Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Baby Rhino in da house!...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Baby Rhino in da house!...

До колкото разбрах в Падок не предлаггат този вид кардани ,въпроса е тогава от кой да си ги напазаря ?
    _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
    Disco 200 TDI

Коментар

Падока за водната помпа, иначе разпитай Скорпион, Девон ...

Коментар

Първоначално публикуван от clumber Преглед на мнение
        До колкото разбрах в Падок не предлаггат този вид кардани ,въпроса е тогава от кой да си ги напазаря ?
        Ето тези фирми предлагат

http://www.scorpionracing.co.uk/

http://www.qtservices.co.uk/region.asp?id=302

Коментар

И като порових за сетен път сайта на Скорпиона открих, че имат представител в България. http://www.wildrovers.eu/
          Бях чувал, че имало някакви англичани в Момин Сбор, които предлагали Бритпарт и други марки части за Ленд Ровъри, но сега вече наистина ще отида да ги открия и ще споделя какво съм научил.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
            И като порових за сетен път сайта на Скорпиона открих, че имат представител в България. http://www.wildrovers.eu/
            Бях чувал, че имало някакви англичани в Момин Сбор, които предлагали Бритпарт и други марки части за Ленд Ровъри, но сега вече наистина ще отида да ги открия и ще споделя какво съм научил.
            Готини хора са, Крис е наш член дори, въпреки че статута му още не е уреден. Имат реклами в Списанието с телефони за връзка. Ако не можеш да се свържеш, звънни, ще ти дам имейл им.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Готини хора са, Крис е наш член дори, въпреки че статута му още не е уреден. Имат реклами в Списанието с телефони за връзка. Ако не можеш да се свържеш, звънни, ще ти дам имейл им.
              ... или с преводачката:
              Цитат:Hey zdravej, nie se namirame vyv Momin sbor i se zanimavame s 4x4 i po- specialno s Land rover. V momenta stroim rabotilnica za da mojem da se zanimavame po-seriozno s tuning i remonti. Mnogo 6te ni e priatno da se sre6tnem, sigurni sme 4e mojem da pomognem sys mnogo syveti otnosno 4asti i karane, kakto i da otgovorim na vsi4kite ti vyprosi. Izviniavam se za kirilicata. Telefona na prevoda4kata: 0888236249 - Poly
              Pozdravi,
              Kris & Nik
              Първоначално публикуван от wildrovers Преглед на мнение
              Здравейте,ние се намираме във Момин сбор и се занимаваме с 4х4 и по-специално с LAND ROVER.В момента строим работилница за да можем да се занимаваме по-специално с туниг и ремонти.
              много ще ни е приятно да се срещенем,сигурни сме,че можем да помогнем с много съвети относно части и каране,както и да отговорим на всичките ти въпроси.
              Извинявам се за кирилицата.
              Телефона на преводачката ..... Поли
              Поздрави,
              Крис и Ник.
              ... от ТУК
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Аз пък се чудя какво точно смята да прави колегата Clumber с диското, защото от това зависят много решения.
                Ако ще прави 3" лифт и смята да слага гуми 35" е едно, ако с 2" и 32" е друго....

Коментар

В момента съм с 2инча лифт и вече смених един път каретата на предният кардан и отскоро отново се получи някаква вибрация, за сега я изледвам...По големи гуми от 32 не мисля да слагам за сега,но не ми се сменят постояно карета
                  Disco 200 TDI

Коментар

В момента съм с 2инча лифт и вече смених един път каретата на предният кардан и отскоро отново се получи някаква вибрация, за сега я изледвам...По големи гуми от 32 не мисля да слагам за сега,но не ми се сменят постояно карета
                    Не ти е проблема в гумите , а в кардана, ъгълъла на каретата в следствие на лифта.

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                    Човека се е регистрирал във форума, партньорът му говори български, обади се или му пиши ЛС.
                    Последно редактирано от cveti; 25-04-09, 09:19.

Коментар

И по-точно, ъгъла на карето при раздатката, при условие, че не си коригирал кастора на предния мост. Ако си го коригирал посредством тампони с изместени отвори или нови носачи(надлъжните щанги), то тогава ще бъде увеличен и ъгъла на карето към моста. Тогава и дветете карета ще работят при по-големи ъгли.

Проблема с вибрациите обаче, може да се окаже и доста тривиален,
                      например:

Износено/скъсано покритие на шлиците на кардана.
                      Неправилен монтаж на каретата, по отношение на запазването на баланса.
                      Ако си разглобявал двете части на кардана и не си спазил маркировката при сглобяването.
                      Износен лагер на изходния вал на раздатката.
                      Карета менте.

В моя случай например, покритието на шлиците си беше заминало. От там вибрациите скапваха карета по-бързо от нормалното. Отделно, че след това ми изпадна кардана в движение, заради "майстори" и се беше ударил в шасито, от което му се доразказа играта...Та накрая си купих нов, не с двойни карета, а с увеличен ъгъл на работа. Вече няколко месеца няма проблеми. И наистина тунинговите кардани са доста по-здрави, поне на външен вид изглеждат по-солидни.
                      Последно редактирано от Lazar; 24-04-09, 16:44.

Коментар

Предвиждам ревизия на раздатката, но зарради Майсторите сега си правя собствен канал ,наистина първо се предаде карето към раздатката . Без разглобяване мога ли да разбера дали са заминали лагерите на изходният вал на раздатката,или сваляне и всички нови е решението?
                        Disco 200 TDI

Коментар

Сваляш кардана откъм раздатката и разклащаш фланеца наляво-надясно/нагоре-надолу. Ако има луфт лагера е тръгнал.

Коментар

.............,но не ми се сменят постояно карета
                            Ще сменяш, ще сменяш Или сменяш кардана, или мнооого карета. Говоря от опит.
                            Аз избрах втория вариант, ама да ме питаш защо.

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                            .............Отделно, че след това ми изпадна кардана в движение, заради "майстори" ................
                            Поименно, колега!!! /като в оня виц/

И само като апостроф да спомена, че цената на нужния кардан в Падок в к-т с каретата е на цената на 2 карета тук. А ако се пазарува от една небезизвестна фирма, цената на кардана е равна на 1.2 /едно цяло идве десети/ карета
                            Изводите се самоналагат.
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Колега кой точно кардан си вземал, и ако може дай ми номера на продукта ,благодаря
                              Disco 200 TDI

Коментар

Колега кой точно кардан си вземал, и ако може дай ми номера на продукта ,благодаря
                                От тия:

Първоначално публикуван от Виктор Мечкаров Преглед на мнение
                                Не знам номера на продукта, тъй като го нямат на сайта, та им звъннах по телефона и се разбрахме какво ми трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X