Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реглаж на клапани на Диско1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Реглаж на клапани на Диско1

Първоначално публикуван от beljata Преглед на мнение
    А карам го още така, както ги регулирах клапаните! За сега няма да бутам нищо,че е добре така! Малко по силно трака, ама и кастофона е силен и тоЙ.

Изреченията започват с главни букви, Моля.
    И при мен са регулирани така без капачките , ходих в Дарукар - не бяха чували за такова нещо, в МП само с доставка , нямат ги налични . (4.ХХлв едната).

Та и аз изчаквам за момента ...

Коментар

Случайно дочух в М.Пф., че тази работа се прави на 40 000км. така ли е или съм чул нещо друго?
      И още 1 въпрос - възможно ли е разцентроването на тая работа да се отразява на запалването - в смисъл да е затруднено запалвнането - при завъртане сякаш някой/някои цилиндри не искат да запалят и трябва да се повърти повечко /1-3сек/?

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
        Случайно дочух в М.Пф., че тази работа се прави на 40 000км. така ли е или съм чул нещо друго?
        И още 1 въпрос - възможно ли е разцентроването на тая работа да се отразява на запалването - в смисъл да е затруднено запалвнането - при завъртане сякаш някой/някои цилиндри не искат да запалят и трябва да се повърти повечко /1-3сек/?
        Не.
        То ако е от клапани, луфта трябва да ти 2-3 мм, че да има такъв ефект ... Ама в този случай мотора ще тропа като парен чук.
        Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
          Не.
          То ако е от клапани, луфта трябва да ти 2-3 мм, че да има такъв ефект ... Ама в този случай мотора ще тропа като парен чук.
          Благодаря, Радо! Оказа се, че всички подгревни свещи са тотал щета. Но реглажа ще се погледне. Може пък и да има нужда.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
            Благодаря, Радо! Оказа се, че всички подгревни свещи са тотал щета. Но реглажа ще се погледне. Може пък и да има нужда.
            На това време би трябвало да палиш и без тях от раз.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Аз чак на третата зима разбрах че съм без свещи и то по случайност. Не е заради паленето.
              Просто си чоплех по скитника, и реших да ги премеря. В началото си мислех че нещо бъркам, ама йок. Нито една здрава.
              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009

Коментар

Аз миналата година на -17 градуса запалих без нито една свещ (незнаех че са заминали), но веднага ги смених, иначе горко му на двигателя.
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Забелязал съм, че и 1 да не работи, 300tdi пали така, сякаш само 1 работи. Или може би има друга врътка - умни дюзи, датчици... Жичкаджийски извращения. Кой го знае...

Коментар

Не се занимавайте с тия свещи.
                    И 200 и 300 ТДИ въобще не ги интересува дали ги има и въобще работят ли.
                    Ония с повечето електроника да му мислят за свещите. Там не знам как стои въпроса.
                    Някой да каже как се държи TD5 без свщи при -15.

Коментар

За 6-7 месеца (около 10х.км) почнаха пак да чукат клапаните.
                      Снощи отворих капака и намерих луфтове над 0.5мм.
                      Дали от недобро затягане или има друга причина
                      Калпачетата са нови, може и да са се поизносили малко, но чак толкова... Когато ги сменях, старите бяха без дъна, само тръбички на края на клапана

Коментар

От: До: Реглаж на клапани на Диско1

Направих си реглаж. Само дето тоя преди мен е действал на принципа "След мен потоп". На капака нали има три болта и под тях три шайби, еми при мен е една. Направих всичко по начина на Радослав Райчев(Благодаря за консултацията). Ето и начлните луфтуве на клапаните 1-0,60;2-0,50;3-0,60;4-0,80;5-0,70;6-0,70;7-0,60;8-0,60(мм).
                        <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

От: Реглаж на клапани на Диско1

Да добавя едно клипче, малко нагледно как изглежат нещата
                          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Регулиране клапани на Диско1 300ТД

Имам молба по заглавието на темата. Колко е луфта на клапаните и има ли описана процедура при регулиране.
                            От английски нищо не отбирам .

Коментар

От: Регулиране клапани на Диско1 300ТД

0.20mm на студен двигател, до колкото намирам по форумите. Регулират се като на всеки друг двигател - особености в процедурите на ангйлиски, дето четох, не видях - шпилки(болтчета без глава) и контра гайки. Контра гайките са затягат с 16Nm, макар че аз поне на други автомобили никога не съм го правил с динамометричен ключ.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Регулиране клапани на Диско1 300ТД

https://www.youtube.com/watch?v=hAnP...4BE1B4B3368450
                                Е на английски е но поне ще видиш как се прави. На 0.2 мм са.
                                Land Rover Discovery
                                Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X