Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rovеr Discovery1 200Tdi прегрява.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

само да отбележа /от книжката на колата/ "допустимия" разход на масло за старото Фиат Пунто ГТ /турбо 1.4л 136кс/ е до 1л/1000км, ако е по-висок се нуждае от ремонт

а ти за 1л на 5000км се оплакваш
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, аз се оплаквам че прегрява, разода на масло слабо ме безпокои да му мислиат тези зад мен когато тръгвам на кръстовише и бързам, те следват орентиране през буреносен облък...но виж греенето това е проблем

Коментар

Първоначално публикуван от moiseev
        да му мислиат тези зад мен когато тръгвам на кръстовише и бързам, те следват орентиране през буреносен облък...
        облакът черен ли е или синкав?

има един чалъм за намаляване на челния при старт - даваш газ, връщаш малко педала и пак даваш газ /така даваш малко време на турбото да нагнети иначе ако настъпиш до долу и задържиш, сместа се преобогатява и пушекът е наистина черен/
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Помогнете ако можете на момчето, каде да му обезглавят диското?
          Аз го разочаровах, в охладителната система има голямо количество СО2
          LZ1HKW
          Реглаж на преден и заден мост
          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

4-500 лв май излизаше ремонта
            утре ще проверя ама най добре е да си купи оригинална гарнитура
            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

А някой може ли да ме орентира колко време е нормално да протече теакъв ремонт и колко горе-долу ще струва, защото аз я оставих преди седмица в ДаруКар казаха ми че главата е крива, ремонтираха я и сега ми предстои плащане , та искам да се орентирам за порядъка

Коментар

от ЛендРовър Англия дават от 5.5 до 6 часа за процедурата демонтаж-монтаж на цилиндрова глава на този двигател.Горе-долу и това време се таксува в сервиза. При извънредни случаи може да се дописва допълнително време, в случаите когато възникне някакъв проблем- скъса се някой болт, нещо се закучи и така на татък.
                Времето необходимо на монтьора за тази процедура е близко до това което се дава по норматив, но ако се вложи повече старание, то се увеличава (това не значи че ще ти го таксуват).
                Необходимо е и време за което главата се подготвя за шлайфане, транспортирането и до шлайфбазата и връщането и, както и времето за подготовка за монтаж. (тези времена също не се таксуват), заплаща се само шлайфането, което е според ценоразписа на шлайфбазата (20-50лв)
                При добра организация на труда, автомобилът може да стане за 1 работен ден, като монтьора няма да работи само по него , а и по други автомобили.
                Но горното е според организацията на монтьора, съвсем друго е организацията на приемчика. Така че колата може да стане и за 2 дена, може и за 4, може и за 1 седмица- зависи от графика на приемчика и това колко коли има записани преди теб. (и кой колко бърза)
                Да се върнем на поставения въпрос-колко може да струва ремонта?
                6ч х 50лв/ч = 300лв
                гарнитура на главата + други уплътнители = 200лв
                шлайфане = 50лв
                антифриз = 5 х 6лв =30лв (може и повече, зависи какъв е антифриза)
                масло 7л х 12лв = 84лв
                филтър маслен =15лв
                *дифтунга за пробката на картера = 2лв (*аз ги сменям, но други по рядко)
                Общо: = 681лв с вкл. ДДС
                За да си подготвен отиди със 700-800лв, а за по сигурно им се обади освен ако нямаш уговорка с Тони или Росен да ти звъннат и да ти кажат колко струва ремонта и в колко часа да отидеш да си вземеш колата.
                Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

оп, мен същото ми излезе 300 лв, но разбира се не и в Дару

Коментар

ама утре пиши колко ти е излязло, защото мойте сени са едно към гьотора-не знам колко е час труд в дару, а и надувам цифрите за да те подготвя "психически"

