Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бодилифт на Дискавъри 1 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бодилифт на Дискавъри 1 ?

Какво мислиш да подложиш в местата на захващане на купето?
    И още един въпрос: Как смяташ да го реалозираш технологично - повдигане на купето, нанизване на подложки, смяна на болтове и пусканена купето или идеята е някаква по-различна?

Ако целта е просто да изглежда по-високо, боди лифта си заслужава - тежките неща си остават на мястото и центъра на тежестта се измества много по-малко. Следователно по-малко се засяга стабилността.
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Колеги тоя боди лифт го изкарахте някаква свръх инженерна дейност. аз сам самичък с 2 крика си го направих за 4 часа пред блока, нямах нито гараж нито помощник. Вярно, че на фронтера ама ме съмнява че разлика има много с Диското. Използвах черно желязо за подложките, нищо сложно, стига човек да не е с 2-те ръце на едното място.
      no signature no problems

Коментар

Подложките ще взаимствам от http://stores.shop.ebay.co.uk/Wizard...Q_fsubZ9594661 Мисля с два крика и някаква широка повърхност да надигна купето ,другото са болтове
        _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
        Disco 200 TDI

Коментар

Ще трябва да се удължават и лостовете. Скоростния е дълъг и ще го понесе, ама лоста на раздатката ще хлътне в нудобна позиция.
          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Тръбичките на спирачната система.

Коментар

Има едно старо шопско правило: Оти требе да е просто, кат мо'е да е сложно

Коментар

Тъй като мисля да слагам прагове и се чудя как да ги хващам, grgeorgiev ми предложи да направя body lift и да хвана праговете с профили които са хванати с планки с болтове за рамата и така няма да дупча или заварям същата. Та окачването ми е щатното и в такъв случай, ако сложа подложки да речем около 30-40 мм, трябва ли да удължавам или преправям нещо?Ако някой е правил такъв лифт или има някакви идеи нека пише, приемам всякакви съвети!
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Бодилифт заради прагове...нЕмам думи. Недей да правиш глупости. Малко по-късно ще ти кача снимка как се захващат.

Коментар

Не само заради праговете, диското ми е увиснало, а не искам да го вдигам с окачване заради багажника, че ще стане високо много, а body lifta ми вдига само купето и тежеста на рамата остава долу, както и да е не съм решил окончателно, ти пусни снимки когато ти остане време,ако можеш и да посъветваш какви да са праговете, засега съм се спрял на тръба ф60
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                      Не само заради праговете, диското ми е увиснало.......

Умряло окачване се лекува с ремонта на същото, не със бодилифта.

За не стане като в ония виц, дето един обърка обрязването с кастрация
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Предни:

Задни:

А за окачването вече ти казаха. Това е истината.
                        Ако не вярваш се разрови из английските форуми, за да се убедиш, че бодилифта на Диско и Класик е много по-голяма разправия, отколкото да смениш 4 пружини и амортисьора.

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                          ... какви да са праговете, засега съм се спрял на тръба ф60
                          Или пък нещо като тези
                          Прикачени файлове
                          Land Rover Discovery:
                          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                            Или пък нещо като тези
                            Пепи, за тия пари може да си смени окачването. Дори ще му останат

Коментар

Така захванати праговете издържат ли вдигане на диското с джек, има ли отвори за джека, и Лазо ако имаш снимки от отвън би ли ги пуснал да видя как изглежда?

п.п. Тази тръба какво е ф, и самата тя се заваря за прага така ли?
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Ето как изглежда отвън:

Това е диското на Радо Райчев. С това закрепване няма да издържат на вдигане с джек.Нещо ще се изкриви.

Тръбата не се заваря на прага. Има си допълнителния удължения. Това е просто степенка.

П.П.
                                Ама ти така "на час по лъжичка" ако ни съобщаваш идеите си, съвсем ще се разводни темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X