Е колеги вече всичко е налице . Донора го дотътрихме кЪсно вЕчера и от днес се започва вече снимковия материал и някакви обяснения по тях! Значи донора се пуска за части, от него ще взема всичко необходимо за обръщането и салона, а от моя продавам мойте части който ще се махнат . Двигателя на донора и скоростите някой има ли интерес да казва мисля че може да стигнеме до добра цена за тях. Има документи, вчера го палихме и подкарахме малко ........... кефа е пЪлен ама не ми е по джоба.
Прикачени файлове
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-04-10, 08:06.
Причина: Завъртане на снимки
Колеги, вече направих първата,стъпка. Започнах да свалям мойто табло и ми отне 2 часа при положение, че ми идваха и клиенти и не съм се отдал на пълно.
1.Свалих средната конзола
2.Сваля се Жабката и след това аЕрбега на пасажера.
3.След това капака на бушоните, километража,волана и пластмасите около него .......
4.След това се сваля таблото.
Някой, ако има въпроси, нека ме попита на лично, но мисля че с това всеки ще се справи.
Днес ме хвана дъжд и мисля да по спра и да поема философски на нещата с кабелите. Значи досега което видях е че се сменят стойката която държи волана, педалите и бушоните, таблото и то се сменя, парното с кутията също се сменя.
С една дума вътре се сменя всичко под таблото. Сега ще размишлявам върху инсталацията, какво ще плета с нея и колко ще се оплета.
Прикачени файлове
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-04-10, 08:09.
Причина: Завъртане на снимки
Колега,
много се кефя на идеята да си мушна един 3.9 но сега нямам възможността да го купя. НО според мен не се лишавай от този двигател. Ако му сложиш газово от финансова гледна точка парите за единица разстояние остават същите, но с опцията да го изрежеш яко на пътя.....
Малка сметка. Имаш 300ТДИ - средно харчи около 9-10 на 100 или по сегашната цена на дизела - 19.6 - 21.8 лева на 100км. Ако сложиш газово при внимателно каране ще ти даде разход около 22 - 23 литра или 22лв на 100км. Според мен си помисли внимателно.. Хем няма да се налага да пипаш двигателя и всичко ще стане една идея по бързо и лесно.
Поздрави
Колеги,дали някой може да ми помогне със снимка на диско като мойто самоче със ляв волан и със свалено табло, да видя кое къде се намира,че само го гледам и се чудя,а с бензиновия едва ли ще има нещо общо инсталацията.Не са пестили кабели в никакъв случай англичаните
Значи,който каже че е лесно ........ не бих се съгласил.Значи сменя се абсолютно всичко и всичко е огледално.
1. По кормилното управление се сменя сектора,държача на щангата,шенкела,кормилният лoст е същият.Май само това може да се ползва.
2. Чистачките и те са огледални. От преде са две дупки и те са еднакви,и от едната взима въздух парното,а на другата са чистачките и само си сменят местата,но трябва да имате и чистачки от ляв волан и капака на моторчето на парното пак от ляв.
Това е от пред под капака което сме направили и знам.
3. Вътре под таблото се сменя абсолютно всичко,моторчето за парното,кутията на парното (тръбите за климатика и муркучите за парното влизат по един и същи начин и не се преправят). Педалите и стойката за пръта и те се сменят.
4. Инсталацията майстора ми каза че вместо да се реже,удалжава и кълца,по добре е и тя да се смени. Значи при мене от бензиновия към дизела ми каза че е еднаква,защото като я разкачихме в дизеловия ми остана управлението на EGR-a в отделен сноп, а на бензиноявия остана компютъра, пак на отделен сноп.
Но в момента само сме я свалили и от двата джипа и не можахме да започнеме да я редиме,защото има малко за кърпене долу в краката и се наложи да махнеме мокета и изолацията за да го закарпиме. Та дали ще стане без проблеми, ще мога да кажа,ако всичко е наред в другия понеделник.
5. Казанчето на чистачките е едно и също и може да се ползва и старото.
С това впечатление което оставам за момента,бих казал че ако нямате друг джип с ляв волан обръщането ще е доста по трудно,защото все пак се гледа кое от каде се взима как се слага и така. Иначе като работа не е много и не е кой знае каква философия. Най-трудното което ми се вижда е да се нареди инсталацията. Ние бяхме 4 човека, единия механик, той се зая с кормилната истоярий,вторият жичкаджия той се зае с инсталацията и аз и едно приателче бяхме Чираци, тичахме около колите .
Така като гледам като време досега ни е отнело 4 часа и една неделя от 10.00 до към 17.00.
