Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми, джанти за Land Rover Freelander какви ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нестандартен размер гуми за Фрилендър1

Мерси колега но все пак като ги сметна тия размери в милиметри или сантиметри да ги броя?
    Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Първоначално публикуван от madcop Преглед на мнение
      Мерси колега но все пак като ги сметна тия размери в милиметри или сантиметри да ги броя?
      в инчове е това 31/10.5/15

а един инч е равен на 2.54 см или 25.4 мм, както ти е написано по-горе.

силно се съмнявам да такива гуми да влязат на фрилендърчето....

и друг път се разравяй из форума, не е толкова страшно!

Коментар

ъъъ .... едното е 10 пъти по-малко от другото ...

има 2 системи за показване размерите на гумите - едната е познатата ти метрична: примерно 230/50/15 (ширина на гума в мм/височина на борда в проценти от ширината/диаметър на джантата в инчове и 'американската' 31/10.5/15 (диаметър на гумата в инчове/ширина на гумата в инчове/ диаметър на джантата в инчове)

и да знаеш, че гугъл е твой пръв приятел - а и на почти всеки сайт за гуми има секция с обяснения на термините (дори и българските)

лек ден
        Последно редактирано от damyan_rm; 07-01-09, 14:56. Причина: правопис
        LR Disco II, Td5

Коментар

Мерси колега, ами рових но явно не както трябва, благодаря за разяснението

Коментар

znachi lichno az za moq Фрилендър1 sam s gumi razmer 215/65/16 tvoite dali sa 15 ki ili sa 16????

Превод:

Значи, лично аз, за моя Фрилендър 1 съм с гуми размер 215/65/16. Твоите дали 15-ки или са 16-ки?
            Последно редактирано от Lazar; 07-01-09, 21:33. Причина: превод

Коментар

Ама, че перверзен пост...
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Ми колега 15 ки са и сега като гледам гумите с които съм а именно 215/1000/15 отговарят на 215/75/15. Сега се чудя ако вдигна още машината с едниэ 215/80/15 дали ще е удачно А попринцип гледах едни гуми кумхо в сайта на Падок и те бяха 31/1050/15 и са на цена 55лири, което е смешно за джипова гума и понеже имам роднина в Манчестър и си идва през месец с един ван ще ми ги достави без пари. Та конкретното питане е за този размер и да поясня че в гугъл НЯМА НИЩО, АМА НИЩО по въпроса. Освен това звънях на няколко гумаджии мои познати и всички вдигаха рамене, а единия е управител на Радиал и си разбира от работата. Благодаря на всички колеги за поясненията. Между другото се чудя ако поръчаме примерно трима или четирима колеги обща пратка по четири гуми дали няма да има някакво намаление за количества от англичаните

Коментар

Ми колега 15 ки са и сега като гледам гумите с които съм а именно 215/1000/15 отговарят на 215/75/15. Сега се чудя ако вдигна още машината с едниэ 215/80/15 дали ще е удачно А попринцип гледах едни гуми кумхо в сайта на Падок и те бяха 31/1050/15 и са на цена 55лири, което е смешно за джипова гума и понеже имам роднина в Манчестър и си идва през месец с един ван ще ми ги достави без пари. Та конкретното питане е за този размер и да поясня че в гугъл НЯМА НИЩО, АМА НИЩО по въпроса. Освен това звънях на няколко гумаджии мои познати и всички вдигаха рамене, а единия е управител на Радиал и си разбира от работата. Благодаря на всички колеги за поясненията. Между другото се чудя ако поръчаме примерно трима или четирима колеги обща пратка по четири гуми дали няма да има някакво намаление за количества от англичаните

ти бъзикаш ли се с нас? или наистина не знаеш какво е инч, макар че сто човека ти го написахме

и стига с това 31/1050/15 поне трябва да си разбрал досега, че е 31/10.5/15

ето ти последен линк от мен

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    ти бъзикаш ли се с нас? или наистина не знаеш какво е инч, макар че сто човека ти го написахме

и стига с това 31/1050/15 поне трябва да си разбрал досега, че е 31/10.5/15

ето ти последен линк от мен
                    ти изнерви ли се или ....
                    Three witches watch three Swatch watches.
                    Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Е аз "тъпака" все пак си мисля че не е срамота да не знаеш, а е срамота да не питаш. Сигурен съм че не съм толкова компетентен колкото някои от вас, но тъй като става въпрос за покупка по интернет исках да съм максимално уверен в информацията. Благодаря все пак за поясненията, мисля че въпроса се изчерпи и е време за катинар.

Коментар

Ето един линк и от мен:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EE%E1%F3%E5%EC
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

До: Въпроси относно гумите за Фрилендър

Момчета пак съм аз с моите гуми. Мисля, че въпроса ми сега и евентуалните отговори ще са доста полезни за много собственици на Фрилендъри. Ясно е, че колата не трябва да се "претоварва" и че не е за офроуд. Искам обаче да ми каже някой слагай ли е по-агресивни гуми на Фрий. Мисълта ми е следната - да си сложа да речем едни Кобри (би трябвало да има 215/65/16/). Предимства според мен. Карат поне по 2 години/аз не карам много/ според мои приятели, които ползват. Стават за асфалт, както и за кал/иначе с други гуми в кал не тряя да се стъпва/, за сняг ясно, че май ще трябва други или много внимателно с Кобрите. Също така самия вид и стойка на колата са други, а цените са супер. Всички гуми, с които съм карал до сега Фрийто са със съвсем нормален грайфер, по-скоро като на лека кола. Може да препоръчате и нещо подобно с по-голям грайфер. Искам да кажа, че ще карам 80 - 90 процента та на пътя, така че ще има ли много недостатъци с подобни гуми.

Така че в заключение - мислите ли, че ако сложа Кобри или нещо подобно с голям грайфер на Фрийто, като спазя оригиналния размер 215 на 65 на 16 ще натоваря много колата/окачване, раздатка, диф и т.н./ или би било ОК. Разбира се дори с такива гуми няма да си правя илюзии да ходя много в калта.
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Явно или никой не е карал Фрий с гуми с по-голям грайфер или е било катастрофа или пък въобще не му се споделя.

Коментар

Tака е то, нас със "паркетниците" не ни смятат за хора
                              Аз също съм изправен пред дилема:идва топлото/ама не Вальо/ и трябва да се купуват галоши...До сега Фрия е със отлични, нови зимни Мишлен 4х4 195/80/15, но сега....не зная какво да избера
                              Колебая се за това http://www.avtogumi.com/bg/tires/tir...hp?model_id=28
                              Основно ползвам колата по асфалт, но ще има и леки оффзабежки:пикници, плажове, до които се стига по черен път, ей такива...
                              Съвет от някой по-сведущ?
                              Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

Коментар

Е за тия ако са твоя размер мисля, че няма да имаш проблеми. Аз също имам летни Good Year Вранглер ако не се лъжа. Мисълта ми беше за асфалт и черен път/може би малко кал/ дали може да взема нещо с по-агресивен грайфер/Кобри, Гудрич АТ и т.н. разбира се в моя размер, не по-големи/, щото хем става яка колата, хем ги карат по 3 години такива гуми. Мисълта ми е да поясня дали на асфалт при скорост 100-120 км ще имам проблем с такива гуми, относно много по-висок разход и натоварване на скорости, раздатка и т.н.

НЕ НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА СРЕЩУ ПАРКЕТНИЦИТЕ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X