Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с хидравличната помпа на Дискавъри 1, 2.5тди (300tdi)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с хидравличната помпа на Дискавъри 1, 2.5тди (300tdi)

Първоначално публикуван от Nightcrawler Преглед на мнение
    Да, КК я опаковаш добре и им я пращаш на адреса, който е написан на пратката ти. Не е зле преди това да се разбереш с тях, да не стане грешка. На мен ми струваше около 60 лв да я пратя, не помня вече точно колко.
    Иначе това е твоята КК - провери за всеки случай VIN-а (номера на шасито) дали последните букви и цифрите отговарят на:
    но това трябва да е.Нали ти е с ляв волан Диското?
    Да, с ляв волан ми е Диското, но последните цифри не съвпадат и това ме притеснява VIN SALLJGMF8VA729781, това е целия номер освен аз нещо да бъркам.
    Благодаря за отговорите много ми помагаш.

Коментар

Първоначално публикуван от П.Динков Преглед на мнение
      Да, с ляв волан ми е Диското, но последните цифри не съвпадат и това ме притеснява VIN SALLJGMF8VA729781, това е целия номер освен аз нещо да бъркам.
      Благодаря за отговорите много ми помагаш.
      from JA... значи от този номер натратък. Буквите вървят по азбучен ред, значи след като твоя е VA.... е след JA, следователно се вписваш в посочения случай.
      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
        from JA... значи от този номер натратък. Буквите вървят по азбучен ред, значи след като твоя е VA.... е след JA, следователно се вписваш в посочения случай.
        Сега вече ми стана ясно благодаря ви много

Най-вероятно утре ще поръчам, че съм набелязал и други работи и ще стане доста голяма пратка този път.
        Интересно защо от Падок не ми отговориха на запитването, досега не се е случвало

Коментар

300ТДИ проблем с хидравлика ?

Здравейте колеги и Весела Коледа над всички.

Уви Коледата ми поднесе изненада и Диското ме остави на пътя днес.
          Докато шофирах волана почна да вие и след като спрях цялата хидравлична течност изтече . След сверка на канал уви не е маркуч а хидравличната помпа.
          Двигателя като работи доста тресе и според единствения останал сервиз в Роман , било разбита ролка и помпата е заминала.
          Успях да стигна след доста страх във Враца и ми обещаха в една морга имало помпа втора ръка, някъде по околовръстното към Козлодуй.
          Но проблема е че няма сега кой да я монтира, моргата е затворена и не съм виждал помпата и т.н. , абе празници.... Уж се намери познат на познат който е добър монтьор , но човека бил за риба.
          За тази вечер колата я оставам тук, и ако някой колега от Враца има опции за хидравлична помпа,сервиз/майстор, които биха могли утре да работят , ще се радвам да помогне.
          Нямам интернет и долу ми е тел.:
          Станислав 0885537686.

Мерси и весели празници!

Съобщение от модератор:
          Моля, напишете си в профила от къде сте.
          Прочетохте ли това
          ...ЦЪК
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-12-10, 16:31.

Коментар

Re: 300ТДИ проблем с хидравлика ?

Очевидно всички Дискавъри 1 са с тези проблеми рано или късно.
            Моята секторна кутия капе сериозно (около литър на 500км и доливам...засега) на място не капе, но и помпата ще си замине бързо така.
            Другата седмица ще ходя при всеизвестните софийски капацитети по хидравлика да питам за цена и възможности, преди да е станало късно.
            При тях съм рециклирал хидравлична помпа за нивомат (около 90лв беше), но явно за ЛР на тази цена за нова - няма смисъл/
            Никой ли в България няма, който да може да рециклира ЗФ секторна кутия за ЛР? Съмнява ме само англичаните да могат, но знае ли човек..
            цитат от старши участник:
            'Друг път не си ли карал Ланд Ровър. Колата си върви, ама постоянно някакви дребни неща.
            Просто свикни. Това е част от кефа при тая марка'.

Коментар

От: Re: 300ТДИ проблем с хидравлика ?

Нещо нямаш лични и ще пиша тук. 0889/603566-Младен, Овча Купел2. Това е монтьорът, който преди 2г свали к.к. от Диското, занесе я някъде на Сливница за ремонт и после я качи обратно. Взе 220лв. От тогава не съм имал проблеми.
              ПП Кажи му че Цецо ти е дал телефона, ама той като види джипката и ще се сети.
              ПП2 При него работи и едно момче от форума, което също кара ЛР.
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Re: От: Re: 300ТДИ проблем с хидравлика ?

Благодаря за насоката. Да споделя и аз моята информация само рециклиране на Секторна кутия в ТУ - София излиза 160-180лв (без демонтаж и монтаж)
                цитат от старши участник:
                'Друг път не си ли карал Ланд Ровър. Колата си върви, ама постоянно някакви дребни неща.
                Просто свикни. Това е част от кефа при тая марка'.

Коментар

От: Проблем с хидравличната помпа на Дискавъри 1, 2.5тди (300tdi)

Здравеите колеги! Интересувам се някои в краина сметка намерил ли е някой който да рециклира хидравличната помпа за Дискотата ?Не ми стана мн мн ясно от изчетенето до тук и реших да пиша в тази тема за да неотварям нова тъи като доста се е изписало
                  Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

При мен системата смучеше въздух. Свалих помпата, развих щуцера, махнах корпуса и смених о-ринга вътре. Смених и един подозрителен маркуч за ниско налягане и вече нямам проблеми. Е, КК капе, ама не е много и няма да я пипам.

Коментар

Моята започна да просвирва от време на време в началото на по големите завои ,напоследък и при изправен волан.Напрежение обаче на волана не се усеща ,върти си се супер.Ще разглабям другия месец само да се постопли малко и ще пиша какво е излезнало : )
                      Поздрави!
                      Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

И аз съм на таа права - зех си комплект семеринги и жижавки за кормилната кутия от дару - под 60 кинта бяха.
                        Остава да намеря време... Ако успея па и да ги наглася всички...
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

След огледа от мен и 2ма колеги с Дискота ,се установи ,че наи-вероятно хидравличната помпа си е добре ,при положение ,че няма промяна във въртенето на волата и сега е заподозряна кормилната кутия ,но само с гледане няма да се установи :Д Колега би ли ми дал адрес/телефон на Дару кар ако ти е удобно.От другата заплата почвам да подменям всичко съмнително по жипката ,да може до идването на зимата всичко да работи без грешка
                          Поздрави! : - )
                          Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Еми потърси в гуглето къде са, че ненам линкове тук кво че стане ако публикувам.
                            Копал съм доста по въпроса с КК - връткава работа, но ако си мераклия може и сам да си я свършиш
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Мерси все пак
                              Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Ако някой може да ме препрати към тема където е описан ремонт на Кормилна Кутия за Диско 1 300тди ,ще съм много благодарен.....сорри ама с търсачката нищо не става; )
                                Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X