Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фрилендърът ми издава странни звуци!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фрилендърът ми издава странни звуци!!!

Здравейте, днес ми се случи много странно нещо, отключвам си колата с дистанционното, всичко нормално, отварям вратата и от таблото се чува едно бибкане, ама не от клаксона! Чува се по следния начин : два къси звука, пауза, после пак два звука и пак пауза, и така около 10-15 сек. Нещо от този род (импровизирам) бибиб....бибиб.....бибиб и т.н. Не съм го чувал този сигнал до сега! Иначе колата не дава никакви други индикации за проблем! Предупреждава ли ме нещо или...........?
    Дайте някаква идея!
    Благодаря предварително!

До: Фрилендърът ми издава странни звуци!!!

Имаш ли шибидах,ако да значи не е добре затворен.
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Имах нещо подобно-оказа се разхлабен/клеясал кабел на алармата. Мини профилактично всички клеми със вд-40, поне няма да навреди.
      Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
        Имаш ли шибидах,ако да значи не е добре затворен.
        Нямам шибедах с тривратия съм - с два люка! Нямам жици там!

Коментар

Нали не е алармата за забравени светлини
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
            Нали не е алармата за забравени светлини
            Алармата за забравените светлини свири непрекъснато, а тази бибка!

Коментар

Първоначално публикуван от Giraz Преглед на мнение
              Имах нещо подобно-оказа се разхлабен/клеясал кабел на алармата. Мини профилактично всички клеми със вд-40, поне няма да навреди.
              Можеш ли да ме насочиш, къде да търся кабелите за алармата?

Коментар

Хъм, моето Фрий беше обръщано и алармата се падаше от дясната страна, когато си срещу отворения капак, навряна под пластмасите за въздухообмен/под механизма на чистачките/
                Освен това не беше фабричната...
                Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

Коментар

Първоначално публикуван от djack Преглед на мнение
                  Алармата за забравените светлини свири непрекъснато, а тази бибка!
                  Именно - можеш ли да го оприличиш на насечено ,,непрекъснато свирене" от алармата за фаровете
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

Най вероятно на колегата е активирана функцията за контрол на напрежението в дистанционното.Иначе CCUто(в него е интегриран и алармения блок) е монтирано на бушониерата.За по новите CCUта има интегрирана self test функция която се активира с контактния ключ и бутона за задните светлини за мъгла.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Именно - можеш ли да го оприличиш на насечено ,,непрекъснато свирене" от алармата за фаровете
                      Насечено е бе човек, когато забравиш фаровете, пищи непрекъснато, а при мен бипне 2 пъти едно след друго, после има пауза 1-2 сек. и пак две бързи бипкания, И така 15 секунди! Определено е индикация за нещо, ама за какво?!?!?!

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                        Най вероятно на колегата е активирана функцията за контрол на напрежението в дистанционното.Иначе CCUто(в него е интегриран и алармения блок) е монтирано на бушониерата.За по новите CCUта има интегрирана self test функция която се активира с контактния ключ и бутона за задните светлини за мъгла.
                        Колега, може ли да те помоля за малко по-конкретно, като за полу идиот, не като за пълен идиот (по някога ми трябват по дълги обяснения)! Не сериозно, можеш ли да обясниш по-подробно за какво става въпрос?
                        Благодаря ти предварително!
                        Явно ти си човека!

Коментар

Първоначално публикуван от djack Преглед на мнение
                          Колега, може ли да те помоля за малко по-конкретно, като за полу идиот, не като за пълен идиот (по някога ми трябват по дълги обяснения)! Не сериозно, можеш ли да обясниш по-подробно за какво става въпрос?
                          Благодаря ти предварително!
                          Явно ти си човека!
                          Днес за втори път в този форум ме оприличавате на човек.Само не разбрах за кое да съм по подробен Срещал съм няколко Фрилендъра(държаха се доста сходно с твоя) с активирана функция-контрол на напрежението на батерията в дистанционното.По просто-CCUто(компютъра който отговаря за всичко електрическо в купето-в Горубляне ги наричат екстри) разбира кога напрежението на батерията в дистанционното е спаднала под 2V и те подсеща да я смениш.Освен бзззззззз май имаше и десет секундна визуална индикация посреством алармения светодиод.

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                            май имаше и десет секундна визуална индикация посреством алармения светодиод.
                            Точно, мига червената лампичка!
                            Благодаря ти друже! Вече ще сърбам бирчок по спокойно! В интерес на истината, батерията на дистанционното я смених преди месец и половина ......... и то профилактично! Взех си нова от "Панда-та" в Бургас! Явно е била по-зле от старата! ............ Дано не съм я изхвърлил ........
                            Още веднъж ти благодаря!

Коментар

Хайде да се разберем дружно да напием mumbler, че може и прасе да му заколим Аз днес бях в София с план да стоя 2 часа, но висях към 6 часа да чакам едни държавни служители да се размърдат и съжалявам, че не се обадих да обучим едно дистанционно, да пием по бира и да му взема адреса, където да пращаме всички подаръците

Сори за спама, но щото гледам, че проблема е решен вече.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X