Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо щракна и си останах в нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нещо щракна и си останах в нивата

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
    Съединител.Дано!
    Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
    ..Всичко си включва, включително и блокажа, но колата не помръдва..
    Според мен ако е съединител няма да може да включва скоростите.. би трябвало само да хърка при опит и да не може да влезе никъде.. поне така беше при мен на служебния форд.. наистина само изщрака, но при форсаж на мотора, при падането на оборотите успях да вкарам 2-ра и така се прибрах, беше гадно като трябваше да спирам, гаснеше защото не можех да изключа, но се движеше..
    [COLOR=#01b4f8][B][URL="http://forum-lines.ru/"][IMG]http://forum-lines.ru/rez/ab42532.gif[/IMG][/URL]
    [/B][/COLOR][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/picture.php?albumid=469&pictureid=6937[/IMG][COLOR=#01b4f8][B][FONT=Tahoma][COLOR=Navy]
    Land Rover Range Rover 2.5 TDS - 95'[/COLOR][/FONT]
    [/B][/COLOR]

Коментар

При много сходна ситуация, само че с РР Класик се оказа раздатката.
      Подкрепям колегата emollient, че ако е съединител ще има проблем с включването на скоростите и ще го има специфичното "хъркане",
      но колегата казва, че те влизат без проблем.
      В моя случей също беше така, скоростите влизаха без проблем, но независимо на коя предавка бях се чуваше шум като "виене от търкане на вал" и колкото повече газ даваш толкова повече се усилва "виенето".
      Дано не съм прав и се окаже нещо друго, защото като помня какви ядове брах аз след това....
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Имамл съм случай със напълно свършил съединител и симптомите бяха абсолютно същите.

Коментар

В моя случей също беше така, скоростите влизаха без проблем, но независимо на коя предавка бях се чуваше шум като "виене от търкане на вал" и колкото повече газ даваш толкова повече се усилва "виенето".
          [/quote]
          При мен в момента, мисля че е точно така.
          Тази земя, по която тъпча сега,
          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
          тази земя – не е моя земя,
          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
            Имамл съм случай със напълно свършил съединител и симптомите бяха абсолютно същите.
            Явно докато не се разглоби, май нищо няма да се установи за съжаление.

Коментар

Явно докато не се разглоби, май нищо няма да се установи за съжаление.
              Бих подходил обратно - на подемник и въртейки колелата с и без блокаж, на скорост и освободена от скорост да се установи възела, където е дефекта. Поне така си мисля, че е по-добре да се постъпи. Но понеже не съм особено сведущ, до голяма степен е възможно да бъркам.

Коментар

Ako e раздатка, то Англия в наши дни не е така далеко, та и цените не са така люти. Една рециклирана и готово. Имаш цяла да разпродаваш на части .

Коментар

Първоначално публикуван от emollient Преглед на мнение
                  Според мен ако е съединител няма да може да включва скоростите.. би трябвало само да хърка при опит и да не може да влезе никъде.. поне така беше при мен на служебния форд.. наистина само изщрака, но при форсаж на мотора, при падането на оборотите успях да вкарам 2-ра и така се прибрах, беше гадно като трябваше да спирам, гаснеше защото не можех да изключа, но се движеше..
                  Здравей колега,тук си прав само ако се е скъсало жилото или е истървала полпата на съединителя.Но ако е свършил или се е скъсал симптомите са същите като пти теб.Дано все пак да се окаже това защото е по-малкото зло пред шлици или вал в ск.кутия.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Мдааааааааааа..... Разглобихме го...... А сега познайте ! Не съм на ясно как точно се казват чарковете, но това е един вал който е връзката между скоростната и раздатката. Той има едни шлици които в моя случай вече ги няма.Валът влиза в нещо друго /като втулка/, което също си е загубило някъде шлиците. Направо са изядоразмазани. И понеже злото никога не идва само лагерът на съединителя е блокирал и е поизял мястото на което контактува. И съединителя сега е за смяна. А сега да ви чуя откъде да намеря всичките тези неотложности. Ако утр се чуе, че в Дупница е станало страшно, да знаете че аз съм причината.

Коментар

Мдааааааааааа..... Разглобихме го...... А сега познайте ! Не съм на ясно как точно се казват чарковете, но това е един вал който е връзката между скоростната и раздатката. Той има едни шлици които в моя случай вече ги няма.Валът влиза в нещо друго /като втулка/, което също си е загубило някъде шлиците. Направо са изядоразмазани. И понеже злото никога не идва само лагерът на съединителя е блокирал и е поизял мястото на което контактува. И съединителя сега е за смяна. А сега да ви чуя откъде да намеря всичките тези неотложности. Ако утр се чуе, че в Дупница е станало страшно, да знаете че аз съм причината.
                      Въпрос към админите : Мога ли да преименувам темата на "МЪКА, МЪКА, МЪКА" ?

Коментар

Виж тук : http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_8.html
                        или тук :http://www.paddockspares.com/.
                        И от двете места съм поръчвал , без проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                          Виж тук : http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_8.html
                          или тук :http://www.paddockspares.com/.
                          И от двете места съм поръчвал , без проблеми.
                          Сърдечни благодарности колега ! Проблема е, че нито знам как да ги търся съответните неща нито имам опит в поръчките по интернет. За днешното нет поколение може и да е непонятно, но действителността е такава.....

Коментар

Абе и аз не съм от новото поколение , ама неволята ме научи . Поне имай база за сравнение на цената , че за тази муфа преди две-три години един плати 1000 лв за рециклирана.
                            А в първия линк е точно това , което ти трябва - INPUT GEAR , ЦЕНА 45 ЛИРИ. Само че номерата там са съответно за Дефендър и две за Диско.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                              Абе и аз не съм от новото поколение , ама неволята ме научи . Поне имай база за сравнение на цената , че за тази муфа преди две-три години един плати 1000 лв за рециклирана.
                              А в първия линк е точно това , което ти трябва - INPUT GEAR , ЦЕНА 45 ЛИРИ. Само че номерата там са съответно за Дефендър и две за Диско.
                              Аз стигнах до същия извод, но кой е точно номера по спесификация още не мога да избистря. А в Падок изобщо не мога да стигна до опцията скоростна кутия. По телефона питах в Трейдкар, за едното нещо искат 330лв, но го нямат а за другото 180лв.

Коментар

След като доста се порових във форума успях да установя, че едното нещо се казва първичен вал /earlier 26 tooth FRC5428/, а другото на което не разбрах името би трябвало да е FTC5089 или нещо подобно. Комплекта съединител е STC8358 . Ако някой може да потвърди, или отрече гореказаното - приемам помощ всякаква ! И къде в София е най-добре да ги търся нещата без които не можем? За пълна достоверност на наименованията не гарантирам. Помагайте.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X