Ако се занимаваме по цял ден (и не се налага да кърпиме)мисля че най-много за 3 дена колата ще излезне напълно сглобена. За сега друго нямам, какво да пиша, тия дни ще я кърпиме и започваме полагането на инсталацията и слагането на педалите и горната помпа.
Ето и малко снимки,ама фотото се прее...а и има малко снимки с телефонче .
Някой ако има допълнително въпроси да задава че за момента друго не се сещам.
Прикачени файлове
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-04-10, 19:59.
Причина: Завъртане на снимки.
Вчера,сложихме инсталацията от бензиновия и я положихме вътре.
До момента само една букса се различава от другите и ще трябва да се пререди.
Всичко за моемнта върви добре. Тръбичките за спирачките само двете се различават който идват от помпата. Но аз си ги прехвърлих от другия, и тръбичката за предно дясно колело, също е различна и трябва да мине по друг път, защото пречи да се сложи казанчето за водата на чистачките.
Педалите от автомата, не са точно същите, липсва една прУжина за сЪединителя но с шлайфера и телеподаващото и окло час и нещо мерене, рязане и разпробиване, стават от двата един както трябва да е.
Днес ще се бориме с тръбичката за съединителя и с мАркучите на хидравличната помпа.
Вчера,приключи борбата с помпата за съединителя и мъркучите на хидравликата.Тръбичката за съединителя я направих с медна тръбичка с диаметър 6мм. .Използах наставки,отрязах накраиниците и я удължих.След това я обезвъздуших и вече си имам работещ съединител .Мъркучите на хидравличната помпа с малко въртене и премятане станаха от бензиновия.Спирачките и те са готови,Жилото за газта,става и за ляв и десен волан,то е еднакво.Днеска,ще правя парното и моторчето.Ще имам малко мъки и с предните седалки,защото се оказа че захващането е по различен начин към пода което ме изуми
Вчера,беше голям ден.Най-накрая го запалих от лявата страна и той взе та проработи,като по чудо.Сега остава вече тоталното сглобяване на всичко.Вчера закачих и таблото,но с моят късмет се оказа че съм затрил някаде по инсталацията,кабелите за колонките и за копчето на вратата,та днеска ще проведеме още една процедура свали-сложи.Иначе инсталацията от бензиновия пасна,за момента.Само буксата,към двигателния отсек,където е зад моторчето на парното се оказа различна и се наложи да я пренаредиме малко.Днеска,ще пробвам,дали всичко работи.Като гледам за момента,нямам кабелите за тубата от заде,и не съм пробвал централното,стъклата и прозорците към небето .Ръчната спирачка се обръща точно за 2 минути(а не както като звънях на един и ми каза,ако искаш и ръчната,още 100лв. отгоре).
Вчера,пак беше голям ден ,сложих таблото и видях,че съм забравил да прокарам,мъркуча на задната чистачка,кабела за бутона на вратата,и кабелите за колоните на задната врата.Та таблото отново е на земята.Прокарах ги,и на време забелязах,че някаде ми се губят и кабелите за аирбеците.2 часа обезвъздушавахме системата на спирачките и 30 мин закачахме жилото на газта .
Проблем 1,пластмасата която е на лявата колонка под таблото,като я сложа и педала на съединителя ми упира в нея,и сега въпроса е дали някой може да ми снима неговата пластмаса,как изглежда,и да започвам да си търся или нова пластмаса или да не съм усмел нещо педалите,макар че не виждам,какво може да съм объркал?Ще се радвам,ако има бърз отговор,че да може да знам какво да правя.
Колеги,аз приключих и вече съм на пътя.Засега всичко е наред,освен,педалите ......... .Нещо са съвсем различни и в момента,търся самите педали,че те са с кривки,а мойте са прави ....,Барчето в средата,също има разлика от автоматик и ръчни скорости,седалките се оказаха с друг захват,към купето и се наложи да ги претапицирам.Първата седалка ми отне 3 часа,но втората,стана за 35мин.,тъй че ако на някой,му се налага да звънка,готов съм да помогна.Засега по тоците,всичко е наред,даже в момента,съм с оригиналната аларма от бензиновия.Тия дни,ще пусна снимки.Някой,ако има по точни въпроси,нека звънка и ще му отговоря,до точност.
Какво бих казал за последно,ако имате,същият с ляв волан до вас и да имате абсолютно всичките части,говоря най-вече да отговарят скоростите,ако са ръчни и на другия да са ръчни,ако са автомат и на другия да са автомат,и само да се прехвърля,при мене щеше да стане за 2 пълни дена,яко бачкане,но само да не се налага да се кърпи,както при мене и тем подобни доработки.И най-добре и салона да е еднакъв цвят,защото аз сега трябва да сменям ,абсоютно целия интериор.
Коментар