Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз с Диско 1 като първи джип- въпроси и чуденки от начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И аз с Диско 1 като първи джип- въпроси и чуденки от начинаещ

Честито! Напред и нагоре!
    На асфалта може и да е тромавичко Диското, но удоволствието е, когато с ниски обороти и мощта на трактор пъплиш по някой баир, който си мислил за непревзимаем.
    Ще се радвам да се срещнем - и аз съм от Пловдив
    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Добре е да се направи диагностика действително дали работи турбото и тогава по сервизи БОШ и т.н.

Стар дизелджия може да каже дали работи или не(съсед или приятел),успех.
      [SIGPIC][/SIGPIC]
      DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Седиментния филтър не съм чистил, прочетох темата ще го направя.
        Оборотите на празен ход според мен са ниски, в документацията пише 720 об/мин но на оборотмера не мога да го засека защото скалата преди 1000 об/мин е неравномерна.
        Не мога да разбера кога се включва турбото, просто го няма онова юнашко дърпане, каквото го имам на леката кола (там е друга бира - VTG) ам все пак трябва да се усеща.
        Всъщност на колко оборота му се включва турбото?
        Все още не съм имал време да го разгледам с най - големи подробности, имам техническо образование, мисля че някои неща мога и сам да диагностицирам.
        Иначе на ниските обороти е като трактор, първата му разходка беше от с. Орехово до х. Персенк на понижаваща вървеше нагоре на 3та - 4та, усещането беше невероятно.
        С колегите от Пловдив ще се видим може би в най - скоро време.
        Инфо за тях комплекта филтри - маслен,въздушен и горивен намерих за 35 лв. - Клийн (италиански) от магазина на Ауто Парс с/у х-л Санкт Петербург.
        Забравих да спомена че го лекувам със сиропче - Кастрол ТДА, мисля че ще му се отрязи добре.
        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Честито и да му се радваш дълго, че е тромаво вярно е, но аз имам същия и го карам със 110 по магистралата и си е доста комфортно и не се усеща никакъв зор на двигателя, и все пак според мен оптималната скорост за такъв джип е 90 км, нали това е "скитник" предназначен за разходки и наслаждаване на природата
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Всички джипки от този калибър и време са тромави! За сметка на това доста сигурни в гората. Там ще видиш, че фактора скорост няма никакво значение. Важното е да се прибереш жив и здрав и по възможност с по-малки поражения! Вярно, че е по спартански, аз щях да си купувам също Диско, но Нисана е доста по комфортен и визуално по впечатляващ /това Лендровърите да не го четат/. Все пак обаче това е доста по-луксозна версия от Defendera, ако може да е оправдание пред жената. Закарай я на някой преход с други джипки, за да види комфорт.
            Иначе, честито със здраве да си я караш и безаварийно.
            Тук колегите ще ти помогнат с всякакви съвети. Все пак тази марка е издигната в култ! За шосе - забрави! За там си има други автомобили и ще ти е малко трудно да пътуваш всеки уикенд на дълги разстояния - комфортно, бързо и икономично. Нали знаеш онази приказка за душата и Рая?
            Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от начинаещ Преглед на мнение
              ..................................
              Не мога да разбера кога се включва турбото, просто го няма онова юнашко дърпане, каквото го имам на леката кола (там е друга бира - VTG) ам все пак трябва да се усеща.
              Всъщност на колко оборота му се включва турбото?
              ..........................................................................
              Честита придобивка колега, да си угаждате дълго и безаварийно време. Аз съм съвсем отскоро с такава махина и в началото и аз се чудех дали не е по-тромава от обичайното, но нистина, както казват и колегите по-горе, Discovery-то просто така си върви. На асвалта си е бая тромаво до 2000 оборота. Тогава трябва да ти развърти турбото и колата тръгва малко по-добре и трябва да се чува един свистящ звук(или може би високочестотно жужене), който показва, че турбото работи. В никакъв случай не го сравнявай с леката кола. Няма как да сравняваш 2000 кг. на 113к.с. със 1500кг. на 150к.с. или нещо от сорта. Но в гората и "еле па" през реката, както е в моя случай, просто няма такъв кеф.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                ............. аз щях да си купувам също Диско, но Нисана е доста по комфортен и визуално по впечатляващ /това Лендровърите да не го четат/.
                Абе аз само тука чета. Какъв е тоя друговерец. Вън на неверниците от храма "Ленд Ровър". Анатема, Анатема, Анатема трижди!!!

Майтап бе, Никта66., Не се връзвй!

Първоначално публикуван от nikita66
                ........... За шосе - забрави! За там си има други автомобили..............D
                Що бе? Днес София-Пловдив-Пазарджик-София си карах със 130-140 безгрижно и малко шумно /с половин тон в каруцата/. То си върви мулето. Даже припка. Отказах се от други бегачки. Требе си антирадар.

