Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали да го купя ? Рейндж Ровър Класик, 3,5 бензин с проблем.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дали да го купя ? Рейндж Ровър Класик, 3,5 бензин с проблем.

Ако всичко друго му е наред, освен раздатката, за тези пари може би си заслужава да го вземеш. Разгледай темите тук. Имаше една за смяна на раздатка. Мисля, че му беше излязла около 1600 лв. А сега курса на британския паунд е по-нисък. Ако старата раздатка е ремонтируема, може и да я продадеш.
    Моето мнение: Опитай с малко пазарлък, може да се окажеш с добра кола на добра цена. Това при условие, че другите основни агрегати са в добро състояние.
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Цифрата е доста примамлива. Предполагам, че зад нея се крият доста неща като:

Семеринги на сферите,полуоските и главините, както и шенкелните лагери
      Спекли спирачни апарати - ако не са, то 2 дни след като вземеш ще са
      Теч от кормилната кутия
      Алтернатор
      Стартер
      Водна помпа
      Гориво-подкачваща помпа
      Окачването е умряло, както и всички тампони

Това в общи линии, освен раздатката. Предположения.

Някоя снимка можеш ли да качиш?

Коментар

Георги, наистина най-добре качи снимка. А къде е автомобила? В информацията откъде си пише Перич, предполага това е Петрич. Та колата къде е? Ако е наблизо, някой може да я погледне и да ти помогне.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          Цифрата е доста примамлива. Предполагам, че зад нея се крият доста неща като:

Семеринги на сферите,полуоските и главините, както и шенкелните лагери
          Спекли спирачни апарати - ако не са, то 2 дни след като вземеш ще са
          Теч от кормилната кутия
          Алтернатор
          Стартер
          Водна помпа
          Гориво-подкачваща помпа
          Окачването е умряло, както и всички тампони

Това в общи линии, освен раздатката. Предположения.

Някоя снимка можеш ли да качиш?
          Джипа е инжекцион с газова уредба...пали и работи перфектно , има тампони за смяна но като цяло е добре. Открих и малък теч на масло отпред в долната част на двигателя(предполагам киче) това е в общи линии .
          Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            Георги, наистина най-добре качи снимка. А къде е автомобила? В информацията откъде си пише Перич, предполага това е Петрич. Та колата къде е? Ако е наблизо, някой може да я погледне и да ти помогне.
            Ще я взема и ще я тествам отново...колата е в Петрич и няма проблеми да я пробвам както си искам...дайте съвет какво още да проверя !

Коментар

До: Дали да го купя ?

Първоначално публикуван от crnamaca Преглед на мнение
              Разгледай този пост: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47204
              Един от колегите, Chico, твърди, че ако не тръгва без блокаж, а с блокаж тръгва, най-вероятно е от полуоските. Според мен единствения начин е в сервиз, където смяташ да е ремонтираш, предварително да ти кажат колко ще струва ремонта. По-добре да платиш един оглед и малко човъркане, отколкото 2500- не са малко пари за хвърляне ей така.
              Прегледах линка...при колегата джипа не е тръгвал изобщо (дори с блокаж).Ще проверя полуоската и от др.страна - дано това да е проблема !

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi72 Преглед на мнение
                Ще я взема и ще я тествам отново...колата е в Петрич и няма проблеми да я пробвам както си искам...дайте съвет какво още да проверя !
                Виж публикация №17, там списъкът е добър като за начало.
                Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Виж дали предния кардан се върти ,като е изключен блокажа и колата е на скорост.
                  Ако се върти значи раздатката е ОК.

Огледай и за ръжда подкалниците и пода на багажника задните врати,а също така измери компресията на двг и го провери за течове,че имат навика да духват гарнитури
                  M.P.

Коментар

Джипа е инжекцион с газова уредба...пали и работи перфектно , има тампони за смяна но като цяло е добре. Открих и малък теч на масло отпред в долната част на двигателя(предполагам киче) това е в общи линии .
                    3.5 не е ли карбураторен?Може и аз да бъркам.
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                      Виж дали предния кардан се върти ,като е изключен блокажа и колата е на скорост.
                      Ако се върти значи раздатката е ОК.

Огледай и за ръжда подкалниците и пода на багажника задните врати,а също така измери компресията на двг и го провери за течове,че имат навика да духват гарнитури
                      След допълнителни тестове (вдигане ,въртене на колела и т.н )се установи че проблема е в предния мост.Много от колегите в по - горните постове казаха че може да са полуоските . Това ме накара да проверя повторно всичко отначало (сам правя всичко).Без да е блокиран междинния диф кардана до предния мост се върти... но гумите не

Коментар

Ако бях на твое място и това е единствения му проблем, за тези пари бих го взел. Предния диф и/или полуоските наистина ще са около 500лв, но от Англия.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          Ако бях на твое място и това е единствения му проблем, за тези пари бих го взел. Предния диф и/или полуоските наистина ще са около 500лв, но от Англия.
                          Така и ще направя...благодаря ти за точните мнения колега , както и на всички отзовали се на молбата ми за съвет ! Вече търся преден мост за Роувъра (или полуоски).

Коментар

Това ме накара да проверя повторно всичко отначало (сам правя всичко).
                            Добре си и направил. Имаше предложения да ходиш на сервиз и там да ти казват какво, що. Добре, че не си отишъл, щяха да те откажат - 100% съм сигурен, че в 70% от сервизите в България нямаше да разберат за какво става въпрос.

Щом си го взел, Честито...

Щом в Англия са по-евтини, ще търся

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
                              Добре си и направил. Имаше предложения да ходиш на сервиз и там да ти казват какво, що. Добре, че не си отишъл, щяха да те откажат - 100% съм сигурен, че в 70% от сервизите в България нямаше да разберат за какво става въпрос.

Щом си го взел, Честито...

Щом в Англия са по-евтини, ще търся
                              Благодаря !

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47958 В линка по горе има един като твоя за 1000 лева се продава и май още си седи. Току виж от двата направиш един перфектен. Пък ако ти останат някои части и тенекии аз също карам Класик и имам нужда от някои неща, които при мен са за смяна и съм готов да дам някой лев за тях. И не само аз. А за поръчка на чисти от англия Лазар може да ти помогне.
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X