Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с централното заключване на Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с централното заключване на Freelander

Здравейте, от едно известно време имам проблем с централното! Когато натисна копчето на дистанционното се отключва или лявата или дясната врата, т.е. само едната (става въпрос за тривратия модел)! Примерно, един месец (примерно) се отключва шофьорската врата, един месец другата!?!? Иначе се заключва нормално! И друго което съм забелязал, когато шофьорската врата се отключва нормално, за да се отключи другата трябва да натисна втори път бутона!
    Дано някой има идеи!
    Благодаря Ви предварително!

До: Проблем с централното заключване на Freelander

Лош контакт някъде.... търси се дълго и трудно
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Половината от нещата са нормални, но това че се отключва ту едната, ту другата не е. Принпицно повечето Фрийта/или хайде половината да кажем/ имат така наречената Single point access или нещо подобно тряя да видя в книгата. При едно натискане за отключване се отключва шофьорската врата/при мен е дясната, щото съм с десен волан още някой ден/ и при второ натискане се отключват всички. Това е от съображения за сигурност и не е дефект/100 процента/, защото съм го чел в книгата, че така е направено. Така че ако винаги се отключва една и съща/шофьорската, ако не ти е обръщан волана, щото аз като обърна ще се отключва дясната пак/ и второ натискане всички - НЯМАШ ПРОБЛЕМ. Ако ту една, ту друга може би контакта, както е писал другия колега. При мен да речем задна лява самото там копченце нещо запъва/вдига се ама наполовина някой път/ и като отключа веднъж се отключва шофьорска, втори път или всички или всичко без задна лява и трето натискане да речем се отключва тя или от вътре от копчето. Това обаче сме го гледали и просто онова копченце е леко затегнато и невинаги хваща, но някой път си е ОК. Иначе моя е 5 врати, но това за шофьорската както ти казах е нормално на първо натискане и на второ всички врати - при теб 3, при мен 5.
      Последно редактирано от marin199; 18-12-08, 01:48.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
        .....
        Да допълня само както каза Марин, при Фрилендърите при еднократно натискане на копчето за отключване се отваря първо и само шофьорската врата. Независимо дали е дясна при десен волан или обратно. При второто натискане се отварят всички останали врати. Иначе и при мен като го обърнах волана беше доста кофти да се отваря само дясната врата, но с лесна манипулация с едни кабелчета и се прави с първото натискане да се отворят четирите врати и с второто се отваря само задната.
        LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Така е с първото натискане се отваря само шафьорската врата.
          Да допълня че штифтовете, които се вдигат на вратата не са активни, а само показват дали е отключено.
          [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Не съм специалист и ти вярвам priap, но сега пък възниква въпроса, защо като отключвам някой път просто задна лява тръгва да се вдига това копченце, но не се вдига до край или въобще не се вдига/някой път пък се вдига и се отваря вратата/. Аз съм го правил и съм гледал копченцето, щото знам, че някой път прави проблем и то тръгва, но или не стига до пълно отворено положение или даже не тръгва, което ме навежда на мисълта, че все пак е активно и има значение, защото като натисна още веднъж и се вдигне напълно вратата се отваря. Това разбира се само размишления - не е толкова важно. Дано сме били полезни на колегата.

Коментар

Имал съм такъв проблем.
              Механизма за отваряне на вратите има жило, което дърпа петлето( така да го нарека, но е кръгло). Но жилото е застопорено с едно пласмасово щифтче, което при мен се беше деформирало и се движеше заедно с жилото. Понякога отваряше, изведнъж спря. Тогава се наложи да махна кората на задната врата и да застопоря това щифтче с тел. Проблема се реши.
              Тези копчета на вратите се вдигат и падат посредством едни много странни рамена, които са голам зор за наместване, става все пак. Но наистина са само да показват дали си заключил.

п.п. Аз също не съм специалист и поправките ги правя с помоща на специалист.

Коментар

Лошото е, че при мен се редуват вратите!?!?! Когато шофьорската врата тръгне да се отваря първо, се отваря нормално, т.е. с първото натискане се отваря тя, а с второто дясната врата, но когато не ще да се отваря нищо, дясната врата се отваря на 2-3-ия път а моята не ще и да чуе докато не вкарам ключа! Иначе със задната нямам никакви ядове, отваря се на второ натискане при всички случаи. Проверил съм всички жила, лостчета, щангички, шарнирчета по ключалките, нямам нищо износено, клеясало или друго!

