Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо щракна и си останах в нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нещо щракна и си останах в нивата

След мен още двама колеги минаха по този път, като единия ме послуша и смени всичко като мен, а другия само проблемните чаркуляци, за което вече съжалява...........
    Сега лирата е малко по-скъпа и това вдига цената, но ако си решил да си го стягаш - това е начина.
    ВРЪО НА СЛАДОЛЕДО беше вала на СК на едното Диско. Колегата тръгна да го сменя не толкова от ''чукането'', колкото от некви гадни вибрации. И кво мислите се оказа ? Невероятният италиански гений отрязал парчето със шлиците и с електрожен заварил друго такова,явно според него по-читаво.
    А вибрациите си беха доста гаднички. А сега да видим кой плюе още по нашенските "майстори'' ?
    Сега след ремонта и новия вал всичко е "спи градо''.
    Добре че го смени навреме, че не се знае знаели се.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

От: До: Нещо щракна и си останах в нивата

Неотдавна и аз преживях ремонт на моето Диско 1 , който започна съвсем невинно от едно тракане на 3та и 5та скорост.... та смених подред съединител, вал, муфа, лагери, семеринги, други лагери , гарнитури, помпи за педала на съединителя ...
      За сравнение на цените на частите в България и Англия много е говорено. Аз само ще добавя, че в случая при мен общата сума излезе наполовина на тази, която бих платил ако си бях поръчал частите от Трейдкар например (там са най-евтините нови английски части , които аз знам да продават в България) . Обърнах се към www.shop4autoparts.net . Много коректно се отнесоха хората. Кореспондирах си с двама госпора - Stuard и Steve . Изпратих запитване за наличност и цени на необходимите ми части. Отговориха ми направо скоростно.
      До късния следобед на същия ден си разменихме още няколко писма с допълнения, схеми и уточнение на крайната цена ( включваща части, доставка и такси ) и в края на работния ден вече ги имах закупени през PayPal . Точно на седмия ден от плащането по обед частите бяха донесени от куриер от българска страна - ЛеоЕкспрес ( не съм уточнявал кой да е куриера, а доставката ми излезе 24 лири без VAT ) .
      В последствие се оказа, че трябва да се сменят и двете помпи на педала на съединителя

faktura_Shop 4 Autoparts.pdf

закупих ги от Тредкар София, нямах възможност да чакам още една седмица за нова доставка от Англия .

Прилагам фактурата от www.shop4autoparts.net :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:faktura.jpg
Прегледи:1
Размер:87.5 КБ
ID:5238347
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-12-10, 11:43.

Коментар

От: Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery1

Здравейте колеги.Карам ЛР Диско 300 от от четири години ползвам го за абсолютно всичко товарил съм го с какво ли не каралсъм го в ненормални условия на лов ходя с него като цяло съм супер доволен от машината.Но преди време ми се случи странна ситуация.Спирам на бензиностанция зареждам тръгвам и нещо толкова яко изпука отпред че направо се уплаших колата спря да върви.Изключих лостовете на неутрална но като ме теглеха нещо много ръшнеше шума е отпред някаде.
        Та преди да съм го разглобил можели да чуя вашите предположения какво може да му е.
        Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.

Съобщение от модератор:
        Моля, напишете си в профила от къде сте.
        ...ЦЪК
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-06-13, 15:46.

Коментар

От: Нещо щракна и си останах в нивата

Прочети тази тема.
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Не намирам по-подходяща тема и събуждам тази:

