Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замяна на вентилатор на ДВГ с електрически

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Замяна на вентилатор на ДВГ с електрически

по мое усмотрение със този винтилатор ако ти загрее колата докато караш със 130км примерно този няма да може да я охлади. той е по скоро за из гората на две степение е има си в комплекта копче да си си избираш на коя да си го връткаш след като се включи. за градско е идеален особенно из софия, днес се загубих там Кати цяло аз съм доволен макар че си я ползвам повече като шусейка джипката

Коментар

...по мое усмотрение със този винтилатор ако ти загрее колата докато караш със 130км примерно този няма да може да я охлади.

Колеги, понеже и аз съм тръгнал към смяна на виското на моя P38 2.5 TD сигурно ли е, че около 130 км/ч електрическия трудно охлажда? М.г. ядох дървото на магистралата Бургас-Карнобат в големите жеги-стрелката трайно беше се "заковала" 1 деление преди червеното та сега съм се огледал във 17" електро кита на Kenlowe.Миналата седмица ударихме здрав чат със Sophie от Паддок (има вече такава опция), но страшно се двуомя дали да сменя виското с ел.перка? Колата я използвам главно по шосе и седмично около 2 км. относително стръмно изкачване на Княжево, където старото ми виското "издъхва" лятото.

Освен това съм се огледал в тези 8,5% подобряване на разхода-не е кой знае какво но все пак...

Коментар

Като пъплиш по баира е незаменима, но при 120 км/ч не е от особено значение

Коментар

дам по баира е супер защото не се влияе от уборотите на двигателя и духа яко но при висока скорост мисля че няма да има голяма фаида, макар че моя на дълго не ми е загряявал стрелката стой и насредата. данеби да имаш друг проблем? лятото със свален термостат ми загрява малко над синята индикация

Коментар

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
            дам по баира е супер защото не се влияе от уборотите на двигателя и духа яко ...
            Ниска скорост при катерене на стръмен баир по никакъв начин не означава ниски обороти, нали?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз при изправна система не съм имал проблем с охлаждането на диското. Само за прекосяване на реки или ако искаш повече да ти загрява ми се вижда смислено от ел. перка. Може и да бъркам...

Коментар

По-скоро проблем с преохлаждането. Да ви кажа ли как се оправя?
                Източваш 1/3 от охладителната система и си готов - става като жигула насред лято И парно-сауна.
                Не се шегувам, пробвал съм го, НО ВИЕ НЕДЕЙТЕ

Коментар

Аз наскоро си открих теч от радиатора, който ...хмм. Та се оаказах почти без течност. Е грееше малко, само лятото и само ако го зоря. Преди това беше изряден и не правеше грижи, кротко си загряваше до малко преди средата и няма отлепяне. Бих си сложил ел. само ако реша, че ме мързи да сменя тампоните на двигателя. Щото той шава, плава и какво ли не прави, и посръчква питата с перчица.

Коментар

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
                    дам по баира е супер защото не се влияе от уборотите на двигателя и духа яко но при висока скорост мисля че няма да има голяма фаида, макар че моя на дълго не ми е загряявал стрелката стой и насредата. данеби да имаш друг проблем? лятото със свален термостат ми загрява малко над синята индикация
                    Ами за виското съм сигурен, защото при загрял над средата двигател го спирам с пръст (първо пробвах с вестник както пише тук) т.е. без никакво усилие работи, а отделно проблема може и да е другаде, но съм решил едно по едно да ги изключвам.Ще почна от виското-радиатора е чист видимо...не вярвам да не обдухва качествено.

Коментар

Първоначално публикуван от kosyok Преглед на мнение
                      Ами за виското съм сигурен, защото при загрял над средата двигател го спирам с пръст (първо пробвах с вестник както пише тук) т.е. без никакво усилие работи, а отделно проблема може и да е другаде, но съм решил едно по едно да ги изключвам.Ще почна от виското-радиатора е чист видимо...не вярвам да не обдухва качествено.

Щом го спираш с вестник, значи ясна работата. Работещо виско прави вестниците на нищо. Сменяй смело, то така е равносилно на без перка...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        Щом го спираш с вестник, значи ясна работата. Работещо виско прави вестниците на нищо. Сменяй смело, то така е равносилно на без перка...
                        Да, така и ще направя-само се чудя за ПА38 2.5 ТД виското се продава комплект с перката.Дали отнякъде не мога да го намеря без перка, защото си имам и е читава...и също така мога ли да върна старото виско за рециклиране някъде?

Моля някой колега ако знае да сподели-ще съм благодарен.

Коментар

Да, така и ще направя-само се чудя за ПА38 2.5 ТД виското се продава комплект с перката.Дали отнякъде не мога да го намеря без перка, защото си имам и е читава...и също така мога ли да върна старото виско за рециклиране някъде?

Моля някой колега ако знае да сподели-ще съм благодарен.

Къде се продават заедно, Дару?

Странно, не намирам виско за Дизелов П38 в падок, има за бензиновото, а и за 200/300 тди. Незнам обаче дали са взаимо-заменими. Пусни запитване ако искаш, а може би някой тук ще знае, не можеш ли да ползваш друго виско.

Коментар

Аз от около седмица си чатя с Падок, но ми отговориха, че нямат налично. Бяха любезни и ми изпратиха номера за дизеловия мотор PGG101290, но се оказа че е комплект с перката, която на мен не ми трябва. От друг сайт намерих въпросната част на цена 67 паунда срещу 150 в Дару-отвсякъде не се връзва просто. Имам и RAVE, но до сега не съм срещнал описание на продуктовите номера, а и там като че ли е засегнат повече бензиновия модел. В краен случай ако не намеря само виското ще си купя модела с перката, а излишната ще си я монтирам на гърба .

Коментар

...От друг сайт намерих въпросната част на цена 67 паунда срещу 150 в Дару-отвсякъде не се връзва просто...
                              Що да не се връзва? 67 ти е частта + 20(там някъде)лири доставка +15% ддс...Смятай

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                                Що да не се връзва? 67 ти е частта + 20(там някъде)лири доставка +15% ддс...Смятай
                                87 паунда + 15% е далеко бая от 150 паунда.

Важно е да се уточни дали говорим за 150 лева или паунда, щото е бая различно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X