Коментар

1047 лв. Толкова ми каза Росен от Дару, но ми каза да изчакам малко с плащането защото след цялата процедура (една седмица...да им имам организацията) ефекта върху загряването на двигателя е нулев, Джипката все още грее като пренишка печка, че и повече. На границата на нервите си съм вече, а ловния сезон наближава. След като видя подробно фактурата, ще ти осъвременя тарифите, Асене, иначе ти благодаря за разясненията много ми бяха полезни

Коментар

Уфф... Като ги чета тези цени и ми тръгват киселини. А пък ако се окаже и че е трябвало просто да се настрои момента на впръскване и да се проверят дюзите става весело. Естествено не ми се вярва да е толкова лесно, онези хора там не са хванати от гората, ма знае ли човек?!...

Коментар

Много моля някой да ми каже какво поведение да следвам в тази ситуация. Та значи ние ти сменихме гарнитурата, изшлайфахме ти главата, сменихме водната помпа и термостатите, нищо не стана ефект върху проблема никакъв ама дай сега едни хиляда лева....туй нормално ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от moiseev
                            Много моля някой да ми каже какво поведение да следвам в тази ситуация. Та значи ние ти сменихме гарнитурата, изшлайфахме ти главата, сменихме водната помпа и термостатите, нищо не стана ефект върху проблема никакъв ама дай сега едни хиляда лева....туй нормално ли е?

Моето скромно мнение: Ти си отишъл там за оправяне на конкретен проблем, а не за да ти шлайфат главата. Те могат да искат да ти сменят и гумите и да ти пребоядисат купето.... По принцип затова на запад има организации за защита на потребителите. Тук също ги има, не знам доколко работят, но може би не е зле да отидеш при шефа н въпросния сервиз и учтиво да му обясниш, че така няма да се разберете.

Коментар

И аз имах подобен проблем, но с Тракер. Около година се опитвах да разбера откъде прегрявя. На мен ми прегряваше на магистрала над 70-75, но и в трафик. Смених му виското, термостата, антифриза и каквото ми дойде на акъла. Като не помогна, почнах да ходя по майстори. Те пък нищо не помогнаха (само дето ми изпосмениха ненужно сума ти неща, пък и основен ремонт на двиг искаха да правят ).
                              Проблема се оказа в радиатора. Понеже му сменях антифриза на 6-8 месеца и доливах вода - от чешмата. А там, дето живеех , беше доста варовита. И въпреки, че на 3 пъти му слагах разни прахчета в антифриза нищо не помогна.
                              Та пробвай радиатора преди да се впускаш в по-сериозни ремонти
                              Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ato
                                И аз имах подобен проблем, но с Тракер. Около година се опитвах да разбера откъде прегрявя. На мен ми прегряваше на магистрала над 70-75, но и в трафик. Смених му виското, термостата, антифриза и каквото ми дойде на акъла. Като не помогна, почнах да ходя по майстори. Те пък нищо не помогнаха (само дето ми изпосмениха ненужно сума ти неща, пък и основен ремонт на двиг искаха да правят ).
                                Проблема се оказа в радиатора. Понеже му сменях антифриза на 6-8 месеца и доливах вода - от чешмата. А там, дето живеех , беше доста варовита. И въпреки, че на 3 пъти му слагах разни прахчета в антифриза нищо не помогна.
                                Та пробвай радиатора преди да се впускаш в по-сериозни ремонти
                                Ами едно от нещата които твърдят че са направили Дару Кар е промивка на радиатора. С пароструйка отвън и отвътре с някакви химикали. Нека да систематизирам
                                1. Пароструйка отвън и проверка на виското (то е на една година)
                                2. Шлайф на главата и смяна на гарнитура
                                3. Смяна на водна помпа, и заваряне на някаква ос там за да не преплъзва.
                                4. Промивка на радиатора отвътре и смяна на термостатите

Те туй знам че са му правили. И хал хабер си нямам какво да му правя още. Разказват ми приказка за някаква пукнатина дето се отваряла при високо налягане и температура

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X