Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rovеr Discovery1 200Tdi прегрява.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз пак ще си бая за радиатора. Моя също го промиваха, аз го чистих (отвътре нищо не излезе - само чиста течност), после го демонтирах и го занесох на радиаторен майстор. Той го тества и каза, че нищо му няма. И накрая си викам - абе, я дай да сменя радиатора - само той не е сменен. Купих си нов (арабите ми продаваха 2ръка за 50 лева по-евтино от новия...)
    Аааа сещам се как пробвах радиатора дали е читав
    Като ти загрее довре двигателя, опипай добре радиатора( как ще бръкнеш не знам) и виж равномерно ли е загрят. Ако горната част (премерно) е по-топла от долната или обратно, значи има запушване някъде по тръбичките. И радитора ти работи с капацитет 1/4, 1/2 или там каквато част отнего е запушена.
    Другото, което можеш да провериш - пак на загрят двигател е дали входящия маркуч от водната помпа е топъл(доста топъл). Това пък ще ти покаже термостата дали се отваря.
    Успех
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Първоначално публикуван от moiseev
      Първоначално публикуван от Ato
      И аз имах подобен проблем, но с Тракер. Около година се опитвах да разбера откъде прегрявя. На мен ми прегряваше на магистрала над 70-75, но и в трафик. Смених му виското, термостата, антифриза и каквото ми дойде на акъла. Като не помогна, почнах да ходя по майстори. Те пък нищо не помогнаха (само дето ми изпосмениха ненужно сума ти неща, пък и основен ремонт на двиг искаха да правят ).
      Проблема се оказа в радиатора. Понеже му сменях антифриза на 6-8 месеца и доливах вода - от чешмата. А там, дето живеех , беше доста варовита. И въпреки, че на 3 пъти му слагах разни прахчета в антифриза нищо не помогна.
      Та пробвай радиатора преди да се впускаш в по-сериозни ремонти
      Ами едно от нещата които твърдят че са направили Дару Кар е промивка на радиатора. С пароструйка отвън и отвътре с някакви химикали. Нека да систематизирам
      1. Пароструйка отвън и проверка на виското (то е на една година)
      2. Шлайф на главата и смяна на гарнитура
      3. Смяна на водна помпа, и заваряне на някаква ос там за да не преплъзва.
      4. Промивка на радиатора отвътре и смяна на термостатите

Те туй знам че са му правили. И хал хабер си нямам какво да му правя още. Разказват ми приказка за някаква пукнатина дето се отваряла при високо налягане и температура
      Ако са направили всичко това, и пак загрява, май ще е най добре да го продаваш. Но отдруга страна ето и още една идея.
      Дали наистина са направили това което казват или само са те таксували за тях, без да ги направят?
      CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
      http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
      http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Абе хора, ... що не четете ....

Дизела грее от голямо предварение ..... и от бедност !!!
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™
          Абе хора, ... що не четете ....

Дизела грее от голямо предварение ..... и от бедност !!!
          За изпреварването съм съгласен. Но за бедна смес при дизелов двигател...той е с качествено регулиране (бензиновия е с количествено) и на всички режими работи с бедна смес, доколкото понятието смес може да има смисъл при такъв тип горивен процес. Най-бедна е сместа на празен ход и до 100% товар нараства по някакъв закон и на практика при най-бедната смес двигателя е термично най-разтоварен и обратно. С други думи “бедност” при дизелов ДВГ означава малко натоварване и не може да причини прегряване.

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист
            дизелов двигател...той е с качествено регулиране (бензиновия е с количествено)
            Не беше ли обратното?!?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
              Първоначално публикуван от Двигателист
              дизелов двигател...той е с качествено регулиране (бензиновия е с количествено)
              Не беше ли обратното?!?
              Не. При дизеловият натоварването е функция именно на качеството, което се определя от цикловата порция за дадения режим. При бензиновият променяме количеството прясно работно в-во псредством дроселна клапа или подобни нови авангардни методи (ход на клапан).

Коментар

На мен днес също на Витиня започна да ми грее (става въпрос за Диско 300TDI).И аз също първо спрях климатика,и отпуснах докато температурата се нормализира.По-късно на един дълъг баир пак започна да грее и останових че гадния климатик духа студено без да съм го включвал.Веднага спрях и отворих капака и видях че компресора върти- ту зацепва ту спира.Изключих му буксата и повече не ми загря на нито един баир.Предполагам че там на ролката има някакво виско което се е прецакало и товари мотора.Във всички случаи е странно.

П.С. Изпуках от жега
                M.P.

Коментар

А пък мойто Чероки, като е топло загрява като седи на място ( а уж е с водно охлаждане )! Като му пуснеш климатика и се оправя! Имате ли идея, защо тъй загрява
                  RB Patrol Team

Коментар

Чико не знам за Диското ама на ГрандЧерокито парното като духа през предното стъкло прави същото. Дори да е настроено на топло компресора на климатика се включва и изключва постоянно. Това е така за да изсушава въздуха и да не се изпотява стъклото.

Коментар

Абе не беше сложен на стъкла мръсника и пак си правеше каквото си иска и отделно от това от духалките излизаше нещо бело като пушек ама не смърдеше
                      M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев
                        А пък мойто Чероки, като е топло загрява като седи на място ( а уж е с водно охлаждане )! Като му пуснеш климатика и се оправя! Имате ли идея, защо тъй загрява
                        Ако си с виско значи е за смяна. А като пуснеш климата се включва ел. перка и тя охлажда и водния радиатор.
                        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Chico
                          На мен днес също на Витиня започна да ми грее (става въпрос за Диско 300TDI).И аз също първо спрях климатика,и отпуснах докато температурата се нормализира.По-късно на един дълъг баир пак започна да грее и останових че гадния климатик духа студено без да съм го включвал.Веднага спрях и отворих капака и видях че компресора върти- ту зацепва ту спира.Изключих му буксата и повече не ми загря на нито един баир.Предполагам че там на ролката има някакво виско което се е прецакало и товари мотора.Във всички случаи е странно.

П.С. Изпуках от жега
                          Залепнало ти е релето което включва компресора и се командва от бутона в купето.

Коментар

Това бялото, дето излизало ... са водни кристали .....
                            Което ще рече .... имаш много малко фреон в системата ..... от там климата е влязла в нискотемпературен режим ......

А другото Yordan Kolev го е обяснил ...
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
                              Ако си с виско значи е за смяна. А като пуснеш климата се включва ел. перка и тя охлажда и водния радиатор.
                              Виското работи! Със Савата бутахме разни ми ти глупости, а перката даже не се замисли ! Други предположения имате ли
                              RB Patrol Team

Коментар

Нещо не схващам какво точно искаш да кажеш. Би ли обяснил малко по технически.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X