Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт окачване на Р38А

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт окачване на Р38А

Окачването на RR Р38А се оказа сложно нещо но и не невъзможно за ремонт от човек с общи познания и култура. След като си поръчах комплект гумички за клапани и блок, ремонтен комплект за компресор и един ден отделен на идеята повече да не ми спихва джипката сега съм с високо навирен джип. От въпросните комплекти съм поръчал 5 бройки но след като дам една обещана ми остават 3 комплекта за членове на клубът. Също така си поръчах и еас кикера който може да ресетва грешки в еас. За съжаление не мога да кача снимков материал, но за всеки който е заинтересован ще дам повече информация.
    Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

До: Ремонт окачване на Р38А

Както казва Лазар - "невольооооо, невольо"!
    Браво! Ако ти е било поне малко приятно, значи това е твоята кола.

Коментар

Обясни малко по-подробно за този кикер.Това някаква преносима весрия на диагностичните компютри в сервизите ли е?
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Уредчето не е лошо за уплътняване на свободното време [друг е въпроса че е скъпичко за нещо което ще използваш няколко пъти в годината(цената по спомени беше около 200£)],но за съжаление в повечето случаи не спестява посещението в сервиз.Тук http://www.blackbox-solutions.com/photos/HW010.wmv има и едно клипче което може да се погледне.

Коментар

Ей тук някакъв образ твърди, че е открил топлата вода:
          http://www.rswsolutions.com/
          Уредчето му е доста семпло, но пък е далеч от 200 лири. Друг е въпросът, че аз пробвах варианта да си направя кабелчето и да човъркам със софта, който той предлага и нещо ударих на камък. Или гадът премълчава нещо по отношение на кебела, както в сайта си, така и в клипчето, на което показва как се прави самия кабел. Или аз нещо бъркам много генерално, но пробвах с два различни лаптоп-а единият, от които с вграден COM порт, а другият с USB-COM порт преходник и в двата случая - ДРЪН! Нищо не стана и така и не можах да установя комуникация с компа на ЕАС-а.

Коментар

Първоначално публикуван от driver Преглед на мнение
            Ей тук някакъв образ твърди, че е открил топлата вода:
            http://www.rswsolutions.com/
            Уредчето му е доста семпло, но пък е далеч от 200 лири. Друг е въпросът, че аз пробвах варианта да си направя кабелчето и да човъркам със софта, който той предлага и нещо ударих на камък. Или гадът премълчава нещо по отношение на кебела, както в сайта си, така и в клипчето, на което показва как се прави самия кабел. Или аз нещо бъркам много генерално, но пробвах с два различни лаптоп-а единият, от които с вграден COM порт, а другият с USB-COM порт преходник и в двата случая - ДРЪН! Нищо не стана и така и не можах да установя комуникация с компа на ЕАС-а.
            Този "образ" е един от най големите пичове с които съм си комуникирал.Правил съм кабела и допреди да си купя Ровакома ползвах успешно неговата програма."Гадът" не премълчава нищо-просто не внимаваш в препоръките които е дал(и показал).

Коментар

Нищо лошо не искам да кажа за човека. Споделям до къде съм я докарал аз и си казвам, че най-вероятно аз бъркам нещо. Ако можеш да ми дадеш някакви насоки какво да променя така, че да тръгне и при мен тази врътка ще е чудесно. Ползвам кабел с чип Пролифик, както е показал и той при обясненията си отностно USB-RS232 преходниците, но дори с лаптоп с фабричен COM1 порт не можах да направя връзка с компа на ЕАС-а. ЕАС ЕКУ-то наистина ли работи на RS232 нива, а не на TTL нива? Аз пробвах най-новата версия на софт-а, която той е дал на сайта си. Ако можеш ме насочи какво да направя.
              Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от driver Преглед на мнение
                Нищо лошо не искам да кажа за човека. Споделям до къде съм я докарал аз и си казвам, че най-вероятно аз бъркам нещо. Ако можеш да ми дадеш някакви насоки какво да променя така, че да тръгне и при мен тази врътка ще е чудесно. Ползвам кабел с чип Пролифик, както е показал и той при обясненията си отностно USB-RS232 преходниците, но дори с лаптоп с фабричен COM1 порт не можах да направя връзка с компа на ЕАС-а. ЕАС ЕКУ-то наистина ли работи на RS232 нива, а не на TTL нива? Аз пробвах най-новата версия на софт-а, която той е дал на сайта си. Ако можеш ме насочи какво да направя.
                Благодаря предварително.
                Като закачиш кабела към автомобила и пуснеш програмата(initialize) в дясната колонка(Rx) какво изписва?

