Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прегряло Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прегряло Диско 1

Здравейте колеги както се представих преди време и аз съм горд собственик на Диско 1 2,5tdi 95г.
    Но преди дни имах следния проблем: преграя ми, и то доста яко направо ми изгасна в движение.Закарах го в сервиз и му смениха гарнитурата на главата, а нея шлайфаха.
    До тук добре казаха ОК ела да го вземеш и к`во стана.Когато са го запалили за проба се оказало, че когато е студен всичко е ок, но когато загрее се появявал проблема почвал да грее или нещо подобно, и ми казаха, че най-вероятно е спукана главата.
    Относно изложеното до тук имам следните въпроси?
    1.Каде да отида за второ мнение?
    2.Ако е главата подлежи ли на ремонт?
    3.Ако не колко струва нова или втора употреба и от каде мога да си намеря?
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-07-09, 20:12. Причина: п.п.

До: Прегряло Диско 1

Според мен грешна диагноза. После са съсипали мотора. Дано да не са ти познати. Тия мотори не прегряват току-така. Пробвай първо в Трейд кар, после в Дарукар. Може и в МПФ, ама там предполагам знаеш, че е много по-скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      ........., ама там предполагам знаеш, че е много по-скъпо.
      Анатема!!!

Губи ли течност? Какви са тия предположения от монтьорите? То не им е работа да питат.
      Последно редактирано от Lazar; 29-07-09, 22:44.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul
        Губи ли течност? Какви са тия предположения от монтьорите? То не им е работа да питат.
        Единствено съм доливал масло защото ми го губи предполагам го гори или?
        А и го изхвърля през аспуха защото има пръски масло по задното стъкло и казаха, че е от турбината знам ли?
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-07-09, 20:12.

Коментар

Първоначално публикуван от skobara Преглед на мнение
          Единствено съм доливал масло защото ми го губи предполагам го гори или? а и го изхвърля през аспуха защото има пръски масло по задното стъкло и казаха че е от турбината знам ли?
          Ако е от турбото си свали маркуча от турбото към кулера избърши го и покарай малко,отново го сваляш и ако е омаслен, значи от турбото хвърля масло.

От прегряването може и гумичките на клапаните да са си заминали.

Губи ли вода и дали надува системата, за да е спукана главата?

Премири му компресията да няма запекъл сигмент
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          RR Classic

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EC%E0%F1%EB%EE

Прочети и може да изкочи нещо подобно
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Днес закарах диското в сервиза от точка до точка около 5-6км и като го оставих започна да се опитва да изхвърли налягането от маркучите за водата т.е започна да съска.
              Казаха ми ,че прави няква въздушна възглавница и го почнаха.Сега чакам диагнозата
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-07-09, 20:13.

Коментар

Здравей,
                От опит искам да ти кажа че проблема може би е същия - диското е за глава ! Каза че е прегряло сериозно - това означава може би, че главата не може да се ремонтира. При прегряване се случва да се повреди самия материал(алуминий) до степен да не може да се обработи(шлайфа) и вече не уплътнява с гарнитурата. На мен ми се наложи да си купя нова глава. Алуминия приличаше на грис- халва по структура. Потърси хора които се занимават само с ремонт на глави!
                Теорията и Практиката нямат нищо общо с действителноста !

RR P38
                RR Classic

Коментар

Първоначално публикуван от Barnie Преглед на мнение
                  Здравей,
                  От опит искам да ти кажа че проблема може би е същия - диското е за глава ! Каза че е прегряло сериозно - това означава може би, че главата не може да се ремонтира. При прегряване се случва да се повреди самия материал(алуминий) до степен да не може да се обработи(шлайфа) и вече не уплътнява с гарнитурата. На мен ми се наложи да си купя нова глава. Алуминия приличаше на грис- халва по структура. Потърси хора които се занимават само с ремонт на глави!
                  Колко ти струваше новата глава и от каде я намери?

Коментар

Първоначално публикуван от skobara Преглед на мнение
                    Единствено съм доливал масло защото ми го губи предполагам го гори или? а и го изхвърля през аспуха защото има пръски масло по задното стъкло и казаха че е от турбината знам ли?
                    Колега, не си губи времето и парите с диагностики. Тоя мотор е мъртвец и търси вариант за смяна или основен ремонт.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      ..Тоя мотор е мъртвец...
                      ..вече. Особено ако главата я е натегАл бай Генчо, дето цЕл живот е правИл зилове...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        ..вече. Особено ако главата я е натегАл бай Генчо, дето цЕл живот е правИл зилове...

Може да не е виновен Бай Генчо , ами преди (след) шлайфа е трябвало хубаво да се огледат за пукнатини.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]
                        DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Е, те ако бяха огледали, сега нямаше да им я закара за основен ремонт. Нали и те са "хора" и трЕбЕ да ядат.

Коментар

Може да му е кофти на колегата , ама шЕ требе да си отваря моторчЕто.
                            [SIGPIC][/SIGPIC]
                            DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Абе щом го е прегрял до степен да затегне, представям си какво мазало е вътре. А щом не са му го казали "майсторите", ами са му взели парите за ремонт на главата и са го пуснали по "пързалката", без значение е кой му е затягал главата ....
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X