Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 1 техническа помощ откъде ми капе масло от хидравлика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Техническа помощ

Първоначално публикуван от landyfan Преглед на мнение
    Здравейте колеги! И при мен от доста време маслото на хидравликата тече доста силно, чак си прави локвичка под джипа като не я карам няколко дена и съм решил да се захвана да го оправя. Мислех, че текат маркучите, които излизат от казанчето, защото са видимо омаслени, а на единия си се вижда, че си изпуска от мястото, където влиза маркуча в казанчето. Но днес легнах под колата и едно като гайка, което върви по маркуча си има доста добре оформена голяма капка хидравлично масло, точно под тази капка се получава локвата ( на снимката съм оградил с червено). За снимката съм забърсал малко да не е много омаслено. Става въпрос за Диско 300, 1995 година.

Та въпроса ми е, как може да се отстрани теча и какви части ще са ми необходими, за да ги поръчвам.
    Игнорирайте теча на масло от мотора, с оправянето на хидравликата ще го оправя и него.

Благодаря предварително.
    Поздрави
    Един въпрос:
    С каква кутия е Диското?
    Това което си оградил е тръбата за охлаждане на маслото от СК.
    Това което ти тече може да не е АТФ.

Коментар

От: Диско 1 техническа помощ откъде ми капе масло от хидравлика

Аз пренебрегнах картинката му, защото снимката е отдолу нагоре, ограденото не мисля, че е част от кормилната система, но се вижда колко добре си е омаслена КК (познато).
      Пък и казва, че се виждало, че тече от маркучите до казанчето...
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
        Аз пренебрегнах картинката му, защото снимката е отдолу нагоре, ограденото не мисля, че е част от кормилната система, но се вижда колко добре си е омаслена КК (познато).
        Пък и казва, че се виждало, че тече от маркучите до казанчето...
        И аз съм на твойто мнение.Просто това е написал колагата.И мойте маркучи бяха нацепени и течаха,смених ги и намаля теча.После смених лагерите на КК с втулка и всички семерини
        и работата заспа.

Коментар

Диското е с автоматична скоростна кутия, за съжаление найстина може да се окаже от скорости? Днес ще проверя маслото на скоростите, че нещо ме притеснихте - забивала ми е автоматична скоростна кутия на друга кола и филмът е огромен, та от тогава си имам едно на ум. Маркучите текат и се губи хидравлична течност, но може и въпросните тръби да текат. А ми се струва, че е АТФ, защото е червеникаво...
          Малко тъп въпрос - какво тече по тези маркучи? Ако е антифриз, той при мен е син, ако е масло от скоростите пак си е АТФ, нали?

Коментар

Сега, като се притесних, на бързо легнах под джипа. Определено мисля, че е АТФ - мазно и червеникаво е. Така като гледам, ще се окаже, че се стича найстина отгоре. Направих и две снимки.
            На снимката, на която е с червено и жълто, ми се струва, че се стича по маркуча, който е в червено, и на жълтата, най-ниска точка капе на по-ниския маркуч. Дори на втората снимка улових и капчицата.
            Съжелявам, че обяснявам така, но определено теча ме притеснява, а не съм много на ти с тези неща.
            Благодаря.
            Прикачени файлове

Коментар

На снимките е ограден единият маркуч за КК - от старост сигурно се е нацепил, но въпреки всичко - почни от почистване, както писах, че виж и самата кутия отстрани е доста мазна.
              Не са скъпи при поръчка от падок.

Коментар

Първоначално публикуван от landyfan Преглед на мнение
                Сега, като се притесних, на бързо легнах под джипа. Определено мисля, че е АТФ - мазно и червеникаво е. Така като гледам, ще се окаже, че се стича найстина отгоре. Направих и две снимки.
                На снимката, на която е с червено и жълто, ми се струва, че се стича по маркуча, който е в червено, и на жълтата, най-ниска точка капе на по-ниския маркуч. Дори на втората снимка улових и капчицата.
                Съжелявам, че обяснявам така, но определено теча ме притеснява, а не съм много на ти с тези неща.
                Благодаря.
                И на двете места маслата са червени.Тече ти от маркуча на КК,първо оправи него!Лошото е,че е с кербовка,провери първо дали не е другия маркуч на хидравликата!Може да се стича от него,той трябва да е със скоби!

Коментар

Много благодаря за помощта. Мисля да поръчам направо трите маркуча от Падокк, да ги подменя и да прочистя, че иначе тамън ще оправя единия и ще протече другия и пак всичко от начало.
                  Поздрави

Коментар

Мъдро - може направо да си земеш и комплекта уплътнения - не е висока цената, а прокапването им е само въпрос на време
                    Там са разделени на два вида "с 3 болта" и "с 4 болта" - по броя болтове на капачката отгоре на КК. Вземи по-големият комплект.

Коментар

Мога ли да те помоля да ми кажеш как да го намеря в падокк примерно? Аз ще погледна броя на болтовете, въпросът е да не го объркам.
                      Предварително благодаря.

Коментар

http://www.paddockspares.com/stc2847...-seal-kit.html

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:55.jpg
Прегледи:1
Размер:126.0 КБ
ID:5400082

Смяната на по-вътрешните и после реглажа си е философИя - ако стигнеш дотам - мен ми го прави Соти и съм доволен.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-08-12, 20:23. Причина: "картинка"

Коментар

Много, много благодаря за помощта. Много се надявам да се оправи със смяната на тези неща теча, че като гледам какви локви прави камиончето...
                          Още веднъж благодаря.
                          Поздрави

Коментар

Mаркуч за високо налягане за Disco 1 2.5 TDI

Привет колеги,
                            Днес при паркиране забелязах теч. Отидох до сервиза и ми диагностицираха маркуч за високо налягане (от помпата до секторната кутия).
                            Някой има ли идея от къде може да се намери читав такъв на разумна цена. Не ми се поръчва чак от Англия ( чакане+скъпа доставка).
                            Поздрави,
                            Алекс

Коментар

От: Mаркуч за високо налягане за Disco 1 2.5 TDI

При ПЕПЕ на Ботевградското.Носиш им стария и ти правят моментално нов.
                              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                              Mark Twain
                              СтоЕнчA

Коментар

От: Mаркуч за високо налягане за Disco 1 2.5 TDI

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                                При ПЕПЕ на Ботевградското.Носиш им стария и ти правят моментално нов.
                                Това е вярно но не е лошо първо да се провери цена за нов да не се окаже че е по малко от ремонта.Личен опит с маркуча за охлаждане на маслото , новия беше с пет лева по евтин !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X