Коментар

Трябва да закача пак нещата и да видя точно какво дава, но не беше това, което трябва (FF). И освен това при мен като му дам "Initialize" изобщо не се "Power Cycle"-ва ЕКУ-то на окачването (не ми дава на дисплея за няколко секунди надписа, че има проблем и не пищи съответно).

Коментар

Здравей преди 3 седмици се сдобих с РР 98г.2,5 ДСЕ и след 1000 км. започна да изпуска въздух в следствие на това компресорът издаде багажа . Интересува ме да ли иамаш от тези ремонтни комлекти. тел. за връзка 0888886714 или даи твои телефон за контакт.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-09-10, 19:14.

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                      Уредчето не е лошо за уплътняване на свободното време [друг е въпроса че е скъпичко за нещо което ще използваш няколко пъти в годината(цената по спомени беше около 200£)],но за съжаление в повечето случаи не спестява посещението в сервиз.Тук http://www.blackbox-solutions.com/photos/HW010.wmv има и едно клипче което може да се погледне.
                      Дай координати за връзка или звънни на 0888674422-Митко

Коментар

А защо не пробвате да махнете възгланиците и да сложите пружини и тогава си решавате проблема генерално с ниво регулацията.В Англия се продава кит с пружини с който се заменят гадните и скъпи възгланици и возията става по мека вече го тествахме успешно
                        Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                        тел. 0898327627
                        Радослав

Коментар

Колега клиренса и возията на възглавниците не се постига с нищо друго, а и с пружините се клати ужасно на пътя Просто според мен идеята е възглавници, но с ръчно управление не с ЕАС
                          Искам да благодаря на колегата дигнатов направи ми ремонта на компресора, и блока с клапаните, и съм много доволен от резултата.
                          Вече втора седмица не съм го помпил стои като кулата в Пиза/ ако някой има нужда от подобна операция препоръчвам колегата като "експерт" по ремонта има поне две рециклирания на компресор, и блок клапани, а си е доста играчка но определено си заслужава.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-09-10, 19:17.
                          [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Първоначално публикуван от iignatov
                            и искам да благодаря на колегата дигнатов направи ми ремонта на компресора и блока с клапаните и съм много доволен от резултата /вече втора седмица не съм го помпил стои като кулата в Пиза/ ако някой има нужда от подобна операция препоръчвам колегата като "експерт" по ремонта има поне две рециклирания на компресор и блок клапани а си е доста играчка но определено си заслужава

Искаш да кажеш, че стои наперен и не спъхва или е наклонен на една страна като Ифа?
                            П.П.Кулата в Пиза е наклонена , но не пада.
                            ________________________________________________________________________________________
                            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнение
                              А защо не пробвате да махнете възгланиците и да сложите пружини и тогава си решавате проблема генерално с ниво регулацията.В Англия се продава кит с пружини с който се заменят гадните и скъпи възгланици и возията става по мека вече го тествахме успешно
                              Тук не може да не изкажа мнение, хора всякакви, джипки всякакви, аз лично си харесвам джипа и не смятам да сменям окачването, то е едно от многото готини неща в джипката. Ако някой се притеснява от окачването то по добре да не си купува такъв, но на никой не препоръчвам да си слага кит пружини. Возията и предимствата на гадните и скапи възглавници са много и не смятам да ги изброявам, но не мисля че инвестиция от 1000, а дори и 2000 лв да е, на тази джипка веднаж на 10 години е нищо. След смяната на въпросните О пръстени нещата придобиват други измерения. Пожелавам на всички колеги с такива джипки да си ги карат с удоволствие, и на всички колеги много безаварийни километри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X