Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още едно Диско

Добре дошъл и ... чакаме снимки на палатката

Коментар

Честити и от мен!! Много безаварийни километри! Най-важното е да те радва.
      Абе хубави са ни камиончетата

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
        Прибрах се! Никога вече през Румъния - на тия пътищата им са много по-лоши от нашите. Колата изгори по 10 л/100 км. Четири човека с багаж и ремарке с общо тегло около 1500 кг. Подържах скорост около 100 км/ч по магистралите и около 80-90 по останалите пътища.
        През Румъния се движих и с 5 км/ч на някой места. Доволен съм от колата. Наистина е перфектната кола за теглене на ремарке, почти и е все тая със или без ремарке.
        На някой места стигнах до 130 с ремаркето, повече не посмях. Ето и първата снимка - ще има и още!
        Добре дошъл като за начало и +1 глас за това че изобщо не трябва да се минава през Румъния.В Сърбия пътищата са с пъти по добри от румънските.
        [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Наистина здрава машина. Миналото лято мой приятел прекоси цяла Европа.
          От Франция до България с Диско 1, теглейки 3 тонна каравана. Никакви аварии!!
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-02-09, 20:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Captain Jack Sparrow Преглед на мнение
            Добре дошъл като за начало и +1 глас за това че изобщо не трябва да се минава през Румъния.В Сърбия пътищата са с пъти по добри от румънските.
            Че не трябва да се минава през определени участъци от Румъния мисля че не е тайна за никой,но чак въобще да не се минава ...

Когато аз минавах сърбите деряха по 150Е да минеш оттам,ограничения,проверки и т.н. Аз също се бях юрнал да се прибирам оттам,но минах през Румъния и не съжалавам за момент,даже пак бих минал с удоволствие.
            Интересно ми е колегата да каже конкретно от къде е минал,и тогава да обсъждаме "мамалигарите"
            LAND ROVER DISCOVERY II 2000,Td5,AUTO

Коментар

Честито колега и безаварийно каране.

Доста отдавна ги минавах тези пътища/да не се правя на стар, но има 5-6 години/, като дилемата пак беше същата. Събрия - караш си магистрала чак до Ниш и после след Пирот мясля имаше кофти участък от 60-70 км, или джунглата Румъния - хехе. В Румънско определено през Букурещ - Русе нещата стоят доста по-добре от Видин, но пък чувам, че са пооправили малко и там пътя. Каквото и да си говорим е мъка в Румъния, но спестяваш пари, щото в Сърбия първо магистрали, второ застраховки не признават. Май обаче повечето хора си пляскат през Румъния, просто предпочитат 10-12 часа мъка, но да спестят 150 евро.

Като съм пътувал последно нямаше навигации още, просто знаеш пътя или табели, където има )). Ако си сам обаче тъпо преживяване, скука и т.н. Но ако сте 2 коли поне става купон даже.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Не искам да отговарям на определен пост - но е добре колеги да споделят своето пътуване ( когато е било еднократно ) и да не правят препоръки за маршрут по който не са минавали !( а само чули )
                Във форума илма достатъчно колеги които пътуват по-често .

Относно прибирането от чужбина в България :

Ако искате прекия път - той е през Сърбия . Карате само по хубави пътища .Има и магистрали- платени ( путарини ). Не е скъпо .НО....
                1. Ако нямате червен номер ( Техн. преглед на колата) ще ви поискат да платите 150 евро застраховка ( въпреки вашата зелена карта )
                2. Ако имате багаж (ваш личен ) вероятно е (много) да ви поискат да платите мито като гаранция , че няма да продадете стоката при тях.
                Ще ви обяснят как ще ви върнат парите на излизане от Сърбия - ама ще е с голяма разлика в курса . А ако се заядат , че нещо от багажа ви липсва ( заяждане ) може да ви удържат по-голямата част от парите за мито .
                По пътя ( извън магистралите) има полицай - искат си своето ( често пъти неоснователно ) и не се съгласяват на 20 или 30 евро.
                Да не сглупите да им дадете да ви задържат паспортите - може да се окажете без документи. Те са ( мръсници) и често въобще не са на служба в момента ( като и при нашите , но много гадни ) . Нашите са си като нас - нормални.
                3. Често по различните граници могат да ви карат да сваляте багажа за проверка . Кофти .
                Най-кофти от всичко това е -че се чувствате безсилни и като прошляци.
                Всичко описано до тук може въобще да не ви се случи - ако сте късметлии ! Пожелавам ви го !
                Ето защо е за предпочитане минаването през Румъния .По-дълъг е пътя , но сте като в България и сред свои. А ако сте и с приятна компания...
                Минаването през Румъния е следното .
                1. Избирате да се прибирате през Видин- тогава минавате по южните пътища които са в ремонт от 10 години и са много накъсани с ремонтни участъци - НЕОБОЗНАЧЕНИ и както си карате със 100 ...... изведнъж се оказвате по чакъл и ...... много е неприятно . ПРЕДУПРЕДИХ колегата , но ...... всеки си избира кого да послуша.Аз казах, че познавам и двата пътя ! Това е .
                2. Избирате да се прибирате през Русе - тогава трябва да минете през Букурещ . По-дълъг е пътя . Не е магистрала ( има и магистрела)- но се кара със 100 спокойно. Има един проход - около 40 минути - но е като нашите проходи - нормален. (в Австрия-към Италия има проход който се кара само на Първа скорост - 30 % наклон ). Сериозно - минавал съм го .
                За да се избегне влизането в Букурещ - преди града се минава 5 км по малко не добре асвалтиран път , но е нормално. Като при нас !

