя дупки, иначе праговете са доста стабилни
        Прикачени файлове
        Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
          Ето праговете, снимките са от телефон. Остава само да купя джек и да мисля къде да правя дупки, иначе праговете са доста стабилни
          Силно ме вълнува как ги закрепи /праговете/ за шасито. По кой начин, че и аз вървя по този път. А дупки за джек НЕ ТИ ТРЕБАТ. Човката на уйовината директно под тръбопрага. според случая където ти е сгодно. Засега се справям с джека отзад на теглича и отпред на най-долната тръба на булбара. А вервай ми затъвам редовно, дори и на откриването на лова тая събота успях да акостирам в една кал до колене. В 70 сантиметрови коловози пълни с редки лайна, Диското увисна на мостовете като прани гащи. Ама се справииме.
          Та пак те питам по кой от двата начина закрепи тръбите за шасито ???
          Тази земя, по която тъпча сега,
          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
          тази земя – не е моя земя,
          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Пост 40, първата снимка, а ти сигурен ли си за дупките, няма ли опасност да се изплъзне джека без тях?Особено ако сменям някоя гума и стане точно тогава няма да е много приятно!
            Discovery I, 300 TDI

Коментар

... сигурен ли си за дупките, няма ли опасност да се изплъзне джека без тях?Особено ако сменям някоя гума и стане точно тогава няма да е много приятно!
              Когато работиш с джек-а винаги си имай 5 на ум, че е възможно колата да падне от него. Колкото е полезен този инструмент, толкова може да бъде и опасен.

Именно заради високата опасност от падане е по-добре да не правиш никакви дупки, а да вдигаш директно за тръбата. Ако се случи колата да падне, докато е вдигната за тръба, джекът обикновено си пада на земята и толкова. Интересно обаче какво ще стане, ако си напъхал човката му в някой от тия специални Т-образни отвори, които правят на някои брони, поради което тя няма да може да се превърти свободно при падане?

Ако внимаваш как и къде запъваш джека, не би трябвало да е проблем.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Значи според вас няма нужда да правя дупки?Ми добре дошло за мен тогава
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Пост 40, първата снимка, а ти сигурен ли си за дупките, няма ли опасност да се изплъзне джека без тях?Особено ако сменям някоя гума и стане точно тогава няма да е много приятно!
                  Е ми нали по някакъв начин трябва да я обезопасиш (подпреш), когато я вдигаш.

... а сега си направи и това: ...ЦЪК

Направи подробни сними на захващането към рамата.
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Именно заради високата опасност от падане е по-добре да не правиш никакви дупки, а да вдигаш директно за тръбата. Ако се случи колата да падне, докато е вдигната за тръба, джекът обикновено си пада на земята и толкова.
                    Точно така е. Особено при кал и сняг, а незнам защо винаги там се получават нещата.
                    И направи ПОДРОБНИ снимки, както казва Пепи.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-10-09, 18:56. Причина: цитат
                    Тази земя, по която тъпча сега,
                    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                    тази земя – не е моя земя,
                    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Интересно обаче какво ще стане, ако си напъхал човката му в някой от тия специални Т-образни отвори, които правят на някои брони, поради което тя няма да може да се превърти свободно при падане?
                      За това англичаните правят отворите кръгли, а на джека се слага приставка
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        За това англичаните правят отворите кръгли, а на джека се слага приставка
                        Е в такъв случай да прався ли дупки или не запоследно
                        ето и малко снимки ама с лошо качество, че не остана време да ходя за фотоапарата. Малко се притеснявам дали ще издържат оригиналните планки, за които са хванати праговете
                        Прикачени файлове
                        Discovery I, 300 TDI

Коментар

...
                          само две тръби ф60, които ще пазят от камъни и ще се стъпва на тях...
                          Тия тръби за какво са? Да пазят от камъни, или да стъпваш на тях?
                          Прикачени файлове

Коментар

Надявам се и за двете да вършат работа, все още не са окончателни и могат да се променят, ако имаш някакво предложение...
                            Discovery I, 300 TDI

Коментар

Тая тема видя ли я?
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10550

Що трябва да откриваш топлата вода? Тия тръби няма да ти пазят праговете от камъни. За да вършат тая работа трябва да монтираш още една тръба под прага! За степенки пък не стърчът достатъчно. Единственно пазят прага странично. Тоест монтирал си едно желязо, което върши малко работа.
                              Оправи ги, ако искаш да има някакъв смисъл.

Коментар

В тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=67228&page=2 още преди два месеца бях писал какво мисля да правя, тогава нищо не каза, а сега когато всичко е готово, казваш че е ненужно желязо, благодаря, ама е малко късно вече!Както и да е, стъпвам на тях спокойно и за вдигане с джек стават.

п.с. Аз ако знаех как точно трябва да се направят, въобще нямаше да задавам въпроси и да искам съвети във форума!
                                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X