Коментар

[quote=djack;563426] Когато шофьорската врата тръгне да се отваря първо, се отваря нормално, т.е. с първото натискане се отваря тя, а с второто дясната врата, но когато не ще да се отваря нищо, дясната врата се отваря на 2-3-ия път а моята не ще и да чуе докато не вкарам ключа![quote]

За мен тогава проблем има в шофьорската врата, щом на второто се откючва пасажерската и задната тъй като на първото натискане се отваря само шофьорската а твоята или реагира някой път или не! Де да знам чудна работа малко...

Коментар

[QUOTE=digigi;563764][quote=djack;563426] Когато шофьорската врата тръгне да се отваря първо, се отваря нормално, т.е. с първото натискане се отваря тя, а с второто дясната врата, но когато не ще да се отваря нищо, дясната врата се отваря на 2-3-ия път а моята не ще и да чуе докато не вкарам ключа!

За мен тогава проблем има в шофьорската врата, щом на второто се откючва пасажерската и задната тъй като на първото натискане се отваря само шофьорската а твоята или реагира някой път или не! Де да знам чудна работа малко...
                    и аз така мисля, че проблема е твоята врата.

Коментар

Привет на всички! Имам един въпрос (може и да е тъп ама....... не намерих никъде информация), като заключа с дистанционото колата не може да се отключи с ключа или от вътра с дръжката а единствено пак с дистанционото, и при вас ли е така

Коментар

Първоначално публикуван от dand79 Преглед на мнение
                        Привет на всички! Имам един въпрос (може и да е тъп ама....... не намерих никъде информация), като заключа с дистанционото колата не може да се отключи с ключа или от вътра с дръжката а единствено пак с дистанционото, и при вас ли е така
                        Трябва да пробваме, аз лично не съм пробвал, но трябва нещо да ти се скапало няма логика на се отключва с ключа а само с дистанционното...

Коментар

На мен ми се беше скапала батерята на дистанционното и отговарям веднага. Отключвам си с ключа, но няма палене, защото към дистанционното има имобилайзер. Ако си заключиш с ключа после си ок, но ако заключиш с дистанционното после влизаш в колата с ключа, ама няма палене, даже май и алармата си бачка, щото помня, че исках да вдигна капака и се разсвири. Панаир беше. Съвсем скоро мислех да пусна тема за това дистанционно, защото без него нищо не става. В Англия се продават комплекти за между 10 и 20 паунда с всичко само въпроса е да се програмира за всяка отделна джипка. Там по форумите твърдят, че с поредица натискания от копчета става/трябва да видим задълбочено, щото аз не съм, но казват, че може да се програмира в домашни условия, но ако в сервиз е евтино също става/. Аз искам да питам някой запознат от Дару или Мото Пфое - ако си имаш дистанционно колко е да ти го програмират и същото така колко е ако се поръча там/май ще е сериозна сума към 200-300 лв/. Иначе ключа е обикновен и за 10-20 лв се прави. Ако има някой запознат да пише, щото и аз имам едно дистанционно и ако стане нещо съм изгорял. Казват също, че за програмиране тряя някъв секюрити код, ама аз не знам къде го има, дали го имам и т.н. ТАКА ЧЕ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ НЕЩО ПО ТЕМАТА ДА ПИШЕ. МОЖЕ ДА НАПРАВИМ И ОТДЕЛНА, МАКАР ЧЕ АЗ БЯХ ПИСАЛ НЯКЪДЕ ПО ВЪПРОСА СЪЩО.

Коментар

Само да уточня. Не си спомням дали отключваше цялата кола с ключа или само шофьорката, по-скоро само шофьорската, но си влизаш в колата все пак. Иначе за палене, вдигане на капак - само с дистанционното. Също един съвет - ако ти се бъзика дистанционното просто заключвай с ключа/вярно няма да ти бачка алармата и имобилайзера, но поне ще можеш да си ползваш колата/, като при този вариант ако не е включена аларма и имобилайзер мисля, че като отключваш и заключваш с ключа си бачка централното.Аз ако остана по-свободен тези дни преди празниците ще прочета за тези дистанционни от Англия как се програмират, иначе цената както писах в предния пост им е смешно/особено при тоя нисък паунд/.

Коментар

Мога да ти обуча дистанционно.Кода за който говориш(emergency access key code)ти е нужен само за да деактивираш алармата и имобилайзера ако загубиш дистанционното или въпросното дефектира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X