Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз с Диско 1 като първи джип- въпроси и чуденки от начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И аз с Диско 1 като първи джип- въпроси и чуденки от начинаещ

Вече му смених маслата по трансмисията, напълниха ми и сферите отпред. Към 11 литра масло отиде, ама като съм се качил на такова животно така ще е.
    Седиментния филтър не ми е обслужен, може би ще послушам колегата който го е отвъртял отгоре, или ще се прави нова пробка, ама това след празниците.
    За вървежа си иска натискане, вчера вдигнах 120 и интересното беше че в областта 2000-2500 оборота шума от двигетуля беше по - висок, докато към 3000 ръмженето е по - поносимо. Явно си иска каране, а може би немеца не го напъвал и турбото му се е позадръстило.
    Сега мисля да сменя трите ремъка, пистовия изглежда добре, този на климатика е напукан, ангренажния не се вижда (по сервизна книжка е сменен на 72 000 км). Ще помоля знаещите да ми кажат освен трите ремъка още колко ролки трябва да се сменят, горе - долу колко камъка излиза процедурата и колегите от Пловдив да посочат читав сервиз. Засега съм се насочил към Тех - Ко.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-04-09, 09:24.
    Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Какво сложи на сферите, и колко литра хвана, на мен ми предстои да ги пълня и ми казаха за някакво масло Grinol, нещо средно между масло и грес (семерингите ми изпускат и няма как да сложа чисто масло тъй като ще изтече)
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-04-09, 23:02.
      Discovery I, 300 TDI

Коментар

На сферите се слага същото каквото и на раздатката. Аз сложих Castrol TAF - X (към 30 лв. литъра с отстъпка). По книга на всяка сфера влиза по 0,35 литра. Пробките били на криво място, ама моя майстор се е оправил. Доколкото знам грес не трябва да се слага.
        Сега волана се върти по - леко.
        Ако искаш да видиш всички спецификации на Castrol влез на www.castrol.de има търсачка по марки и модели автомобили заедно с количествата и периода на проверка и смяна.
        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

разбирам че трябва да е същото като на раздатката, ама то ще изтече, докато това Nigrol било подобно на EP 90, гъсто масло
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Ako всичко е направено добре няма да изтече, примерно Лазар май кара с масло в сверите. Аз предпочитам да слагам грес и диференциално масло 50/50. Успех.

.... ето я темата ЦЪК
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-04-09, 11:35. Причина: допълнение

Коментар

Скоро си смених гарнитурата на сферата(с благодарности към Лазар) и налях масло. Не тече и всичко е наред, с едно уточнение - сега прокапа от семеринга на датчика на ABS-а. В ремонтния комплект от падок имаше и "кесия" с полутечна грес. Аз за сега не съм я сложил, но явно я препоръчват за сферите. Съветът на Правилния човек беше, че маслото се източва по-лесно при нужда. А семеринга трябва да се смени - щом пуска масло, значи влиза вода вътре, поне аз така си го обяснявам.

Коментар

Първоначално публикуван от начинаещ Преглед на мнение
                На сферите се слага същото каквото и на раздатката. Аз сложих Castrol TAF - X (към 30 лв. литъра с отстъпка). По книга на всяка сфера влиза по 0,35 литра. Пробките били на криво място, ама моя майстор се е оправил. Доколкото знам грес не трябва да се слага.
                Сега волана се върти по - леко.
                Ако искаш да видиш всички спецификации на Castrol влез на www.castrol.de има търсачка по марки и модели автомобили заедно с количествата и периода на проверка и смяна.
                Начинаещ - кой ти каза че на сферите се слага същото като на раздатката. Това ако ми го покажеш в кое ръководство го пише имаш каса бира от мен - съвсем сериозно.
                Течността, която се слага и се препоръчва от Land Rover е нещо средно между грес и масло - с такъв вискозитет.
                Това, че някой е казал че сферите се пълнят с масло или това че Лазар кара с масло - няма общо с официално предписаната смазка за сферите.

Имай в предвид, че слагането на масло в сферите предполага много по-честа проверка на нивото, което за Лазар не е проблем, защото той като остане без работа и ходи да си разглобява джипо за удоволствие.
                Аз може да карам с нафта в сферите, но това не значи че е правилно.
                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                  ...Течността, която се слага и се препоръчва от Land Rover е нещо средно между грес и масло - с такъв вискозитет.
                  .
                  Добре де, тази грес подлежи ли на проверка на нивото през пробката на сферата в средата, дали ще тече и как да разбера има ли грес вътре или всичко е тиня, без да разглобявам? Семеринга беше крив като го извадих, но аз налях масло преди това и така разбрах, че тече. Иначе можеше да го карам така, докато го съсипя с греста. Затова питам дали има начин, лесен, за проверка

Коментар

аз днес долях масло на моите сфери, бяха останали без грам масло, проблема е, че и двете сфери са ми заминали и трябва да ги сменям
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Начинаещ - кой ти каза че на сферите се слага същото като на раздатката. Това ако ми го покажеш в кое ръководство го пише имаш каса бира от мен - съвсем сериозно.
                      Течността, която се слага и се препоръчва от Land Rover е нещо средно между грес и масло - с такъв вискозитет.
                      Това, че някой е казал че сферите се пълнят с масло или това че Лазар кара с масло - няма общо с официално предписаната смазка за сферите.

Имай в предвид, че слагането на масло в сферите предполага много по-честа проверка на нивото, което за Лазар не е проблем, защото той като остане без работа и ходи да си разглобява джипо за удоволствие.
                      Аз може да карам с нафта в сферите, но това не значи че е правилно.
                      Радо,
                      офертата за каса бира само към начинаещия ли е, или важи за всички?

Иначе за останалото си прав - и едното и другото си имат предимствата и недостатъците.
                      A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Станимире, имаш каса бира.
                        Аз си мислех че само тази полутечната грес се слага, дето ми я сложиха на мене . Явно съм бил в заблуда.

Като имаме обща среща ще нося каса бира - ти кажи каква.
                        Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Станимире, имаш каса бира.
                          Аз си мислех че само тази полутечната грес се слага, дето ми я сложиха на мене . Явно съм бил в заблуда.

Като имаме обща среща ще нося каса бира - ти кажи каква.
                          Споко, бирата можем да я изпием за благото на клубата ако държиш
                          Греста наистина е по-добър вариант ако не ти се занимава с проверки на ниво и прочие, но докато не решиш да я източваш, тогава ще ти се иска да е било масло. Аз тази година като си проверих сферите, намерих вътре нещо, дето явно е грес. Ама кога е слагана, каква е, ходи се чуди...

Коментар

днес гледах в един магазин се продаваше добавка за сгъстяване на масло, точно за такива случаи ама забравих на коя фирма, утре ще проверя и ще докладвам
                            Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Nightcrawler Преглед на мнение
                              Радо,
                              офертата за каса бира само към начинаещия ли е, или важи за всички?

Иначе за останалото си прав - и едното и другото си имат предимствата и недостатъците.
                              Айде, започна "възвращаемостта на инвестицията". Две години чака човекът /или три/. И започна да си връща кинтите......... в бири
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                                Айде, започна "възвращаемостта на инвестицията". Две години чака човекът /или три/. И започна да си връща кинтите......... в бири
                                Точно днес си видях темата, която пуснах като си взех Хайнеса... Май беше през '06... Отдавна си е върнало парите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X