Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз с Диско 1 като първи джип- въпроси и чуденки от начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И аз с Диско 1 като първи джип- въпроси и чуденки от начинаещ

Сферите се рециклираха някъде но забравих къде. Като цяло се полират да се загладят и се топят във вана със разтопено забравих какво и после са като нови. Обаче не помня това дали го имаш в тема някъде или съм го научил от някой майстор като сменях моята сфера. Но 99% сме писали нещо някъде за рециклирането им...

Коментар

Нема абсолютно никакъв смисъл, новите(тъмните) са доста по-здрави.

Коментар

Аз точно тъмна сложих и съм доволен. Обаче тя по спомен беше 250 кинта. От падок незнам колко е но странспорта сигурно няма да е малко... Та ако рециклирането стане в рамките на 50тина лева си струва. Ако обаче може да се купи нова за 150, няма никакъв смисъл.

Коментар

свиди ми да дам пари точно за сфери, да беше за нещо друго как да е, ама да дам 500 лв за сфери и после да не усетя никаква разлика, по - добре да доливам масло/грес.

п.п. греста задължително ли трябва да е от тази полутечната? някой ми беше казал за нещо между масло и грес, още по - гъсто от ЕР 90 - мисля че се казваше Grinol
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
            ...да дам 500 лв за сфери и после да не усетя никаква разлика...
            Не ги сменяй, ама имаш ли идея след време каква разлика ще усетиш? Ако искаш, мога да ти кажа.

Една нова сфера от UK илиза към 170лв

Коментар

знам, прав си, ще ги сменя ама малко по - нататък, сега временно с грес
              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Колкото по-кротко караш и избягваш дупките, толкова по-дълго ще издържи. Както и ако проверяваш нивото на смазката и доливаш.
                Иначе в един момент се разрушава шенкелен лагер. След което каретата започват да работят под вертикален ъгъл, в следствие на което започват да опират в пиновете(върху които са лагерите). Като изкарат известно време така, карето задира в пина и чупиш или каре, или полуоска, или диф, в зависимост от състоянието на последните...Междувременно ще ти стане трудно завиването, от което пък се товари кормилната кутия и хидравличната помпа. Докато в един неприятен момент нещо ще изщрака и тогава се надявай да не се движиш с висока скорост...

Коментар

хм, въобще не са за подценяване тия сфери значи, имай в предвид, че миналия ден като наливахме маслото нямаше грам налично, не се знае колко време е карано така, но засега не се чуват никави шумове от карета и подобни, почвам всяка седмица да следя нивото и да доливам (ако не е късно вече)
                  Discovery I, 300 TDI

Коментар

Аз сменях каре реално, та покрай него и сферата. Карето се чуваше на баир при навиване на пълен волан. Понякога и на равно, но по-трудно. Чува се като щракане. Все пак трябва някакво усилие освен да завиваш сякаш, поне в по-ранна фаза. Като цяло тези карета са бая здрави. Все пак доливай и наглеждай и при 1-ва възможност, сменяй сферите

Коментар

някой знае ли от какъв материал са изработени тия пусти сфери?
                      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X