В общи линии е това !
                За тези които искат да си направят около Балканско пътуване - има и друг вариант :
                Слиза се в Италия и от там има 3 пристанища за Ферибот до Гърция .
                1.Северното е Венеция.
                2.Средното е Анкона.
                3.Южното е Бари .
                Едно пътуване с автомобил излиза около 200 евро с каюта за хората. ( зависи от сезона и фирмата на ферибота)
                Ако платите за кола с 5 човека е по-евтино от кола с 2 или 3 човека.Затова се комбинирайте с колегите ( там винаги ги има)
                След пристигането в Гърция - имате още около 500 км път до БГ ( горе-долу)- но вече по новата магистрала . Не съм я минавал още , но казаха че е пусната вече - така че е доста улеснено.
                И по стария път ( през прохода ) си беше добре , но доста уморително .
                Не знам дали това описание е за ТУК , но по добре колегите да са малко по-информирани преди пътуването .Иначе много се разваля удоволствието от пътя и умората става повече !
                Написах гореизложеното от уважение към всеки , който се е нагърбил ( по неволя ) да страда по дългите , чужди и враждебни пътища . Не е никак лесно , но победата е сладка .
                Леко и безавариино пътуване на всички !

Коментар

Понеже съм малко фаталист чак сега ти пиша - добре дошъл, честито и да се радвате мзаимно дълги години!

Първоначално публикуван от yaris Преглед на мнение
                  Наистина здрава машина. Миналото лято мой приятел прекоси цяла Европа.
                  От Франция до България с Диско 1, теглейки 3 тонна каравана. Никакви аварии!!
                  Аз като говорих в една друга тема преди доста време, че по книжка му дават да влачи 4 тона, корифеите казваха, че това е невъзможно и бъркам. Малко му били конете, слабовата душичката... "Дайте ми лост и опорна точка и аз ще преместя Земята" е казал Архимед! Демек - нещата могат да се правят и интелигентно, за сметка на конЙевите.

Коментар

Бях ви обещал снимки на палатката... Е, още не съм я разпъвал защото е студено, но това е от книжката й.
                    Прикачени файлове
                    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Супер е

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                        Айде, добре дошъл!
                        Честито ти "камионче" ....
                        Ама наистина си е "камионче" Чувствам се като в "газка" като гледам пътя през предния капак - чувството е прекрасно!!! И ме кара да го карам като "камионче" - бавно, плавно, наслаждавайки се на гледките отстрани на пътя...."Назад към природата"!!
                        00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

1. напред и нагоре - само небето е над нас
                          2. яз. Широка поляна беше замръзнал
                          3. ...а асфалтовият път беше далече надолу...
                          Прикачени файлове
                          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Re: Още едно Диско

Hi Z
                            It's good to hear you like the D1 so much.
                            Treat her well.
                            Grtz
                            Dirk

Здравей, З

Радвам се да чуя, че Диско1 ти харесва толкова много.
                            Грижи се добре за него.

Поздравления
                            Дирк
                            Последно редактирано от Lazar; 18-04-09, 18:26. Причина: превод

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                              Ама наистина си е "камионче" Чувствам се като в "газка" като гледам пътя през предния капак - чувството е прекрасно!!! И ме кара да го карам като "камионче" - бавно, плавно, наслаждавайки се на гледките отстрани на пътя...."Назад към природата"!!
                              Блазе ти,и аз имам голям мерак за такова "камионче"
                              Честито!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X