От няколко седмици, заедно със студа и снега, Диското( 1' 95-та) има неприятни вибрации при висока предавка и ниска скорост - така, както обикновено боря непочистеното и замръзналото по градските улици. Заподозрях каре на предния кардан откъм раздатката - смених го преди няколко години но с какво и колко здраво - труден въпрос. Поръчах си ново и спокоен, че ми е на ръка разстояние чаках подходящо време да съборя кардана и да го сменя. То дето подходящо време "не дойде", но днес към 18 на един "такова" разстояние от вкъщи нещо изтрака зверски, скочих върху спирачките, отбих доколкото можах от пътя и спрях. Като спрях да се псувам, че не намерих време за карето, легнах в тъмното отдолу и само успях да видя, че предният кардан откъм раздатката виси върху гредата между профилите на рамата. Бутнах малкото лостче на неутрална и опитах да го избутаме (с жена ми и дъщеря ми) поне малко в страни от пътя. Поддаде само назад със зверско тракане и "хълцане", спрях върху купчина сняг на половина на пътя и се прибрах. Сега като си прехвърлям в главата симптомите, сещам се, че преди няколко години питах Тарга за луфтовете и "оправията" и той, след импровизиран оглед на пътя ми препоръча ремонт на раздатката.
            Е, така и не стигнах до такъв, но сега въпросът е - раздатка, заден диф (предният е аут след като кардана виси, предполагам), или задна полуос? Ще мога да легна отдолу най-рано в събота или неделя.

И моля за снизхождение за техническата ми неграмотност и глупостите, които поради това вероятно съм написал.

Коментар

Предния диф е здрав. За раздатката не знам.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

И при мен се разтрака явно каре при студовете и ледовете. Само се оправи, а аз се опитах да го гресирам, неуспешно.
                Най-вероятно ще се разминеш само с кардан, ако имаш късмет може и само каре и баланс.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  Предния диф е здрав. ..
                  Имах предвид "аут" от лошите прогнози. Остават другите вероятности по веригата.

Коментар

Пробвай го дали ще тръгне на заключен междинен диф. Ама първо свали кардана. Направи си един УАЗков , че да ти е мирна главата.

Коментар

Винаги съм знаел, че Варна е хубав град и там живеят хубави хора.

Както Иван предположи, дяволът е малък - каре. Както Тарга предложи, след сваляне на кардана и включен блокаж камилата влезе на собствен ход на канала.

Кое ме заблуди и ми докара такова черногледство - ами като стана белята и погледнах в тъмното видях предния кардан да виси върху напречната греда. При опита да го изтикаме встрани от пътя след яко тропане и хлопане срещнахме сериозен отпор. Естествено нямаше кой да се сети, че кардана ще се разподскача и че може да се изниже донякъде от шлиците. Е, точно така е станало - закеркинечил се е между раздатката и купето и шума е бил от там, пък аз реших че нещо по движението назад се е строшило и блокирало.

Как да е - довлачих го с паяк до пред нас, легнах отдолу, с много мами и охлузени кокалчета свалих кардана, включих блокажа и тръгна. Нататък е ясно - ново каре и всичко по обратния ред. Утре ще го пробвам, но се надявам всичко да е наред.

Коментар

Малкия дявол.

Коментар

Много вероятно е да има нужда и от баланс.
                          Прати го в Разград, няма да ти отрежат главата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                            Много вероятно е да има нужда и от баланс.
                            Прати го в Разград, няма да ти отрежат главата.
                            За сега при 50-60 км/ч вибрации няма.
                            На главата майната и, но не ми се ще да го сложа на трупчета и да чакам ако не усетя нужда. Единственото възможно завъртане е на кръст е между двете части на кардана към раздатката. Мисля че намерих старите белези, дето съм правил, и го сглобих пак така. От къде да очаквам изненади?

п.п. Между другото - по повод твоята тема - купих си и още един ключ 9/16 пак за подобна цена, но и с двата не минах без заоблени гайки след неизбежна намеса на тръбен ключ. Утре ще търся от къде да си поръчам гайки или комплект с болтовете (болтовете се оказах доста по-здрави от гайките).

Коментар

Май ми останаха едни излишни , ако искаш да ги потърся в гаража ?
                              Последно редактирано от ивайло; 09-02-14, 20:46.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                                Май ми останаха едни излишни , ако искаш да ги потърся в гаража ?
                                Искам публично да благодаря на Ивайло (получих ги) - още един хубав човек от един хубав град.

Съзнавам, че с това съвсем оспамих темата на Влад, дето е за друго (надявам се да ми прости), но ми липсва понякога тема "Искам да благодаря..." в този раздел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X