Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на стъклото на странично Ел. огледало Land Rover Discovery 300Tdi.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Някой да е разглобявал огледало на ЛР?

Става дума за диско 1 или класик, с ел. и подгреватели. Имам 2 броя. Едното със здрава панта, но без огледало, а другото със здраво огледало, но потрошена панта. Не ми е понятно мога ли да ги разделя на 2 елемента и после да ги събера.

Коментар

От: Някой да е разглобявал огледало на ЛР?

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Става дума за диско 1 или класик, с ел. и подгреватели. Имам 2 броя. Едното със здрава панта, но без огледало, а другото със здраво огледало, но потрошена панта. Не ми е понятно мога ли да ги разделя на 2 елемента и после да ги събера.
      Разгледай внимателно това със счупеното стъкло и виж какво е останало в корпуса. По спомен на гърба на огледалото има залепена кръгла пластмаса с четири крачета /щипки/, които при натиск щракат в корпуса. Така, че при внимателно напъване на огледалото би трябвало да се отдели от корпуса. Но НЕ с две отвертки на лост от първи род!!!
      ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
      ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
      0896 846 246

Коментар

От: Някой да е разглобявал огледало на ЛР?

Не знам дали стана ясно. Първо ще трябва да откача здравата панта, там няма огледало за махане и достъп има. Утре ще ги боря пак, но днес уви забравих да ги снимам...
        Реално уж е неразглобяемо и не подлежи на ремонт там, ноо... Щом е сглобено, трябва да може и да се разглоби.

Коментар

Въпрос за странично огледало

Привет фенове на марката.Някой знае ли как се разглобява странично огледало на 300 тд?.Става въпрос не за сваляне от джипа а разглобяване на части.Благодаря.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

От: Въпрос за странично огледало

Ето го твоя отговор
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...E5%E4%E0%EB%EE
            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Благодарско колега.Утре ще го мъча,да видим какво ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                Ето го твоя отговор
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...E5%E4%E0%EB%EE
                Благодаря колега,огледалото вече топли.

Коментар

Разглобяване на основата на страничното огледало Land Rover Discovery 2 Td5

Здравейте. Лявото огледало на Диското ТД5 излиза от основата и не може да заема нормалната му позиция. Някой има ли опит в разглобяването на основата на огледалото. (тази част вън от купето, на която се държи подвижната част на огледалото). Ще бъда благодарен ако някой сподели.

Коментар

От: разглобяване на основата на страничното огледало

Ето нагледно: http://www.youtube.com/watch?v=MpqNYilwv2c
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Не как се сваля цялото огледало, а как се разглобява основата му.

Съобщение от модератор:
                      Моля, напишете си в профила от къде сте.
                      Прочетохте ли това
                      ...ЦЪК
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-04-13, 13:35.

Коментар

Последно редактиран от PETER PETRAKIEV.
                        Пепи, огледалата на 300тди и ТД5 си приличат външно, но конструктивно са различни. В случая (чухме се с Ники по телефона), проблемът е точно, че има счупено огледало на ТД5 и налично здраво от 300тди. Ама май няма как да се направи от двете едно или поне аз не се сещам.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                          Пепи, огледалата на 300тди и ТД5 си приличат външно, но конструктивно са различни. В случая (чухме се с Ники по телефона), проблемът е точно, че има счупено огледало на ТД5 и налично здраво от 300тди. Ама май няма как да се направи от двете едно или поне аз не се сещам.
                          По същия начин, пак е с адаптор.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image 55.jpg
Прегледи:1
Размер:63.4 КБ
ID:5470562
                          Land Rover Discovery:
                          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: Смяна на стъклото на странично Ел. огледало Land Rover Discovery 300Tdi.

Аз от тая схема и другата на предната страница не мога да се ориентирам... Конретното огледало е счупено някъде при "пантата" (не съм го видял "на живо"). Т.е. търси се начин да се присади ограденото с пунктира от 300тди към триъгълника от ТД5. Напълно вероятно е да е възможно, че и даже това в пунктира да е еднакво и при двете, но от рисунките не се вижда всичко. Триъгълника и закрепването му са категорично различни.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                              Аз от тая схема и другата на предната страница не мога да се ориентирам... Конретното огледало е счупено някъде при "пантата" (не съм го видял "на живо"). Т.е. търси се начин да се присади ограденото с пунктира от 300тди към триъгълника от ТД5. Напълно вероятно е да е възможно, че и даже това в пунктира да е еднакво и при двете, но от рисунките не се вижда всичко. Триъгълника и закрепването му са категорично различни.
                              Така де, свалете стъклото внимателно от адаптора, после механизма с двете моторчета, и ще видите как е монтажа.
                              По спомен мисля, че имаше зегерка и пружина.
                              Ако правите тази "гимнастика", правете снимки.
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от PETER PETRAKIEV Преглед на мнение
                                Така де, свалете стъклото внимателно от адаптора, после механизма с двете моторчета, и ще видите как е монтажа.
                                По спомен мисля, че имаше зегерка и пружина.
                                Ако правите тази "гимнастика", правете снимки.
                                Ако Ники дойде да го борим заедно, ще го снимам, ОК (ма е далече - на цял километър по права линия и на 3 по пътя). Аз преди малко привърших борбата с моя кардан и съм изтощен, но доволен. Ама не съм снимал, че фотоапарата няма нужда от гресиране ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X