Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо щракна и си останах в нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нещо щракна и си останах в нивата

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
    Коя вечер? Или кога е вечерта? Aйде пускай. че минавам от Г-на Кенгуру./Рено Каноуу/. Ту ще разочаровам "L".
    Имах впредвид точно тая вечер, но кумът ми дойде на гости, жената я хвана некъф грип и се наложи основното меню да бъде греяна ракия с кисело зеле. Здравето преди всичко !!! Та затова се забавих. С Божията помощ /и тази на Лазар/ успях да се сдобия със следните нови чаркуляци. Въпросният вал и съответното зъбно колело, прибавяме ремонтен комплект ск. кутия и същия за раздатката, чисто нов кит съединител и незнам вече какво още. С помощта на един дупнишки сервиз се започна едно сглобяване и разглобяване или обратно, но в крайна сметка нещата взеха да идват по местата си. Като ремонтни комплекти разбирайте смяна на всички лагери, семеринги, гарнитури и не помня вече какво още. След малко и снимки.
    Последно редактирано от Lazar; 02-02-09, 10:19. Причина: пг
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Чакаме Чакаме
      M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
        Чакаме Чакаме
        И продължаваме да чакаме.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

И снимка на фактурата
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Фак-тура няма. Всичко е по братЦки.

Коментар

И мен ме чака същото в близко бъдеще, дано да е по далечното,та затова ми е интересна фактурата,а ремонта ще е от мен
              [SIGPIC][/SIGPIC]
              DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Няма да много актуална. Зависи предимно от курса на лирата.

Коментар

Първоначално публикуван от Бате Мите Преглед на мнение
                  И мен ме чака същото в близко бъдеще, дано да е по далечното,та затова ми е интересна фактурата,а ремонта ще е от мен
                  И мен ме чака нещо подобно. Когато го взех, мислех, че е разбито каре, което потраква като тръгвам и спирам. После ми стана ясно, че е луфт в шлиците. Още не съм разбрал в кое точно шлицово съединение. До сега изкара така 6 месеца. Ще го почакам още малко. Ако не се разбие окончателно до пролетта, ще вземем превантивни мерки. Ако се разбие ... няма да са превантивни.
                  Та за това се интересувам от развитието на тази тема. Не само за цената на частите, ами и за това дали има вече отработена технология за ремонт.
                  Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Частите са около 800лв(виж пост 46). Може и по-малко ако не ремонтираш всичко, ама ще е тъпо при условие, че така или иначе се разглобява...
                    Новото колело има 4 дупки и шлиците се мажат от маслото на раздатката. Веднъж за винаги забравяш проблема.

П.П.
                    Плавното отпускане на съединителя удължава живота на шлиците в пъти
                    Последно редактирано от Lazar; 02-02-09, 10:21. Причина: послепис

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      ..........
                      П.П.
                      Плавното отпускане на съединителя удължава живота на шлиците в пъти
                      Ми те тогава твоите шлици тогава трябва да са от титан
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Бе тайничко се надявам, че като са го туниговали в Италия, са оправили и раздатката.

Коментар

Използвам темата на колегата , защото не можах да намеря една друга подобна , с име от сорта "Една от детските болести на диското".
                          Знам за проблема с шлиците , изчел съм доста . На старото ми Диско - 200тди - си чука лекичко откак го имам , щадя го и карам.
                          На "новото" обаче (300тди автомат , 199 се появи напоследък точно такова чукане , и точно там - нали уж е "детска болест" и в по-късните модели е отстранено и не би трябвало да е то.
                          От друга страна гледам в Ашкрофт предлагат това : http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_36.html
                          Дайте акъл , моля !

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                            Използвам темата на колегата , защото не можах да намеря една друга подобна , с име от сорта "Една от детските болести на диското".
                            Знам за проблема с шлиците , изчел съм доста . На старото ми Диско - 200тди - си чука лекичко откак го имам , щадя го и карам.
                            На "новото" обаче (300тди автомат , 199 се появи напоследък точно такова чукане , и точно там - нали уж е "детска болест" и в по-късните модели е отстранено и не би трябвало да е то.
                            От друга страна гледам в Ашкрофт предлагат това : http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_36.html
                            Дайте акъл , моля !
                            Иво, старото ми Диско също си чукаше но заради гуменото каре което поръчах през теб се усещаше по-малко. Невярвам да е от този шлиц който си показал. Като говорих с Таргата стигнахме до извода че е от междуосовия диференциал ,аз за това и взех резервната раздатка. Наремето имах Самурай който тракаше по същия начин а зъбите бяха износени много и от там се получаваше луфта. На Диското луфта явно е от оста на дифа. То и по темите някъде го срещнах.
                            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                            Дий Снайдер

Коментар

Стига бе , той Таргата си няма друга работа , само вика дяволите.
                              И аз от това се опасявам.

Коментар

Когато отстранявахме проблема на моята машина, по съвет на ЛАЗАР /така и така се отварят раздатка и скоростна/, сменихме всички лагери, семеринки, гарнитури и разбира се проблемните железа. Ефекта беше невероятен - все едно подкарах съвсем друга /естествено по-добра/ кола. Между другото смених и съединителя комплект, така и така беше свален.................
                                Абе не бяха малко пари, но много си заслужаваше !
                                Тази земя, по която тъпча сега,
                                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                                тази земя – не е моя земя,
                                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X