Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Baby Rhino in da house!...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Baby Rhino in da house!...

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
    Чупене на какво - на каретата ли? Ако е каретата - не е проблем - те са си евтин консуматив и се сменят безпроблемно и в гората. Тунингови кардани - какво имаш в предвид - с двойни карета към диференциалите или от тези с по-големия ъгъл. И дали си заслужава подмяната на карданите с уазкови и да си носиш един комплект резервни, както и дали са по-слаби. Велин от Габрово мисля от години кара с уазкови и според него издържат повече.
    Викторе, сподели малко инфо още за подготовката на твоята машина, както и ориентировъчни цени от Скорпион-рейсинг, моля. Също и за клетката. Гледах, че има различни клетки - адвенчър и рейсинг. Адвенчъра дали е достатъчна при преобръщане.
    Чупи карета, и вибрацията е ужасна. Отпред преполъчват с двойночупещи се карета а за задниия с по-голям ъгъл. Освен всичко са в пъти по-здрави от оригиналните. Категорично препоръчвам да не се слага абсолютно нищо от УАЗ. Тунинговите кардани са малко по-скъпи от тези Мотопфое.
    Моята клетка е рейсингова, другите ги водят експедиционни. Всичко зависи дали машината ще се състезава, на какви състезания ще ходи. След като това е ясно , отговорите на въпросите са по-лесни и по-точни.

Коментар

Не на Българския национален шампионат, но на такива, като Атина -24 часа и частните организирани състезания - Лазарово, Ямбол; както и за гората. Знам, че при преобръщане тавана на Дифендъра се смачква доста и просто не ми се рискува излишно живота.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

За клетката съм категоричен, че трябва да е сериозно направена, както сам казваш алуминиевите панели са много меки и е твърде опасно.

Коментар

От вибрациите на предния кардан се разбива по-бързо и лагера на изходния вал на раздатката.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
            От вибрациите на предния кардан се разбива по-бързо и лагера на изходния вал на раздатката.
            ъл
            Точно така, бях го пропуснал. Това се случва първо. Дори за предния кардан, който е доста по-къс , въпреки че се предлага с по-голям ъгъл (30 - 32 градуса) тунинговите фирми препоръчват категорично да се сложи този с двойночупещите се карета.

Коментар

Това не може ли да си го спестим с тампони с изместен център?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                Най-доброто, а според мен единственото правилно решение е двойно чупещи се карета. Представи си какво става ако изпънеш ходовете на амортисьорите до дупка. Зависи и от това какво ти позволяват, при мен хода им на предния мост е 25 см. а на задния е 40 см. . На каретата им става доста гадно ако не са сметнати за такива ъгли. Същото единствено правилно решение се отнася за Вранглер, но при него проблимният къс кардан е задният. Там при лифт над 4" е абсолютно задължително да се ползва двойночупещ.

Коментар

Е за 4" е ясно, може би трябва да уточним от колко " кифт нагоре говорим. Щото аз не усещам голяма разлика при мен. А уж съм с 2". Все пак имам силен резонанс в задницата над 100 км/ч, който се появи след лифта и си мисля, че старите ми карета това им е било максимума, който могат да понесът.

Коментар

Е за 4" е ясно, може би трябва да уточним от колко " кифт нагоре говорим. Щото аз не усещам голяма разлика при мен. А уж съм с 2". Все пак имам силен резонанс в задницата над 100 км/ч, който се появи след лифта и си мисля, че старите ми карета това им е било максимума, който могат да понесът.
                    Лифта при Вранглер и при Дифендър са доста различни. С 2" лифт при Дифендър съвсем спокойно слагаш 35-ци - моят случай е такъв. Стандартният размер на Дифендър е 32" гуми. При Вранглер за да наденеш 35" гума ти трябва 6 " лифт на окачването или по-малък , комбиниран с бодилифт (нещо което не препоръчвам). Понеже имам и Вранглер мога да направя доста сравнения.
                    Както казваш около 100 км/ч е скоростта при която се появяват вибрациите. Така беше е при мен преди да сменя карданите. По добре е да се сменят навреме, а не след като се потроши нещо друго и ножа опре до кокала.

Коментар

Така увеличаваш ъгъла на карданите още повече. Англичаните слагат сфери с изместени отвори към ръкава на моста.

Коментар

Да, тук си говорм за дифендър, аз пиша за диско, появи се и вренглер, та е според зависи. Примен наистина вибрациите се появиха с 32" гуми. Незнам за сферитое обаче, сякаш с кардани ще е по-ефтино или бъркам?

Коментар

От къде най изгодно може да се купи кардан преден с двойни карета за Диско 1?
                          _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
                          Disco 200 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от clumber Преглед на мнение
                            От къде най изгодно може да се купи кардан преден с двойни карета за Диско 1?
                            От Англия чрез Лазар, пиши му ЛС
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Спешно се търси водна помпа за 3.9 Слагам Снимки, че е някаква по-странна.
                              Прикачени файлове
                              sigpic

Коментар

За помпата Лазар и Падок

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X