Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Появи се и първия проблем на Range Rover Vogue

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Появи се и първия проблем на Range Rover Vogue

За две седмици каране,налице е и първия проблем.
    Както си карах ,светна червената лампа на акумолатора ( на арматурното табло ) , без да изгасне.
    Доста бързо след това ,цялата кола се шашна ,с цялата си електроника.
    Почна да изписва HDC inactiv, в купето вс. ел. си работише както му скимне , а на арматурното табло светнаха всички възможни лампи и за няколко часа,останах без грам ток .
    Вече е в Дару и чакам диагнозата.

п.с. Много каръшки ми започва с този джип

До: Появи се и първия проблем на Vogue (

Останал си без алтернатор, проста работа, на всеки се случва. Да беше написал тук ПРЕДИ да го завлачиш в Дару Кар, може би някой щеше да ти обясни откъде да си купиш четки за 3лв и как да ги монтираш за 10мин

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Останал си без алтернатор, проста работа, на всеки се случва. Да беше написал тук ПРЕДИ да го завлачиш в Дару Кар, може би някой щеше да ти обясни откъде да си купиш четки за 3лв и как да ги монтираш за 10мин

Много си прав колега,но цялата ситуация беше много шокираща за мен.
      Да закъсаш на уживено кръстовище ,без грам ток ( дори стъклото неможах да си дигна ) не ми се беше случвало .
      Нямам и приятели ,поне малко разбиращи от коли ,на които да се обадя.
      Единствения вариянт беше МП или Дару + платформа .

Коментар

До колкото си спомням ...... генератора е с водно охлаждане ..... и НЯМА четки .....

Та ..... нито се ремонтира за 10 минути, или за 3 лева ...
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
          До колкото си спомням ...... генератора е с водно охлаждане ..... и НЯМА четки .....

Изразих се фигуративно, дано не съм объркал човека. Далеч съм от идеята, че нещо в тази машина струва 3 лева или се сменя за 10 минути.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение

Това ще е интересно да се види. Имаш ли някаква снимка/диаграмка? На по-стария РР си е стандартен алтернатор.

Коментар

Май е това. Или...

ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
              lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от skoti79 Преглед на мнение
                Нямам и приятели ,поне малко разбиращи от коли ,на които да се обадя.
                А тези http://forum.offroad-bulgaria.com , не вършат ли работа.....на един колега се реши с просто почистване на + на акумулатора и всички клемички към него
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                  Май е това. Или...

Къде са щутцерите за водата? Или целият работи потопен и уплътнен към фланеца?

Коментар

До: Появи се и първия проблем на Range Rover Vogue (

Както каза колегата Ясен - изгорял алтернатор .
                    В наличност нямат , доставка 10 работни дни и цена 1600 лв.
                    В МП също нямат.
                    Приемчика ( Росен ) сега ми каза ,че са го свалили и ще го носат на ремонт ( ако може да се оправи де ) някъде до тях.
                    Ако не могат да го оправят ,да поръчвам нов .

Приемам всякакви съвети

Коментар

брей, този алтернатор ме заинтригува. Из нета го намерих за около $500-600 на няколко места. За теб може да е полезно, но аз отказвам да го купя за толкова от едното любопитство какво има вътре.

Имам молба - ако все пак се стигне до смяна, дай стария да го разгледаме тук.

Коментар

А дали наистина не са само четки?

Колега, знам че е неприятно, но преди да поръчам нов за 1600 бих потърсил мнение от втори майстор. Просто така, за сигурност. Не е единичен случай да се диагностицира грешно или майстора да няма точно такива рез. части и от там да ти кажат, че не подлежи на ремонт.

А то в UK части бол, тъй че пиши като разбереш повече за проблема и какво ти предлагат. Все някой може да помогне от тук.

П.П.: в e-bay наистина пише Water Cooled. Явно щуцерите са на обратната страна, а никъде не намерих снимка. Интересно каква е ползата от това, ако е вързано към охл. система на колата, където ще се "охлажда" с 90 градусова течност?
                        Последно редактирано от nikidd; 01-09-09, 14:55.

Коментар

А то в UK части бол, тъй че пиши като разбереш повече за проблема и какво ти предлагат. Все някой може да помогне от тук.

Приемчика каза само ,че е изгорял .
                          Ще пробват да го ремонтират, но ми предложи варянт ако знам аз ,майстор за алтернатори да им го занеса.

Ако знае накой майстор за алтернатор ,да помага. Бях чел ,една стара тема ,тука във форума ,за човек около сточна гара но нямаше координати .

брей, този алтернатор ме заинтригува. Из нета го намерих за около $500-600 на няколко места. За теб може да е полезно, но аз отказвам да го купя за толкова от едното любопитство какво има вътре.

Имам молба - ако все пак се стигне до смяна, дай стария да го разгледаме тук.
                          Ако се стигне ,до поръчване на нов ,стария ще ти го дам
                          Последно редактирано от cveti; 01-09-09, 16:05.

Коментар

Първоначално публикуван от skoti79 Преглед на мнение
                            Ако знае накой майстор за алтернатор ,да помага. Бях чел ,една стара тема ,тука във форума ,за човек около сточна гара но нямаше координати .
                            По Раковски от бул. Сливница до Козлодуй (и по пресечките на Раковски в този участък) има доста майстори на стартери и алтернатори.

Ако не се лъжа съм ходил при един на ул. Родопи. Като тръгнеш от Раковски по Родопи в посока лъвов мост се пада в ляво, на около 30-40 м. от Раковски.

Съжалявам за обяснението, но беше отдавна и не гарантирам за 100% точност.

Коментар

42*41'18.10" N , 23*16'34.35" E -
                              на това място до сега съм си поправял всичките алтернатори.Много добри впечатления от отношението и качеството на работата.За съжаление не знам нито името на сервиза и собственика, нито адреса.Мисля, че се води Красна поляна, но може и да греша.
                              08седемшест5едно513четири

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X