Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 1 техническа помощ откъде ми капе масло от хидравлика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диско 1 техническа помощ откъде ми капе масло от хидравлика

Колеги имам два въпроса наведох се днес под диското да видя откъде ми капе от масло/хидравлика/ резултат

какво най-лошо да очаквам и надявам се няма да е проблем още 1200 км. до Приморско и обратно /не капе постоянно от месец време чак днес.
    Друго което видях е че нещо липсва може и да не липсва но аз да питам

отвора е с резба и все си мисля че не е технологично така
    Прикачени файлове
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    [I][COLOR=DarkGreen][B]LR Discovery I, 1993, 200 TDI[/B][/COLOR][/I]

До: Техническа помощ

Виж дали не тече от между казанчето и маркуча. При мен е така - стича се по маркуча и точно от там капе.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
      Виж дали не тече от между казанчето и маркуча. При мен е така - стича се по маркуча и точно от там капе.
      Ще погледна по обстойно, стори ми се че не е оттам но пак ще видя.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-04-10, 19:08.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от dimi69 Преглед на мнение
        ок ще погледна по обстойно, стори ми се че не е оттам но пак ще видя
        Виж маркуча, който тръгва от казанчето. Ако не е видимо омаслен, значи не е от там.

И малко встрани - когато снимаш отдолу, използвай светкавицата /ако има апарата/, защото е малко светлината, апарата компенсира с по-дълга експонация и снимката се размазва /както е сега/. Ако имаш контрол над скоростта, изпалзвай поне 1/50сек.

Коментар

При мен е същото за хидравликата говоря При мен теча е от семеринга на оста на хебела и всичко изглежда както на снимките. Мисля да си поръчвам комплект за секторна кутия. Не изглежда сложна смяната на семерингата.
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от dimi69 Преглед на мнение
            Колеги имам два ....
            Друго което видях е че нещо липсва може и да не липсва но аз да питам

отвора е с резба и все си мисля че не е технологично така
            .... я да видим кой не си чете експлоатационното ръководсво
            И други са питали ...ЦЪК еххх тая търсачка.

Виж маркуча, който тръгва от казанчето. Ако не е видимо омаслен, значи не е от там.
            .... и при мен се беше цепнал единя точно след скобата (горе при казанчето) бършеш,миеш,палиш гледаш
            Прикачени файлове
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

И малко встрани - когато снимаш отдолу, използвай светкавицата /ако има апарата/, защото е малко светлината, апарата компенсира с по-дълга експонация и снимката се размазва /както е сега/. Ако имаш контрол над скоростта, изпалзвай поне 1/50сек.
              Снимах с телефона затова е трагедия/събирам за Е-420 Олимпус/
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-08-09, 19:48.
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                .... я да видим кой не си чете експлоатационното ръководсво
                И други са питали ...ЦЪК еххх тая търсачка.

.... и при мен се беше цепнал единя точно след скобата (горе при казанчето) бършеш,миеш,палиш гледаш
                Ще внимавам вече, днес съм разсеян вече за Приморско си мисля
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Взами си течност за доливане и не се впрягай . Приятна почивка !
                  Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!

Коментар

Течността е ATF. Вземи си едно шише и бягай към Приморско.
                    Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

ATF Dexron IID

Коментар

ATF Dexron IID
                        Взел съм и стягам багажа....за събора.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-04-10, 19:09.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

От: До: Техническа помощ

Здравейте колеги! И при мен от доста време маслото на хидравликата тече доста силно, чак си прави локвичка под джипа като не я карам няколко дена и съм решил да се захвана да го оправя. Мислех, че текат маркучите, които излизат от казанчето, защото са видимо омаслени, а на единия си се вижда, че си изпуска от мястото, където влиза маркуча в казанчето. Но днес легнах под колата и едно като гайка, което върви по маркуча си има доста добре оформена голяма капка хидравлично масло, точно под тази капка се получава локвата ( на снимката съм оградил с червено). За снимката съм забърсал малко да не е много омаслено. Става въпрос за Диско 300, 1995 година.

Та въпроса ми е, как може да се отстрани теча и какви части ще са ми необходими, за да ги поръчвам.
                          Игнорирайте теча на масло от мотора, с оправянето на хидравликата ще го оправя и него.

Благодаря предварително.
                          Поздрави
                          Прикачени файлове

Коментар

От: Диско 1 техническа помощ откъде ми капе масло от хидравлика

Пътят е дълъг и трънлив За щастие има изход и то успешен, та дори и няколко
                            Единственият начин да стигнеш от къде капе е да почнеш да чистиш (после сменяш) всичко отгоре надолу - значи почваш от казанчето - източваш, почистваш, гледаш, ако ти се види здраво - монтираш.
                            После маркучите, които излизат от него - скъсяваш ги с една идея без значение как ти изглеждат, почистваш, монтираш, доливаш (внимавай да не препълниш).
                            След няколко часа каране гледаш почистените маркучи и връзката им с казанчето сухи ли са. Ако да - почистваш и на долу и чакаш да видиш дали е малкият дявол и е спряло да тече.
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

От: Диско 1 техническа помощ откъде ми капе масло от хидравлика

Ужас, филмът верно звучи голям... Аз си представях, че се сменя просто маркуча и приключва, но уви.. Утре мисля да пробвам да скъся маркучите, там гарантирано тече, но малко ме съмнява оттам да се спуска чаак до долу. Много силно се надявам да е само оттам. Много благодаря за подробния отговор.
                              Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X