Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диското полудя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диското полудя

Имам странен проблем с Диско 300 tdi 1998 г. Наскоро се прибирах с колата от Барселона до България и в Румъния изчезна парното.Оказа се че колата загрява (стрелката за температурата е в червената граница) и антифриза едва се виждаше на дъното на разширителното казанче.Долях антифриз и всичко се оправи.Периодично доливах антифриз докато не открихме проблема.Теч от маркуча на снимката.Свалихме го с идеята че е спукан но се оказа здрав.Сложихме го пак но с нова с коба и теча спря.Две седмици без грижи .Днес тръгвам за Варна и след 5 км стрелката за температурата на червено.Отварям да доливам антифриз но няма място.Казанчето е пълно до капачката.Парното духа студено стрелката на червено и така си стоим на пътя и се чудим какво да правим.Решихме да се връщаме ,брат ми пуска ръчната и стрелката за жегата рязко пада долу.Духа топло и всичко е ок за 5 минути след което пак загрява рязко.От дълги сменя фаровете на къси и чудото се повтаря.Стрелката пада и парното сработва.Номерата продължиха през целия път.Загрява рязко и пак рязко изстива.Смятам че е или издухана гарнитура (няма бял пушек от ауспуха но това едва ли е гаранция) или термостат.Някой може ли да обясни къде точно се намира термостата ? Всъшност всякакви мнения са добре дошли
    Прикачени файлове
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

До: Диското полудя

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
    ... Някой може ли да обясни къде точно се намира термостата ? Всъшност всякакви мнения са добре дошли
    Ориентир,... разгледай и тази тема ЦЪК
    Прикачени файлове
    Land Rover Discovery:
    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Със сигурност не е сложен на опаки.Той просто не е пипан до сега .Благодаря за линка и снимките утре ще го отворя и ще доложа
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

При доливане на антифриз трябва да се обезвъздушава системата. Не знам точно как е на дизелите, но при мен има 2 пробки за обезвъздушаване - на големия и на малкия кръг. Напълно възможно е въздух в системата да прави такива мизерии. Опитай да обезвъздушиш преди да отваряш термостата, може да се окаже малкия дявол.

Много често капачките за обезвъздушаване са пластмасови и лесно се чупят на студено. Хубавото е, че може да си вземеш такива от железарията за стотинки.
        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Имал съм подобен проблем на друг автомобил.Когато включвам фаровете или някакъв друг консуматор стрелката на темперетурата рязко отиваше на червено колко пъти съм се шашкал и съм се чудил какво става.Оказа се лоша маса от купето към двигателя,пуснахме едно кабелче и всичко се оправи.Но проблема с парното не се връзва със случая а по скоро прилича на гарнитура.Но пък от друга страна когато си отворил капачката на разширителния съд при загрял в червеното мотор щеше да изригне като вулкан антуфризаМного странна работа.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
            При доливане на антифриз трябва да се обезвъздушава системата.
            Мина ми през главата но не зная как точно и от къде

Коментар

Не може ли да се обезвъздуши точно от маркуча на снимката /по-тънкия/. Вижда ми се да стои най-високо в охладителната система /ако е свързан с нея/. Откачаш го от по-високата страна наливаш антифириз докато протече и после притягаш скобата. Мисля, че ще стане...
              Последно редактирано от blackfirefly; 05-03-09, 08:14.
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                Не може ли да се обезвъздуши точно от маркуча на снимката /по-тънкия/. Вижда ми се да стои най-високо в охладителната система /ако е свързан с нея/. Откачаш го от по-високата страна наливаш антифириз докато протече и после притягаш скобата. Мисля, че ще стане...
                Вероятно така ще стане но се надявах да има някаква клапа,копче,помпичка помпиш си и се обезвъздушава.Бе пуст мързел

Коментар

Ако не си сигурен просто разхлаби маркуча, който е най-високо. Не го разкачвай изцяло, а само колкото да излезе въздуха. Това задължително при отворено казанче, за да следиш реалното ниво.
                  Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Мисля си да не би кранчето на парното да се управлява с електроника и при слаба маса да ти прави тия номера с температурата. И аз съм имал проблеми със слаба маса и показанията на уреда, но това с парното е голяма чуденка. Вземи от ония уреди за температурата които са с тръбичка. По камионите ги слагат и като покаже че е прегрял, провери каква е температурата с него. Успех.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Подкрепям "Таргата" Прилича ми на електрически проблем Щом мотора не кипи и не хвърля вода, вероятно ако си с климатроник кабелите към купето трябва да се огледат кутията с предпазители и релета, нещо такова..... ама Големия Кучешки остров ми е далече
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Пропуснах да спомена че антифриза не само че не ври а си е студен
                        Вече съм в БГ и живея в Балчик (всички майстори са добре дошли)

Коментар

Пропуснах да спомена че антифриза не само че не ври а си е студен
                          Вече съм в БГ и живея в Балчик (всички майстори са добре дошли)
                          Пак си ми далеч но проблема е токов ! Лоши връзки, нагорели контакти, нещо такова според мен
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

А бе защо не пробваш най-напред да пуснеш един кабел от минусовата клема на акумулатора до двигателя,ако не се оправи поне не губиш нищо.Аз съм решавал подобни проблеми по този начин.Или просто зачисти масите на купето и двигателя.Успех
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Термостата е точно там където си показал на снимката, дебелия маркуч влиза в тялото на термостата а обезвъздушаването става пак от тялото на термостата от една пластмасова тапа която е твърде вероятно да е нагоряла и да се счупи като я отвиваш.Във всяка железария продават такива тапи за ВиК инсталации пасват едно към едно.И аз съм с 300 тди 98г. но парното на моя не се управлява електронно а жила отварят жалузите за топлия въздух.Пробвай да обезвъздушиш и виж за масите а също провери и датчика за топлата вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X