И да пусна оферта към новособственика: .......... Стааааааааари Дискавъритаааааа купуааааааааам!!!!.
                Ако ти е тромаво - купувам.
                Ще мина от 200 на 300 и шуссс..... към ТД5.
                Ако не ти се продава, ти пожелавам кръшно каране и рядко сервизиране.
                То Диското си е един фетиш. Понякога мъчителен, но се отплаща / да не се бърка с изплаща/
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Как ги карате тези коли с 140 км. не знам!
                  Хора добре запознати с джипки, категорично твърдят, че Патрол GR е първия опит за SUV автомобил. И наистина е доста комфортен.
                  Ходил съм 3-4 пъти до София, морето, Пампорово и другаде. С тези големи гуми, окачвания и лебедки, не че не може! Просто съвремените автомобили си имат предимства. Пък и разхода е двойно!
                  Никак не ми е комфортно да минавам 3000 оборота. Това да се мъчат добичетата, никак не го одобрявам. Ако нямаш друга кола ще си е къташ. Ако не и тя ще ти бие шута!

ПП. Добре, като сте англичани така ли ще си говорим? Къде отиде доброто старо възпитание?
                  Поканете ме на чаша чай, пък може и да ме съгласите
                  То аз на Сузуки пристанах, ама хайде да не се излагаме!
                  Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

..................
                    Необходими и достатъчни условия са:-Желание и магистрала.

Никак не ми е комфортно да минавам 3000 оборота. Това да се мъчат добичетата, никак не го одобрявам. ..............!
                    Щом са добичета-това им е орисията. А 3000 оборота се правят при запалване.

ПП. Добре, като сте англичани така ли ще си говорим? Къде отиде доброто старо възпитание? :.............
                    На майка си у П...............равилното възпитание
                    Някъде там............... Или нЪкУлУ.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Хора добре запознати с джипки, категорично твърдят, че Патрол GR е първия опит за SUV автомобил. И наистина е доста комфортен.
                      Ходил съм 3-4 пъти до София, морето, Пампорово и другаде. С тези големи гуми, окачвания и лебедки, не че не може! Просто съвремените автомобили си имат предимства. Пък и разхода е двойно!
                      Никак не ми е комфортно да минавам 3000 оборота. Това да се мъчат добичетата, никак не го одобрявам. Ако нямаш друга кола ще си е къташ. Ако не и тя ще ти бие шута!

ПП. Добре, като сте англичани така ли ще си говорим? Къде отиде доброто старо възпитание?
                      Поканете ме на чаша чай, пък може и да ме съгласите
                      То аз на Сузуки пристанах, ама хайде да не се излагаме!
                      Колега, струва ми се, че още не си "влязъл в час".
                      Да обикаляш из под-форумите по марки и да "пробутваш" колата която караш/имаш/ и се кефиш не е добра идея.
                      Просто се получава малко нелепо и безсмислено. Хората са си избрали марката, карат я и се кефят,а ти да ходиш и да им дрънчиш "Нисан, нисан, нисан" или кво да е друго, е меко казано досадно. Все едно да идеш и да се регистрираш в сайта на клуб Мерцедес и да им обесняваш колко хубава кола е Реното, примерно.
                      Надявам се, че ме разбираш.

Коментар

Хора добре запознати с джипки, категорично твърдят, че Патрол GR е първия опит за SUV автомобил.
                        Кои са тия хора? И аз знам едни много запознати дето твърдят, че 1-вото SUV е Range Rover Classic/не опит, ми напълно успешен успех/... Ta малко фактологи няма да е излишна, инак в тоз форум ще си остане Класик-а, пък в нисанския, може и друго да вярват

Коментар

Да се радвате взаимно дълго време.

Коментар

Честито и от мен. Да си го караш със здраве. Да не ти създава проблеми Мисля че рано или късно няма да искаш от него да слезеш.

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                            То Диското си е един фетиш. Понякога мъчителен, но се отплаща / да не се бърка с изплаща/
                            Има някой болни, дето са 2х , на тях господ да им е на помощ
                            LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                            LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                            [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Честито колега и от мен

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение
                              ...Има някой болни, дето са 2х , на тях господ да им е на помощ
                              Т'ва така да ли не беше нещо за.....кхъм,кхъм.....нас от групата на П38 ?!?
                              Без лоши помисли - ние си го знаем - то при нас е диагноза....
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                                Честито колега и от мен

Т'ва така да ли не беше нещо за.....кхъм,кхъм.....нас от групата на П38 ?!?
                                Без лоши помисли - ние си го знаем - то при нас е диагноза....
                                Не бе просто човека си има две Дискавърита ... виж му подписа
                                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X